Toukokuu - ihastuttavan vehreä aika

Toukokuu - ihastuttavan vehreä aika

Toukokuussa vietetään aikaa ja viljellään yhdessä perheen ja ystävien kanssa terassilla, parvekkeella ja puutarhassa. Nauti toukokuun auringosta ja valmistele koti ja puutarha pian koittavaa kesää varten.

Kasvata sisällä ja ulkona

Lämpö ja valo ovat vihdoin täällä, ja valittavana on paljon kylvettäväksi ja istutettavaksi sopivia kasveja. Mullan lämmettyä voit kylvää siemenet suoraan maahan, mutta voit edelleen kylvää myös sisällä. Nyt on aikaa istuttaa perunat, jos haluat varhaisperunoita juhannukseksi. Istuta ne ämpäreihin, istutuslaatikoihin tai avomaalle.

Tomaatin, kurkun, chilin, paprikan ja monet muut vihannekset voit ostaa myös taimina ja istuttaa ne isompiin ruukkuihin kasvattaaksesi niitä parvekkeella tai sisällä. Suojaa ulkona olevat taimet kuitukankaalla tai paperipussilla kylmiä öitä varten.

Toukokuista tunnelmaa sisälle

 • Viherkasvit
  Kasvit parantavat elämää. Luo kevättunnelmaa sisälle ihastuttavilla viherkasveilla, kuten trendikkäällä peikonlehdellä, isoilla palmuilla ja helppohoitoisilla kaktuksilla.
   
 • Jalustat
  Myymälöissämme on nyt myös monia uusia ja tyylikkäitä jalustoja, jotka helpottavat viherkasveilla sisustamista.
   
 • Amppelit
  Amppeleiden avulla saat tilaa useammille kasveille korkeutta hyödyntämällä. Orkidea, posliinikukka ja muratti sopivat hyvin amppeleihin.

Juhlista toukokuun juhlahetkiä kauniilla kukkakimpuilla

Toukokuussa on paljon juhlia – kata leikkokukat pöytään sekä arkena että juhlissa. Hemmottele itseäsi tai ystävääsi ihastuttavalla ja kesäisen värisellä kukkakimpulla.

Istuta kukkia terassille, parvekkeelle ja sisääntulon yhteyteen

 • Kesäkukat
  Luo kukkiva keidas suloisilla ruukkuun istutettavilla kesäkukilla, kuten ruusuilla, tähtisilmillä, pelargoneilla, lobelioilla, samettikukilla ja petunioilla.
   
 • Ruukkuperennat
  Monivuotiset kasvit, kuten esimerkiksi laventeli, kuunlilja ja monet kurjenpolvet, ovat upeita myös isoissa ruukuissa.
   
 • Hortensia
  Puutarhahortensia ja sen suuret kukinnot ovat näyttäviä ja luovat miellyttävää vehreää tunnelmaa.
   
 • Puut
  Pienet puut, kuten pikkusyreeni, tuovat vehreyttä korkeammalle. Omenapuut ja marjapensaat sopivat myös istutettaviksi isoihin ruukkuihin. Valitse aurinkoinen paikka, niin hedelmistä tulee makeita ja maukkaita.

Nurmikko

Nurmikko vihertää ja on aika lannoittaa sekä poistaa voikukat voikukkaraudalla, jotta saat pois myös syvällä maassa kasvavan juuren. Näin estät voikukan leviämisen.

Lisää kevätinspiraatiota

Näin saat kauniin nurmikon >>
Onnistunut yhteisistutus ruukkuun >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc