Tähkälaventeli 'Felice' 10,5

Tähkälaventeli 'Felice' 10,5

3,99  
Ihana perenna, joka kukkii aikaisin sinivioletein, tuoksuvin kukkatähkin. Tiivis ja matala kasvutapa. Viihtyy auringossa, läpäisevässä maassa. Näyttää upealta ruukussa, mutta on istutettava talveksi maahan.
Tuotteen sesonki alkaa: Huhtikuu
Tuotteen sesonki loppuu: Heinäkuu
EAN 7058782365018
Sisäruukun koko 11 cm
Laventelin tuoksua ei voita mikään. Kaunis ruukussa parvekkeella tai terassilla. Laventelia voi istuttaa matalaksi aidaksi kukkapenkkiin tai muiden perennojen ja pensaiden joukkoon. Laventeli viihtyy parhaiten avoimella paikalla runsaassa auringonvalossa. Ihanan tuoksuiset kukat houkuttelevat perhosia ja mehiläisiä. Puoliksi auenneita kukkatähkiä ja lehtiä voidaan kuivata käytettäväksi esimerkiksi tuoksupusseissa.

Huomioithan että valikoima ja hinnat voivat vaihdella sesongin ja myymälän mukaan.

Hoito-ohjeet

Laventeli viihtyy parhaiten avoimella paikalla runsaassa auringonvalossa. Viihtyy kuivassa ja laihassa maassa. Käytä välimerenmultaa istuttaessasi laventelia ruukkuun tai kukkapenkkiin. Kastele säännöllisesti muutaman kerran viikossa. Varsinkin vastaistutetun tai ruukussa kasvavan taimen kastelu on tärkeää. Lannoita laventelia silloin tällöin, jotta se jaksaisi kukkia koko kesän. Kun kukat ovat auenneet, voit poimia tähkäkukinnot varsineen koristeeksi tai kuivattavaksi. Laventeli on suojattava talveksi esimerkiksi kuusenhavuilla, kuivilla lehdillä tai pakkaspeitteellä. Ruukut voidaan kääriä säkkikankaaseen tai muuhun kylmältä ja ennen kaikkea kosteudelta suojaavaan materiaaliin ja siirtää seinän viereen suojaan. Talvehtineet taimet leikataan alas keväällä, kun hallanvaara on ohi.