Pese terassi ja ulkokalusteet helposti

Terassin, pation ja niille kuuluvien puutarhakalusteiden peseminen on monille keväinen perinne, joka tarkoittaa ulkokauden alkua. Puuterassin ja kivilaattojen puhdistaminen sekä ulkokalusteiden peseminen voi tuntua suurelta työltä, mutta ne käyvät nopeasti oikeiden välineiden kanssa.

Pese terassi ja ulkokalusteet helposti

Piha-alue voi olla hyvin likainen syksyn ja talven jälkeen. Tuuli on voinut puhaltaa sinne kaikkea lehdistä ja mullasta hiekkapölyyn. Myös puutarhakalusteet saattavat vaatia oman kunnollisen puhdistuksensa ennen kun ne viedään varastoon tai kellariin syksyllä ulkokauden loppuessa. Puutarhaletkulla ei saada kaikkea työtä tehtyä, vaan kaiken lian irti saamiseksi tarvitaan usein painepesuria kätevine lisävarusteineen, jotka tekevät työstä sekä nopeaa että helppoa.

Pese terassi painepesurilla keväällä

Poista sammal, lika sekä sienet ja vähennä puun harmaantumista. Terassin pesu keväällä kannattaa, ja painepesuriin on saatavilla monia käteviä lisävarusteita.

Kolme vinkkiä puhdistamiseen ja kunnossapitoon

Terassi on rakennettu kestämään pitkään, joten varmista, että se vanhenee hyvin säännöllisen kunnossapidon ja kausipuhdistuksen avulla.

 1. Sammaleiset kivilaatat. Pidä painepesurisi suukappaletta lähellä puhdistettavaa pintaa saadaksesi pois sekä sammalen että huokoset. Puhdista hitaasti. Varmista, että roiskesuoja on paikoillaan kauimpana edessä.
 2. Puhdista ennen öljyämistä. Puuöljyn ansiosta terassi säilyttää värinsä auringon paahteesta huolimatta. Varmista, että puhdistat pinnan huolella ennen öljyämistä, jotta home ei pääse kasvamaan öljykerroksen alla.
 3. Olemassa on useita tapoja puhdistaa. On monia muitakin tapoja puhdistaa terassi kuin painepesuri, tosin se on nopein vaihtoehto. Kuurausharja, vesi ja mieto saippua ovat yksi tapa. Klooria voidaan käyttää pahasti värjäytyneisiin kohtiin.

Puhdista puutarhakalusteet syksyllä

Puu-, muovi- ja metallikalusteet kaipaavat kaikki pesua niiden oltua ulkona pitkään. Itsepintaisen lian peset pois yksinkertaisesti painepesurilla ja siihen kuuluvalla pesuharjalla. Voimakas vesisuihku pumpataan ulos pienestä suuttimesta, mikä parantaa puhdistustehoa.

Hoida puutarhakalusteita

Muutaman kesällä tehtävän toimenpiteen avulla saat ulkokalusteet kestämään pidempään.

 • Suojaa kalusteet. Pane kalusteet katokseen tai peitä ne talven ajaksi. Vie kalusteet kellariin, vintille tai varastoon, etteivät ne jää säiden armoille.
   
 • Hoida miedolla pesuaineella. Puhdista kalusteet saippualla pari kertaa kesäkauden aikana estääksesi lian, homeen tai sammalen kertymisen. Pahimmat tahrat lähtevät haalealla vedellä ja lorauksella etikkaa.
   
 • Öljyä puiset huonekalut. Puu voi kuivua ja haljeta. Vähennä riskiä öljyämällä puiset puutarhakalusteesi kaksi kertaa vuodessa. Öljyä kalusteet varjossa.
   
 • Poista ruoste. Voit harjata ruosteen pois valurautakalusteista ja maalata ne ruosteensuojamaalilla. Voit myös käyttää painepesuria ja sen hiekkapesusuutinta, joka puhaltaa ruosteen nopeasti pois.

Onnea terassin ja puutarhahuonekalujen puhdistamiseen ennen ja jälkeen kesäsesongin!

Lue lisää

Laita terassi kesäkuntoon >>
Ulkokalusteet – viihtyisyyttä puutarhaan kevääksi ja kesäksi >>Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta