Postinumero |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' 29cm

Syyshortensia 'Pinky Winky'

Ø29 cm, Pinkki

5999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Kesäkuu - Heinäkuu
Osta myymälästä: Porvoo
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Kasvuvyöhyke: 1-3
  • Istutusetäisyys: 200 cm
  • Täysikasvuinen: 150 cm
  • Kasvuvyöhyke: 1-3
  • Istutusetäisyys: 200 cm
  • Täysikasvuinen: 150 cm
  • Hyväksi mehiläisille
Runsaskukkainen pensas isoilla tiheillä kukinnoilla, jotka ovat ensin limenvihreät, myöhemmin valkoiset ja lopuksi vaaleanpunaisen sävyiset. Viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä, kosteahkossa ja happamassa maaperässä.
Syyshortensia 'Pinky Winky' on kaunis, monivuotinen hortensia. Syyshortensia on hieno lisä puutarhaan ja suosittu, myöhään kukkiva koristepensas. Pitkään kestävä kukinta alkaa loppukesällä ja jatkuu vielä myöhään syksyllä. 'Pinky Winky' syyshortensialajikkeen kukat ovat satumaisen kauniin sävyiset, suuret, pystykasvuiset ja kartiomaisen muotoiset. Limenvihreä väri vaihtuu valkoiseen ja tyvestä alkaen vaaleanpunainen väri etenee kärkeä kohti. Lopuksi kukat ovat lähes punaisen väriset. Samanaikaisesti uusia kukkia ilmestyy jolloin syntyy ihastuttava värisävyjen kirjo. Syyshortensia 'Pinky Winky' on tiiviskasvuinen pensas jolla on punertavat oksat ja pyöristetyn muotoiset, vihreät lehdet jotka vaihtavat väriä ja ovat syksyllä keltaisensävyiset. Syyshortensiat valaisevat kauniilla kukinnallaan loppukesää ja syksyä. Erinomainen koristepensas yksittäispensaana tai yhdessä muiden pensaiden ja perennojen kanssa.
Ei sesongissa
Myyntiaika: Kesäkuu - Heinäkuu
Osta myymälästä: Porvoo

Tähän tuotteeseen sopivat

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Syyshortensia viihtyy sekä auringossa että puolivarjossa mutta suojataan liian voimmakkaalta auringonpaisteelta. Säännöllinen ja runsas kastelu on tärkeää, pidä kasvualusta tasaisesti hiukan kosteana, ei liian kuivana eikä liian märkänä. Kuivina kesinä on huolehdittava riittävästä kastelusta. Lannoita happaman maan kasveille tarkoitetulla lannoitteella esimerkiksi alppiruusu- tai hortensialannoitteella.
Syyshortensia karsitaan aikaisin keväällä jolloin talven yli säilyneet, vanhat kukinnot poistetaan. Suuremmat karsimiset eivät ole tarpeen mutta pensaan muotoa voidan muokata leikkaamalla. Vanhemmat oksat voidaan poistaa ja uusia versoja lyhentää, aikaisin keväällä tai kevättalvella. Runsaslumisina talvina oksista on poistettava lumi sillä syyshortensian oksat ovat hauraita.

Istutusohjeet

Syyshortensia istutetaan läpäisevään, kosteuden pidättävään ja ravinteikkaaseen kasvualustaan. Maaperän pH-arvo on hyvä olla suhteellisen alhainen eli hapan. Hyvä kasvualusta syyshortensialle on havu-rodomulta sekoitettuna jo olemassa olevaan multaan. Maahan istutettaessa on kaivettava reilun kokoinen kuoppa, mieluiten 50 cm syvä ja vähintään 50 cm leveä. Valitse isokokoinen, pohjareiällinen ja pakkasenkestävä, eristetty ruukku jos haluat istuttaa syyshortensian ruukkuun. On suositeltavaa siirtää ruukussa kasvavan syyshortensian talveksi viileään varastoon, pakkaselta suojaan. Lannoita syyshortensia keväällä happaman maan kasveille tarkoitetulla alppiruusu- tai hortensia lannoitteella ja lisää uutta havu-rodomultaa.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 514149
EAN: 4017891315157
Väri: Pinkki
Leveys: 29 cm
Syvyys: 29 cm
Korkeus: 100 cm
Paino: 8,6 kg
Sisäruukun koko Ø: 27 cm
Alkuperä: Alankomaat
Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc