Terraariokasvatusta tai maisemointia

Kasvien uudenlaisen istuttamisen suosio kasvaa tasaisesti. Uusin trendi on istuttaa kasveja lasimaljaan, -purkkiin, -palloon tai -pulloon. Se on hauska tapa lisätä kotiisi vehreyttä. Voit istuttaa kasveja joko suljettuun tai avoimeen astiaan. Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä voit saada aikaan kasveillasi.

Terraariokasvatusta tai maisemointia

Suljettu istutus

Voit luoda suljettuun lasipurkkiin oman maailman ekosysteemeineen. Se ei tarvitse kastelua, sillä ekosysteemi kierrättää purkissa olevaa vettä käyttäen sitä aina uudelleen. Valitse kasveja, jotka viihtyvät kosteassa purkissa, kuten saniaisia, hiussaniaisia, sammalta, orkideoita tai begonioita.

Avoin istutus

Avoimeen astiaan on helpointa istuttaa mehikasveja tai muita pieniä viherkasveja, jotka eivät tarvitse paljon vettä. Voit istuttaa kasvit avoimeen lasipurkkiin tai maljakkoon. Tillandsia-sukuun kuuluvat niin kutsutut ilmakasvit (airplants) näyttävät kauniilta avoimessa, katosta roikkuvassa lasipallossa, etenkin, jos niitä on useita. Ilmakasvit eivät tarvitse kasvualustaa. Ne kastellaan muutaman kerran viikossa suihkuttamalla tai kylvettämällä ne joka toinen viikko.

Tee näin:

Aseta astian pohjalle pieniä kiviä ja niiden päälle kasvualustaa sopivalle korkeudelle, mielellään hieman puolivälin alapuolelle. Istuta valitsemasi kasvit ja kastele. Voit asettaa hieman sammalta tai hienoja kiviä kasvualustan päälle kasvien väliin. Koristele oksilla, kävyillä, koriste-esineillä, kristalleilla tai millä tahansa, mistä itse pidät. Sulje lopuksi astian kansi tai vedä päälle muovikelmua, jotta astia on täysin tiivis. Aseta astia valoisalle paikalle. Kasvista riippuen voit asettaa istutuksesi myös kauemmas ikkunoista, ja kasvilampulla saat tarvittaessa lisää valoa hämärään nurkkaan.

Lasten oma terraario

Lasten kanssa istuttaminen on hauskaa. Istuttakaa muutamia pieniä kasveja terraarioon ja poimikaa pieniä versoja tai siemeniä luonnosta. Kasvavatkohan ne? Lapset voivat luoda oman pienen maailmansa koristelemalla terraarion esimerkiksi legoilla, muovieläimillä, kauniilla kivillä tai muilla lempileluillaan ja -esineillään.

Kuvissa: Tillandsiat viihtyvät roikkuvissa lasipalloissa, jotka voi halutessaan koristella kivillä ja kaarnalla. Lasilyhtyyn ja maljakkoon laitoimme vihreää sammalta ja päälle multaa, johon istutimme erilaisia minikasveja. Koristelimme istutuksen sammalella ja koristekaarnalla. ”Lyhdyn” sisälle valitsimme kaktuksia ja vähällä kastelulla pärjääviä kasveja, koska lyhdyn pohjan ja kannen välissä on rako.

Lue lisää

Ripustettavat Airplant-kasvit >>
Orkideat – näin onnistut >>Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta