Syreenien kukinta on selvä ja tervetullut merkki siitä, että kesä on alkanut: viehättävät kukat levittävät alkukesän iltoihin ihanaa tuoksuaan. Syreenille tyypilliset kauniin violetit kukkatertut koristavat yhtä jos toistakin puutarhaa, ja kääpiökokoinen pikkusyreeni sopii vaikkapa kukkapenkkiin tai ruukkuun parvekkeelle tai verannalle.

Pikkusyreeni

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Syringa meyeri
Heimo: Öljypuukasvit (Oleaceae)

Vinkkejä pikkusyreenin kasvatukseen

Pikkusyreeni viihtyy runsasravinteisessa mullassa, joten tavallinen istutusmultaon erinomainen vaihtoehto.

Pikkusyreeni ruukussa

On tärkeää ottaa huomioon, että jos pikkusyreeniä kasvatetaan ruukussa parvekkeella, terassilla tai verannalla, se tarvitsee runsaasti vettä. Kastelusta on siis pidettävä huolta, ja valittava riittävän tilava ruukku. Mullan on oltava ravinteikasta ja hyvin vettä läpäisevää, jotta syreeni ei ole liian märässä maassa.

Hoito

Pikkusyreeni viihtyy auringossa, mutta kasvaa hyvin hieman varjoisemmassakin paikassa. Lannoitteeksi pihasyreenille suositellaan tavallista lantaa.

Pikkusyreenin leikkaus

Pikkusyreeniä voidaan leikata heinäkuusta syyskuuhun tai vaihtoehtoisesti varhain keväällä, jolloin sen muoto on myös helppo tarkistaa muun keväthoidon yhteydessä. Pikkusyreenistä poistetaan vain vanhat ja kuolleet oksat terveeseen puuhun asti. Vartetusta pikkupuusta poistetaan rungon alaosasta ja tyveltä kasvavat vesat.

Pikkusyreeni – pienen puutarhan kaunistus

Puutarhassa ei aina ole suuri ja tilava. Moni puutarha on pieni ja sievä, mutta voi osoittautua myös ahtaaksi, kun aletaan suunnitella kasvien sijoittelua ja viljelymahdollisuuksia. Esimerkiksi perinteinen syreeni on kookkaaksi ja leveäksi kasvava pensas, joka viihtyy parhaiten saadessaan kasvaa vapaasti, eikä siksi ehkä mahdu pieneen puutarhaan. Pienessäkin puutarhassa voidaan kuitenkin nauttia kauniista syreeninkukista ja niiden ihanasta tuoksusta. Pikkusyreeni nimittäin kasvaa vain metrin korkuiseksi ja puolentoista metrin levyiseksi, joten sille löytyy paikka pienestäkin puutarhasta. Se voidaan jopa istuttaa ruukkuun ja sijoittaa terassille tai parvekkeelle.

Pikkusyreenin ulkonäkö

Pikkusyreeni voi olla pieni pensas tai vartettu pikkupuu, jossa on pyöreä latvus. Pikkusyreeniä ei ole pakko edes istuttaa kukkapenkkiin tai ruukkuun, vaan sille voidaan etsiä puutarhassa vapaasti paikka, jossa se toimii pienenä mutta näyttävänä väriläikkänä. Pikkusyreenin lehdet ovat tummanvihreät, ja violetit terttukukinnot ovat täynnä ihanan tuoksuisia pieniä kukkasia. Syreenien kukinta aloittaa kesän, ja pikkusyreeni voi kukkia jo toukokuussa, tavallisimmin kuitenkin kesäkuussa. Pikkusyreeni on kestävä kasvi, joka viihtyy parhaiten mahdollisimman aurinkoisessa ympäristössä!

Pikkusyreeni pähkinänkuoressa

  • Pikkusyreeni on kotoisin Kiinasta.
  • Kukista saadaan kauniin väristä juomaa, ja niitä voi käyttää leivonnaisissa.
  • Kestävä vyöhykkeillä I–IV. • Kukkii alkukesästä ja saattaa uusia kukintansa syksyllä.
  • Suomeen ensimmäiset syreenit tuotiin 1700-luvun alussa.

Lue lisää

Laajasta valikoimastamme löydät sopivat ruukut kasveillesi >>
Saat meiltä ohjeet kasvien leikkaamiseen heinä-syyskuussa >>
Meiltä saat ideoita parvekkeelle ja terassille sopivista kasveista >>
Pikkusyreeni voidaan istuttaa myös lavakaulukseen >>

Olet tässä:


Raivaussakset Fiskars

Pituus 75 cm

7999
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta