Hippeastrum x hortorum 'Red Lion'

Ritarinkukka 'Red Lion'

Ympärysmitta 32 cm, Punainen

1499
Ei sesongissa
Myyntiaika: Elokuu - Marraskuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Niukka
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
Näyttävä ritarinkukka joka kerää katseita kirkkaan punaisilla, isokokoisilla kukilla! Ruukkuun tai kukkapenkkiin. Auringossa tai puolivarjossa, läpäisevässä maassa.
Ritarinkukka 'Red Lion' kukkii voimakkaan punaisilla sävyillä ja kellonmuotoiset kukat ovat erityisen isokokoiset. Ihastuttava kukkapenkissä ja ruukussa. Ritarinkukka 'Red Lion' voidaan kasvatta sekä sisällä että ulkona ja on joulukukkien klassikko. Joulun kukintaa varten sipuli istutetaan ruukkuun syksyllä. Kukinta ajoittuu alkukesälle jos sipuli istutetaan ulos keväällä, pakkasten mentyä. Ritarinkukan sipulit kaivetaan maasta myöhään syksyllä ja voidaan käyttää uudestaan vuodesta toiseen.

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Ritarinkukan sipuli herätetään liottamalla juuret vedessä vuorokauden ajan. Varo ettei sipuli kastu. Istuta ruukkuun joka on sipulia hiukan isompi. Varmista että puolet sipulista on mullan alla. Sijoita valoisalle paikalle mutta ei suoraan aurinkoon. Tavallisin virhe ritarinkukan kasvattamisessa on liiallinen kastelu. Muista että multaan istutettu amaryllis eli ritarinkukka tarvitsee hyvin niukasti vettä ennen nuppujen muodostumista. Kukinnan aikana kastellaan säännöllisesti mutta niukasti. Kukinnan jälkeen varret katkaistaan ja kastelu voi olla hiukan runsaampaa jolloin lehdet alkavat kasvaa. Liiallinen kastelu ennen kukintaa edistää enimmäkseen lehtien kasvua ja sipuli saattaa jopa mätääntyä. Kastele siis mielummin liian vähän kuin liian paljon. Korkeassa lämpötilassa kukinta alkaa aikaisemmin mutta kukinta-aika on vastaavasti lyhyt. Viileämmissä lämpötiloissa kukinta jatkuu pitkään. Jos sipulin haluaa säästää seuraavalle vuodelle, jatketaan säännöllinen lannoitus ja kastelu vielä kukinnan jälkeen. Syksyllä kastelu lopetetaan kokonaan, lehtien annetaan lakastua ja sipuli varastoidaan pimeässä ja viileässä. Tuo ritarinkukka lämpimään jälleen talvella ja aloita kasvatus alusta. Ritarinkukan korkeat kukkavanat on hyvä tukea amaryllistuen avulla.

Istutusohjeet

Ritarinkukan sipulista puolet tulee olla mullan peitossa jos istutat multaan. Mullan on oltava läpäisevä ja ilmava, mieluiten hiekkapitoinen. Muista herättää sipuli asettamalla juuret veteen ennen istuttamista. Kastele tämän jälkeen vasta kukkanuppujen ilmestyessä. Myynnissä olevia irtosipuleita voi myös istuttaa suoraan hiekkaan, sammaleeseen tai veteen. Veteen istutettaessa vain juuret ovat kosketuksissa veteen, itse sipuli ei saa kastua.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 538300
EAN: 8711148246565
Väri: Punainen
Leveys: 12 cm
Syvyys: 12 cm
Korkeus: 7 cm
Paino: 650 g
Materiaali: -
Tavaramerkki: Plantagen
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta