Postinumero |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.
Elokuu – paluu kasviarkeen

Leppoisten kesäpäivien jäätyä taakse arki alkaa taas vetää puoleensa, vaikka paluu rutiineihin saattaakin tuntua työläältä. Puutarhan ja kuistin kasvien kohentaminen, uusiminen ja vaihtaminen lomien päätteeksi on kuitenkin miellyttävä keino saada arki kunnolla käyntiin.

Sisällä

Toisinaan kasvit saattavat kuihtua kesällä vedenpuutteen, riittämättömän huolenpidon tai liiallisen kuumuuden vuoksi. Käy kasvisi läpi ja valitse, mitkä niistä on hyvä elvyttää tai korvata uusilla. Uudistaminen voi olla myös hauskaa: ehkä oletkin löytänyt uuden hyllyn, penkin tai lipaston, joka kutsuu uusia kasveja ja ruukkuja seurakseen. Kohenna hyvinvointiasi ihanilla leikkokukilla. Yhdistele ostettuja kukkia luonnonvaraisiin ja puutarhasta leikattuihin kukkiin mahdollisuuksiesi mukaan.

Viljele loppukesällä

Loman jälkeen viljelyksiä ehtii hoitaa paremmin. Loppukesä sopii erinomaisesti salaatin, rucolan, sokeriherneiden tai vaikkapa pinaatin kylvämiseen. Voit kasvattaa kasveja monessa eri paikassa, kuten lavalaatikossa, maassa tai ruukuissa sisällä ja ulkona. Asuinpaikkasi mukaan saatat ehtiä kylvää siemeniä vielä useammankin kerran ennen ensipakkasia. Tiettyjä lajikkeita voi mainiosti kylvää vielä syksyllä – siten ne tuottavat satoa seuraavana keväänä.

Puutarha

Puutarha on huolenpidon tarpeessa selvittyään muutaman viikon ilman viherpeukaloitasi. Nurmikko kaipaa leikkausta ja mielellään hieman lannoitetta. Pensasaitojen ja pensaiden ympärillä olevia kukkapenkkejä tulee kitkeä, jotta ravinteet ja vesi eivät mene rikkaruohoille. Pensaat, puut ja perennat tarvitsevat nyt lannoitusta. Valitse loppukesään ja syksyyn sopiva lannoite, kuten Algomin-puutarhalannoite, jonka typpipitoisuus on matala. Heinä-syyskuussa voit karsia useimpia puutarhan kasveja, myös herkempiä ja runsaasti mahlaa vuotavia pensaita. Nyt on myös hyvä istutusaika, ja puutarhassa aloitetut projektit kannattaa saada valmiiksi. Tärkeintä on kuitenkin se, että nautit puutarhastasi!

Terassi ja parveke

Loman jälkeen terassin ja parvekkeen kasvit kannattaa käydä läpi. Loihdi ihanaa loppukesän tunnelmaa uusilla kasveilla, kuten lämpimän värisillä astereilla, isomaksaruoholla, ruohoilla, punahatuilla ja krysanteemeilla. Jos lomasi ajoittuu loppukesään, voit istuttaa jo nyt kanervia ja kaalia, jotka pärjäävät mainiosti pitkälle talveen. Sytytä parvekkeellesi kodikkaita lyhtyjä ja valoköynnöksiä iltojen pimentyessä. Varaa myös muutama lämmin viltti, joiden sisään on ihana käpertyä viileinä iltoina.

Lue lisää

Pidennä kasvukautta syyskylvöllä >>
Heinä-syyskuu on parasta karsimisaikaa >>

Lehtisalaatti Green salad bowl

399
OTA 5 MAKSA 4
Lue lisää

Rucola

199
OTA 5 MAKSA 4
Lue lisää
Ei sesongissa

Nurmikkolannoite

10 L

1449
Lue lisää

Oksasakset ohileikkaava

Pituus 21 cm

1499
Lue lisää
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc