Sisusta erikokoisilla kasveilla

Sisusta erikokoisilla kasveilla

Luo kotiisi kiehtovaa dynamiikkaa erikokoisilla, -sävyisillä ja -mallisilla viherkasveilla. Kaikkia koteja voi kaunistaa monin tavoin viherkasveilla, minikasveista aina jättikokoisiin. Yleisimpiä ovat pienet ja keskisuuret kasvit, mutta vaihtelevamman kokoisilla kasveilla saat todennäköisemmin kauniin sisustuksen. Meiltä löydät kaiken kokoisia kasveja, jotka sopivat kotisi kaikkiin huoneisiin!

XS – Pienimmät kasvit

Koristele kotisi asettelemalla minikasveja epätavallisiin paikkoihin. Asettele kasvien lomaan lempikoriste-esineitäsi. Pienet minikasvit sopivat moneen eri paikkaan, kuten kirja- ja seinähyllyille, pesualtaan reunalle ja yöpöydälle.

Ne näyttävät erityisen kauniilta asetelmassa yhden hieman suuremman kasvin kanssa. Voit myös koota yhteen erilaisia ostettuja, perittyjä ja lahjaksi saatuja minikasveja, kuten kaktuksia, mehikasveja ja erittäin suosittuja mehiruusukkeita ja asettaa ne kaikki hyllylle tai pienelle ikkunalle. Lastenhuone on sopiva paikka suloisille minikasveille, kuten kilpipiilealle. Myös nukkekoti saattaa kaivata hieman vehreyttä.

S – Ikkunoille sopivat pienet kasvit

Pienille kasveille löytyy aina paikka ikkunalta, pöydältä tai penkiltä. Ne mahtuvat useimmille ikkunalaudoille peittämättä näkymää ja näyttävät kauniilta etenkin pareittain tai kolmen ryhmissä. Esimerkiksi traakkipuita, viirivehkoja ja rahapuita on saatavilla pienikokoisina. Jos kokoat kasviasetelman penkille tai lipastolle, juuri pienet kasvit saavat suuremmat sopimaan keskenään kauniisti yhteen.

M – Keskikokoiset kasvit

Keskisuuret kasvit peittävät ikkunanäkymääsi enemmän ja antavat näkösuojan. Niille on helppo löytää paikat: ne sopivat hyvin penkille muiden suurempien kasvien kanssa tai jalustalle asetelman viereen. Keskikokoisia lajikkeita, kuten palmuvehkaa, jukkapalmua ja varjoviikunaa, pidetään normaalin kokoisina kasveina, joille mitä todennäköisimmin on kotona käyttöä.

L – Suuret ja näyttävät kasvit

Suurikokoiset kasvit luovat kotiisi runsaasti vehreyttä. Ne viihtyvät erinomaisesti suurten ikkunoiden ääressä. Vaihtoehtoisesti voit asettaa ne hieman kauemmas ikkunoista huonekalun vierelle tai matalalle jakkaralle tai jalustalle. Täältä löydät kiehtovia ja omalaatuisia kasveja, kuten erilaisia cowboy-kaktuslajikkeita, puistokultapalmuja ja aralioita. Ne ovat riittävän isoja lattialla pidettäviksi. Muista käyttää ruukun alla alustaa, jotta lattialle ei pääse kosteutta. Kun kokoat vierekkäin useamman suurikokoisen kasvin ja lisäät väliin joitakin pienempiä, saat kotiisi ihanan, vehreän keitaan.

XL – Runsaasti tilaa vievät kasvit

Suurimmat kasvit ovat trendikkäiden huonekalujen tapaan näyttäviä sisustuselementtejä, jotka virkistävät koko kotiasi raikkaalla vihreydellään. Täältä löydät sisäkasveiksi sopivia puita, kuten kastanjasutipuita ja pikkukentiapalmuja. XL-kokoisia kasveja voi käyttää myös tilanjakajina; siten saat suuriin huoneisiin pienempiä soppia.

Lue lisää

Löydät kaikki pienet viherkasvit täältä >>
Tutustu suuriin viherkasveihimme täällä >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc