Puhdista ilmaa ja voi hyvin

Ammenna tänä keväänä inspiraatiota luonnosta ja sisusta kotiasi kasveilla. Kauniit kasvit ja vehreät ympäristöt puhdistavat ilmaa ja luovat terveellisen, eläväisen kodin. Voimme paremmin elävien kasvien keskellä: keuhkomme saavat hengittää raikkaampaa ilmaa, olomme on levollisempi ja aistimme terävöityvät.

Puhdistaa ilmaa

Sanonta ”puhdistaa ilmaa” tarkoittaa, että joku uskaltaa ilmaista mieltänsä painavan asian jatkaakseen elämäänsä ja voidakseen hyvin. Kasveja tunteville ihmisille sanonnalla on laajempikin hyvinvointiin liittyvä merkitys, sillä kasvit puhdistavat ilmaa aivan konkreettisesti ja lisäävät hyvinvointiamme sisätiloissa.

On olemassa lukuisia kodin koristeluun sopivia kasveja. Useimmiten valitsemme kotiimme kasvin, jonka ulkonäkö miellyttää meitä. Valitessasi kasveja seuraavan kerran suosittelemme sinua ottamaan huomioon myös muita ominaisuuksia. Kiinnitä myymälässä huomiosi ilmaa puhdistaviin kasveihin, niin opit kasveista takuulla jotakin uutta.

Vinkkejä ilmaa puhdistavien kasvien hoitoon

 • Puistokultapalmu ja sirovuoripalmu
  Monilla kasveilla on ilmaa puhdistavia vaikutuksia, mutta tietyt kasvit puhdistavat ilmaa erityisen tehokkaasti. Jos pidät palmuista, hyviä vaihtoehtoja ovat puistokultapalmu ja sirovuoripalmu. Molemmat ovat elegantteja ja helppohoitoisia kasveja, jotka pärjäävät vähemmälläkin hoidolla, valaistuksella ja huomiolla.

 • Rahapuu
  Rahapuu on komeasta nimestään huolimatta melko pieni ja helppohoitoinen kasvi, jonka paksuissa lehdissä on ihastuttavan rehevä vihreä sävy. Se viihtyy hyvin auringossa ja sopii ikkunalle muiden kasvien joukkoon.

 • Reunustraakkipuu
  Traakkipuut on kasvisuku, johon kuuluu useita erilaisia lajikkeita. Reunustraakkipuu on helppohoitoinen ja ilmaa puhdistava kasvi, jota on miltei mahdotonta saada hengiltä! Se sopii siten hieman hajamieliselle viherpeukalolle, joka unohtaa kastelun helposti.

 • Viirivehka
  Näyttävä kasvi luo kotiin upeaa vehreyttä ja puhdistaa sisäilmaa tehokkaasti. Viirivehka vaatii tilaa ja on kauneimmillaan sen ihastuttavien kukkien puhjetessa täyteen loistoonsa.

 • Muratti
  Viimeisenä muttei vähäisimpänä suosittelemme murattia. Se on ajaton ja kaunis kasvi, joka luo romanttista ja viihtyisää tunnelmaa paikkaan kuin paikkaan. Se viihtyy sekä ikkunalaudoilla että kesäaikaan ulkona suuremmissa sekaistutuksissa. Muratti sopii myös suloiseksi lisäksi kukkakimppuihin. Muratti puhdistaa ilmaa erittäin tehokkaasti. Se menestyy parhaiten, kun kastelet sitä säännöllisesti ja annat sille vain niukasti ravinnetta.

Lisää ilmaa puhdistavia kasveja koskevia vinkkejä ja ohjeita löydät myymälöistämme sekä seuraavista artikkeleista
Ilmaa puhdistavat viherkasvit >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc