Vaccinium LUCKY BERRY

Pensasmustikka LUCKY BERRY

Ø23 cm, Sininen

3999
Tulossa pian
Myyntiaika: Huhtikuu - Lokakuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Kasvuvyöhyke: 1
  • Istutusetäisyys: 100 cm
  • Täysikasvuinen: 100 cm
  • Kasvuvyöhyke: 1
  • Istutusetäisyys: 100 cm
  • Täysikasvuinen: 100 cm
  • Syötävä
  • Hyväksi mehiläisille
Itsepölyttyvä, ainavihanta, kaunis lehvästö ja tiivis kasvutapa! Pitkulaiset, maukkaat marjat. Pitkä satoaika, heinäkuusta lokakuuhun. Ruukkuun tai avomaalle. Turvemultasekoitus, läpäisevä, hapan kasvualusta.
Täydellinen pensasmustikkalajike! Pensasmustikka LUCKY BERRY on ainavihanta, tiivis- ja pystykasvuinen pensas joka voi kasvaa noin metrin korkuiseksi ja yhtä leveäksi. Lehdet ovat soikean pitkänomaiset ja teräväkärkiset, reunoilta hiukan aaltoilevat. Tuoreet lehdet ovat vaaleanvihreät jotka aurinkoisilla paikoilla vaihtavat väriä ja ovat kauniin vaaleanpunaisen- ja oranssinsävyiset. Myöhemmin väri tummuu ja punertaa auringossa, lisäksi lehtien pinta muuttuu nahkeaksi. Kukkii toukokuusta pitkälle syyskuuhun asti, valkoisilla, kellonmuotoisilla kukilla, viuhkanmuotoisissa tertuissa. Kukinnan jälkeen kehittyvät herkulliset, pisaranmuotoiset, makeanhappaman makuiset marjat. Satokausi on epätavallisen pitkä aina heinäkuusta lokakuuhun asti. Pensasmustikka LUCKY BERRY on itsepölyttyvä mutta hyötyy ristipölytyksestä. Istuta useampia erityyppisiä pensasmustikoita, kuten amerikkalaisia- tai risteymälajikkeita. Pensasmustikka LUCKY BERRY on talvenkestävä eteläisimmässä Suomessa ja soveltuu kasvatettavaksi sekä ruukkuun että avomaalle. Rehevyyttä ja runsaan sadon kaipaavalle!

Kasvukausi

Istutusaika
Sadonkorjuuaika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Pensasmustikka LUCKY BERRY viihtyy lämpimällä ja aurinkoisella paikalla, osittain varjossa, suojattuna kaikkein voimakkaammalta eteläsuuntaiselta auringolta. Pidä kasvualusta tasaisen kosteana, varo liikakastelua ja kuivuutta. Levitä kuorikatetta pensaan ympärille, näin maaperä pysyy tasaisen kosteana. Pensasmustikat viihtyvät happamassa maassa ja lannoitetaan happaman maan kasveille tarkoitetulla lannoitteella joka ei sisällä kalkkia. Ei vaadi leikkaamista mutta kuihtuneet ja vaurioituneet versot on hyvä poistaa. Runsaan sadon takaamiseksi pensasmustikantaimia on oltava vähintään kaksi eri lajiketta.

Istutusohjeet

Pensasmustikka LUCKY BERRY kuuluu happaman maan kasveihin joka viihtyy läpäisevässä, ravinteikkaassa ja kosteuden säilyttävässä, happamassa kasvualustassa. Valitse reilunkokoinen vähintään 40 cm syvä, pohjareiällinen ruukku jos haluat istuttaa pensasmustikan ruukkuun. Avomaalla istutuskuopan syvyys on 50 cm ja suositeltava leveys on noin metrin verran. Aseta taimi vedellä täytettyyn ämpäriin ennen istuttamista, jotta juuripaakkuun pääsee imeytymään reilusti vettä. Sekoita istutuspaikan jo olemassa olevaan multaan happaman maan kasveille tarkoitettua havu-rodomultaa, luonnonturvetta tai kompostia. Jos kasvupaikka on liian savinen kannattaa asentaa kohopenkki joinka syvyys on 50–60 cm. Istuta pensasmustikan taimi hiukan korkeammalle kuin ruukuussa ja täytä kuoppa mullalla. Kastele istutus reilusti läpikotaisin. Levitä vielä lopuksi mullan pintaan kuorikatetta.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 511202
EAN: 7058782387751
Väri: Sininen
Leveys: 25 cm
Syvyys: 25 cm
Korkeus: 30 cm
Paino: 3,2 kg
Sisäruukun koko Ø: 23 cm
Alkuperä: Saksa
Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta