Viherkasvit ovat pitkään saaneet näkyvyyttä sisustuslehdissä kodin trendikkäimpinä yksityiskohtina. Nyt kukkivat kasvit alkavat tehdä paluuta muotiin, ja se tapahtuu voimalla. Sisusta hortensioilla ja muilla kukilla, jotka tuovat eloa ja värikkyyttä kotiin.

Sisusta kotisi kukkivilla kasveilla

Kukkivat kasvit ovat palanneet täydellä voimalla

Kotien kasveissa suurimmassa suosiossa ovat jo jonkin aikaa olleet helppohoitoiset viherkasvit, joilla on suuret vehreät lehdet. Kukkivia kasveja taas on pidetty hankalampina hoitaa ja erityisesti vaikeina saada kukkimaan. Siksi monet eivät ole uskaltautuneet hankkimaan kukkivia kasveja, kuten vaikkapa hortensiaa, gardeniaa tai syklaamia. Tämä on valitettavaa, sillä kyseiset kukkakasvit ovat huomiota herättävän kauniita ja helppoja hoitaa oikeilla ohjeilla. Niiden hoidossa onnistuminen ei siis vaadi erityistä neroutta tai taitoa.

Näin onnistut tavallisimpien kukkivien ruukkukasvien kanssa

Jotkut kasvit kaipaavat valoa, mutta eivät suoraa auringonpaistetta, ja paljon vettä. Toiset viihtyvät parhaiten puolivarjossa ja haluavat kuivahtaa kastelujen välissä.

 • Hortensia
  Hortensia on kukka, jota on saatavilla monissa kirkkaissa väreissä. Tämä kasvi sietää enemmän valoa kuin monet muut, mutta se pitää suodatetusta valosta suoran auringonvalon sijaan. Hortensian multa saa mielellään olla tasaisen kosteaa. Varmista, että kastelet tätä kasvia usein ja riittävästi sen mukaan, kuinka lämmin ilma sen kasvuympäristössä on. Lannoita multa kaksi kertaa kuussa kesäkuukausien aikana.
   
 • Andrenflamingokukka
  Andrenflamingokukka on elegantti kasvi, jolla on pitkä kukkimisaika. Tämä kukka ei halua kuivahtaa, ja mullan on oltava jatkuvasti tasaisen kosteaa. Sijoita kasvi valoisaan paikkaan, mutta vältä suoraa auringonvaloa. Suihkuta lehtiä tasaisin väliajoin ja lannoita multa kerran kuussa keväästä syksyyn.
   
 • Gardenia
  Gardenia eli keikarinkukka on tuoksuva valkokukkainen kasvi, jolla on kiiltävät lehdet. Kukka istutetaan keväällä, ja se haluaa vähäkalkkista multaa. Sijoita kasvi valoisalle ikkunalle, mutta suojaa se suoralta auringolta. Pidä kasvin multa tasaisen kosteana ja lannoita sitä kalkittomalla lannoitteella laimeina annoksia kesäkuukausien ajan.
   
 • Hibiskus
  Hibiskus eli kiinanruusu on valoa rakastava kasvi, jolla on suuret täyteläiset kukat ja sitä on saatavilla eri väreissä. Hyvän hoidon avulla kasvi voi elää pitkäänkin, ja se tehdään valon, ravinteiden ja riittävän veden avulla. Sijoita hibiskus valoisaan paikkaan, mutta älä suoraan auringonpaisteeseen.
   
 • Syklaami
  Syklaami on klassinen kukkiva kasvi, joka viihtyy viileässä ja valoisassa paikassa. Kasvin kukat ovat sydämenmuotoisia, ja niitä löytyy eri väreissä. Syklaami haluaa kuivahtaa kasteluiden välillä. Saviruukun käyttö vähentää ylikastelun riskiä, sillä silloin multa kuivuu nopeammin. Kastele alapuolelta ja poista myös kuihtuneet kukat.
   

Hoito-ohjeita kukkiville kasveille

Kukkivat kukat vaativat viihtyäkseen suurelta osin samanlaista käsittelyä kuin viherkasvit. Hoidossa onnistumista varten täytyy vain tietää, millainen multa, kastelu ja hoito ovat kasville sopivimmat.

Lue lisää

Plantagenin multakoulu >>
Sisusta ruukuilla >>Flamingokukka

Korkeus 45 cm, Punainen

1699
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta