Rosa (Rugosa Group) 'Thérèse Bugnet'

Teresanruusu 'Thérèse Bugnet'

Ø19 cm, Pinkki

6 € 1999
Ei sesongissa
Myyntiaika: Toukokuu - Syyskuu
Osta myymälästä: Espoo
 • Veden tarve: Kohtalainen
 • Valon tarve: Aurinko - Varjo
 • Lannoitus: Kohtalainen
 • Kasvuvyöhyke: 1-6
 • Istutusetäisyys: 100 cm
 • Täysikasvuinen: 180 cm
 • Kasvuvyöhyke: 1-6
 • Istutusetäisyys: 100 cm
 • Täysikasvuinen: 180 cm
 • Tuoksuva
 • Hyväksi mehiläisille
Kestävä pensasruusu jolla on kerrotut, kirkkaan vaaleanpunaiset tuoksuvat kukat. Kukinta uusiutuu. Hieno yksittäin tai ryhmäistutuksiin sekä aidanteena. Terve, myös varjoisaan. Vaatimaton kasvualustan suhteen.
Teresanruusu 'Thérèse Bugnet’ on vanhan ajan pensasruusu; kasvutapa on vankka, pensasmainen, oksisto pysty ja lähes piikitön. 'Thérèse Bugnet’ on hyvin kestävä tarhakurtturuusu, joka viihtyy niin auringossa kuin varjossa. Lehdistö on harmaanvihreä – tumman vihreä, kiiltävä ja nahkea. Teresanruusu 'Thérèse Bugnet' on jatkuvakukintainen, mikä tarkoittaa, että se kukkii useita kertoja kasvukauden aikana, runsaimmin touko-kesäkuussa kukkien pitkälle myöhäissyksyyn. Teresanruusu 'Thérèse Bugnet' punaiset kukkanuput puhkeavat suuriksi vaalean roosanvärisiksi, kerrannaiksi kukiksi joissa on kähärät terälehdet. Valloittavan kaunis ja hyväntuoksuinen ruusu. Teresanruusu 'Thérèse Bugnet' sopii istutettavaksi yksittäin, ryhmiksi tai aidanteeksi.

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Rugosa-ruusut eli tarhakurtturuusut viihtyvät aurinkoisella kasvupaikalla, ja kaipaavat säännöllistä kastelua kahden ensimmäisen kasvukauden aikana. Kastele mieluummin runsaasti ja harvemmin kuin vähän ja usein. Veden on päästävä syvälle maahan stimuloidakseen uusien juurten kehittymistä. Hyvin juurtunut ruusu, jonka juuret ulottuvat syvälle selviää kuivuudesta ja vastustaa kasvitauteja paremmin. Juurruttuaankin ruusu kaipaa kastelua kuivaan aikaan. Kastele vain maata, älä koskaan lehtiä, koska kosteat lehdet voivat aiheuttaa tauteja.

Rugosa-ruusut, tarhakurtturuusut leikataan kevättalvella, jolloin muutama vanhimmista varsista leikataan maan tasalla. Tähän ryhdytään pensaan ollessa kolmen–neljän vuoden ikäinen. Lisäksi pensaasta on leikattava säännöllisesti kuolleet tai vaurioituneet oksat maan tasalta, ja lyhennettävä liian pitkiksi kasvaneet oksat. Leikkaa myös pensaaseen sisään päin kasvavat oksat. Pensaan on oltava ilmava ja avoin ja oksien tulee suuntautua ulospäin.

Poista myös nuupahtaneet kukat; se innostaa kasvia kehittämään runsaasti lisää kukkia koko kasvukauden ajan.

Istutusohjeet

Ruusut istutetaan ravinteikkaaseen, hyvin läpäisevään ja savipitoiseen multaan. Älä istuta tiiviiseen ja märkään maahan. Kaiva 50 cm leveä ja 60 cm syvä kuoppa ja sekoita multaan ruusumultaa ja lehmänlantaa. Useimmat ruusut on vartettu villiruusun runkoon, siksi ruusu istutetaan n. 10 cm syvemmälle kuin ruukussa ollessaan. Jos ostaa ruusun alkukesästä tai kesällä ja taimi on jo muodostanut runsaasti uusia vihreitä versoja, istutuskuoppa jätetään täyttämättä 10 cm syvyydeltä; kuoppa täytetään vähitellen syksyä kohti. Näin vältetään uusien versojen mätäneminen ja ruusu jää lopulta 10 cm:n syvyyteen. Omajuuriset, varttamattomat ruusut istutetaan samalle syvyydelle kuin se oli ruukussa. Varttamiskohta erottuu nystynä varren ja oksan yhtymäkohdassa. Älä istuta ruusuja liian lähelle talon perustuksia tai räystäiden alle, 50 cm seinästä on sopiva etäisyys. Kun istutat ruukkuun, on tärkeää valita iso talvieristetty ruukku, jonka pohjassa on vedenpoistoreikä.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 534606
EAN: 7058782466371
Väri: Pinkki
Leveys: 21 cm
Syvyys: 21 cm
Korkeus: 30 cm
Paino: 2,8 kg
Sisäruukun koko Ø: 19 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc