Rosa bee friendly Red 19cm

Tertturuusu BEE FRIENDLY

Ø19 cm, Punainen

2399
Ei sesongissa
Myyntiaika: Toukokuu - Elokuu
Osta myymälästä: Espoo
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Kasvuvyöhyke: 1
  • Istutusetäisyys: 80 cm
  • Täysikasvuinen: 100 cm
  • Kasvuvyöhyke: 1
  • Istutusetäisyys: 80 cm
  • Täysikasvuinen: 100 cm
  • Hyväksi mehiläisille
Matalakasvuinen tiivis ruusu, joka kukkii koko kauden avoimilla punaisensävyisillä kukilla, joiden keskusta on keltainen. Houkuttelee runsaasti pölyttäjiä. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa läpäisevässä, ravinteikkaassa maassa.
Bee Friendly -ruusu on nimensä mukaisesti kehitetty erityisesti pölyttäjiä, kuten perhosia ja mehiläisiä ajatellen. Lisäksi ruusu on erittäin kaunis ja sopii niin maahan kuin isoon ruukkuun istutettavaksi. Lajike on hyvin matala ja tiiviskasvuinen, ja lehdistö on raikkaan vihreä. Bee Friendly -tertturuusu kukkii kesästä syksyyn runsaasti valkoisin kukin, joiden keskus on kirkkaan keltainen. Keskus heteineen houkuttelee pölyttäjiä, sillä siinä on runsaasti siitepölyä ja mettä. Sen vuoksi Bee Friendly -ruusu on elintärkeiden pölyttäjiemme suosiossa! Bee Friendly -tertturuusu on fantastinen peittäessään suuria pintoja reunuskasvina, maanpeittäjänä tai yhdessä muiden pensaiden ja perennojen kanssa. Jos se ei mahdu puutarhaan – tai sinulla ei ole tilaa – se sopii hyvin myös suureen talvieristettyyn ruukkuun! Bee Friendly -tertturuusu on myös vastustuskykyinen sienitauteja vastaan.

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Ryhmäruusut, jotka ovat tertturuusuja, viihtyvät aurinkoisella kasvupaikalla, ja kaipaavat säännöllistä kastelua kahden ensimmäisen kasvukauden aikana. Kastele mieluummin runsaasti ja harvemmin kuin vähän ja usein. Veden on päästävä syvälle maahan stimuloidakseen uusien juurten kehittymistä. Hyvin juurtunut ruusu, jonka juuret ulottuvat syvälle selviää kuivuudesta ja vastustaa kasvitauteja paremmin. Juurruttuaankin ruusu kaipaa kastelua kuivaan aikaan. Kastele vain maata, älä koskaan lehtiä, koska kosteat lehdet voivat aiheuttaa tauteja.

Ryhmäruusut ja tertturuusut kaipaavat huolenpitoa pysyäkseen kauniina ja terveinä. Ne kukkivat nimittäin saman vuoden versoilla, joten ne voidaan leikata melko kovalla kädellä. Ne leikataan keväällä, kun koivun lehti on hiirenkorvalla. Leikkaa oksat lähellä maan pintaa, mutta säästä kolmesta viiteen oksaa leikattavaksi kolmen silmun verran maasta. Poista myös mahdolliset haaraumat, jotta pensas säilyy ilmavana.

Poista kukkineet kukat säännöllisesti, jotta kasvi jaksaisi kukkia runsaasti ja pitkään ja jotta pensas pysyy kauniina.

Istutusohjeet

Ruusut istutetaan ravinteikkaaseen, hyvin läpäisevään ja savipitoiseen multaan. Älä istuta tiiviiseen ja märkään maahan. Kaiva 50 cm leveä ja 60 cm syvä kuoppa ja sekoita multaan ruusumultaa ja lehmänlantaa. Useimmat ruusut on vartettu villiruusun runkoon, siksi ruusu istutetaan n. 10 cm syvemmälle kuin ruukussa ollessaan. Jos ostaa ruusun alkukesästä tai kesällä ja taimi on jo muodostanut runsaasti uusia vihreitä versoja, istutuskuoppa jätetään täyttämättä 10 cm syvyydeltä; kuoppa täytetään vähitellen syksyä kohti. Näin vältetään uusien versojen mätäneminen ja ruusu jää lopulta 10 cm:n syvyyteen. Omajuuriset, varttamattomat ruusut istutetaan samalle syvyydelle kuin se oli ruukussa. Varttamiskohta erottuu nystynä varren ja oksan yhtymäkohdassa. Älä istuta ruusuja liian lähelle talon perustuksia tai räystäiden alle, 50 cm seinästä on sopiva etäisyys. Kun istutat ruukkuun, on tärkeää valita iso talvieristetty ruukku, jonka pohjassa on vedenpoistoreikä.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 520925
EAN: 7058782387317
Väri: Punainen
Leveys: 21 cm
Syvyys: 21 cm
Korkeus: 20 cm
Paino: 2,8 kg
Sisäruukun koko Ø: 17 cm
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta