Postinumero |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Rheum rhabarbarum 'Elmsblitz' 4,5 L

Raparperi 'Elmsblitz'

Ø22 cm, Vihreä

2499
Ei sesongissa
Myyntiaika: Maaliskuu - Heinäkuu
Osta myymälästä: Porvoo
 • Veden tarve: Runsas
 • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
 • Lannoitus: Runsas
 • Kasvuvyöhyke: 1-5
 • Istutusetäisyys: 100 cm
 • Täysikasvuinen: 60 cm
 • Kasvuvyöhyke: 1-5
 • Istutusetäisyys: 100 cm
 • Täysikasvuinen: 60 cm
 • Syötävä
 • Hyväksi mehiläisille
Viininpunaiset, kapeat lehtiruodut. Pitkä satoaika. Mehusta tulee kauniin punertava. Vähähappoinen lajike. Viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla, kosteassa, multavassa ja ravinteikkaassa maaperässä.
Harva maku on niin tiivisti liitetty kevääseen kuin raparperin maku. Mikä sen herkullisempaa kuin lasillinen kylmää raparperimehua ja reilu pala raparperipiirakkaa! Raparperi 'Elmsblitz' on aikainen lajike jolla on vähän kukkia ja tuottaa suuren sadon pitkiä viininpunaisia varsia joissa mieto hapokas maku. Lajikkeella on matala oksaalihappopitoisuus ja mitä hennomat varret sitä vähemmän oksaalihappoa. Varret eivät ole erityisen sitkeäkuituiset mutta ovat parhaita kapeina ja tuoreina. Satoa saadaan toisena vuonna huhti- heinäkuun ajan. Käytä varret mehuun, leivontaan tai hilloon. Raparperi on monivuotinen kasvi joka tuottaa runsaan sadon vuodesta toiseen!
Ei sesongissa
Myyntiaika: Maaliskuu - Heinäkuu
Osta myymälästä: Porvoo

Kasvukausi

Istutusaika
Sadonkorjuuaika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Raparperi viihtyy lähes kaikilla kasvupaikoilla mutta menestyy parhaiten puolivarjossa. Istuttamisen jälkeen raparperi tarvitsee paljon vettä, ei kestä liiallista jatkuvaa märkyyttä eikä kuivuutta ja tarvitsee runsaasti ravinteita. Muutoin raparperi on helppohoitoinen kasvatti. Istuta ravinteikkaaseen multaan ja lannoita vihanneslannoitteella tai kanankakkalannoitteella joka kevät. Raparperitaimen ympärille on hyvä levittää ruohonleikkuujätettä katteeksii, estää rikkaruohoja ja lannoittaa kasvualustaa.

Raparperille annetaan kaksi vuotta aikaa kasvaa ja voimistua, jonka jälken sadonkorjuu voidaan aloittaa. Satoa korjataan maltillisesti koko kasvukauden ajan ja vain osa varsista. Varret irtoavat parhaiten nykäisemällä, älä leikkaa tai taivuta. Poista mahdolliset kukkavanat jotta voimia säästyy varsien kasvuun. Raparperia voi kasvattaa myös suurissa ruukuissa ja aikaisen sadon saa peittämällä harsolla tai ylösalaisin käännetyllä ämpärillä. Keväällä raparperintaimia voidaan lisätä jakaamalla.

Istutusohjeet

Raparperi viihtyy muhevassa, ravinteikkaassa ja kosteuden pidättävässä, syvämultaisessa kasvualustassa. Paras istutusajankohta on aikaisin keväällä ja syksyllä. Kaiva syvä kuoppa ja täytä ravinteikkaalla mullalla joka on lannoitettu esimerkiksi kompostoidulla hevosenlannalla tai kasvimaalannoitteella. Istuta raparperi niin syvälle että alkava kasvu on 5 cm paksun multakerroksen peitossa. Kastele läpikotaisin ja pidä istutus tasaisen kosteana. Raparperin voi istuttaa avomaalle, lavakaulukseen tai isoon ruukkuun. Valitse pohjareiällinen ruukku jos haluat istuttaa raparperin ruukkuun.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 517240
EAN: 7058782413801
Väri: Vihreä
Leveys: 24 cm
Syvyys: 24 cm
Korkeus: 35 cm
Paino: 1,9 kg
Sisäruukun koko Ø: 22 cm
Alkuperä: Saksa
Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc