Toukokuu – ihana vihreys valtaa maan

Toukokuussa vietetään aikaa puutarhassa, terassilla ja parvekkeella nauttien keväästä ja kasvun ihmeestä. Kevätaurinko paistaa korkealta, ja on aika valmistella koti ja puutarha kohta koittavaan kesään.

Toukokuu – ihana vihreys valtaa maan

Viljelyksiä sisällä ja ulkona

Aurinko alkaa lämmittää toden teolla, ja on aika istuttaa ja kylvää monenlaisia kasveja. Maan lämmettyä voit aloittaa suorakylvöt avomaalle, mutta taimien esikasvatusta voidaan jatkaa myös sisällä. Jos toivot varhaisperunasatoa juhannukseksi, on aika istuttaa siemenperunat ämpäriin, lavakaulukseen tai perunamaahan.

Voit ostaa tomaatin, kurkun, chilin, paprikan ja muiden vihannesten taimia valmiina ja istuttaa niitä suuriin ruukkuihin kasvamaan parvekkeelle tai sisätiloihin. Suojaa ulkona olevat taimet hallaöinä peiteharsolla tai vaikka paperikassilla.

Kevään kauneutta sisälle

 • Viherkasvit
  Kasvit parantavat elämänlaatua. Raikkaat viherkasvit, kuten trendikäs peikonlehti, kookkaat palmut ja helppohoitoiset kaktukset, tuovat kevään vihreyttä sisälle.
   
 • Kukkapylväät
  Myymälöissämme on nyt myös laaja valikoima erilaisia kukkapylväitä ja jalustoja, jotka helpottavat kodin sisustamista kasveilla.
   
 • Amppelit
  Amppelien avulla kasveille saadaan lisää tilaa. Kattoon ripustettaviksi sopivat esimerkiksi orkideat, posliinikukka ja muratit.

Kukat tekevät juhlan

Toukokuussa on monta aihetta juhlaan, ja leikkokukat viimeistelevät kattauksen kauniisti arkenakin. Hemmottele itseäsi ja läheistäsi ihanalla kesäisellä kukkakimpulla.

Kukkia terassille, parvekkeelle ja ulko-ovelle

 • Kesäkukkia
  Voit luoda ihanan kesäisen keitaan istuttamalla ruukkuihin runsaasti tähtisilmiä, pelargoneja, lobelioita, samettikukkia ja petunioita.
   
 • Perennoja ruukussa
  Myös monivuotiset kasvit, kuten laventeli, kuunliljat ja erilaiset kurjenpolvet, ovat näyttäviä suurissa ruukuissa.
   
 • Hortensioita
  Jalohortensian upeat suuret kukinnot ja rehevän vihreät lehdet muodostavat upean kokonaisuuden.
   
 • Puita
  Pienet puut, kuten pikkusyreeni, tuovat istutuksiin korkeutta. Myös omenapuita ja marjapensaita voidaan kasvattaa ruukussa – aurinkoisessa paikassa hedelmistä ja marjoista tulee makeita ja herkullisia.

Nurmikko

Kun nurmikko alkaa vihertää, on aika lannoittaa se. Voikukkien leviämisen voit estää kitkemällä ne nurmikosta voikukkaraudalla, joka nostaa maasta voikukkien pitkät paalujuuret.

Lisää keväisiä ideoita

Näin saat kauniin nurmikon >>
Yhteisistutus ruukussa >>

Olet tässä:


Ulkomulta

40 L

349
4 kpl 11,99
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta