Puksipuupallo 5 L

Puksipuupallo 5 L

19,99  
Kiiltävälehtinen, ikivihreä pensas. Voi muotoonleikata. Soveltuu kukkapenkkiin tai ruukkuun. Viihtyy kosteassa, läpäisevässä, kalkkipitoisessa kasvualustassa.
Buxus sempervirens 'Arborescens' 5L
Tuotteen sesonki alkaa: Tammikuu
Tuotteen sesonki loppuu: Joulukuu
EAN 4017891860718
Korkeus 30
Sisäruukun koko 23.0
Helppohoitoinen ja tyylikäs puksipuupallo. Puksipuu on helposti sijoitettava puutarhakasvi, sillä se viihtyy monenlaisissa paikoissa. Kevättalvella ja keväällä pensaat on suojattava varjostuskankaalla, jotta lehdet eivät kuivuisi voimakkaassa auringonvalossa. Jotta puksipuun pyöreä muoto säilyy, pensasta on siistittävä 1–2 kertaa kesä-heinäkuun vaihteessa. Tee hoitoleikkaus pilvisenä päivänä, jotta leikkuupinnat eivät kuivuisi ja vaurioituisi, ja suojaa pensas auringolta muutamaksi päiväksi. Puksipuu kestää myös voimakasta leikkausta, joka kannattaa tehdä kevättalvella.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Viihtyy kosteutta pidättävässä, hyvin ojitetussa ja kalkkipitoisessa maassa aurinkoisessa tai hieman puolivarjoisessa paikassa. Kastele kuivina kausina, kun sadetta saadaan vähän. Kastelusta huolehtiminen on erityisen tärkeää, jos puksipuu kasvaa ruukussa. Kevättalvella ja keväällä pensaat on suojattava varjostuskankaalla, jotta lehdet eivät kuivuisi voimakkaassa auringonvalossa. Leikataan kevättalvella. Hoitoleikkauksia voidaan tehdä kesäkuun lopusta elokuun alkuun. Puksipuu on lievästi myrkyllinen. Käytä leikatessa käsineitä, jos saat herkästi allergiaoireita.