Sisätiloihin sijoitettavien kasvien ansiosta voit tuoda tavalliseen sisustukseen jotakin uutta. Suuret lehdet, kaktukset ja vaikuttavat lattiakasvit toimivat vuoden 2021 trendikkäiden sisäkasvien perustana. Myös oikeanlaisten ruukkujen avulla koristat ja kohotat kotisi ilmettä entisestään.

Trendikkäät sisäkasvit 2021

Etsitkö uusimpia trendejä?
Tässä ovat vuoden 2022 trendikkäimmät kasvit.

Sisustussuunnittelun piirissä kasvitrendeistä on tullut kuuma puheenaihe myös monien suomalaisten keskuudessa. Analysoimme kuluttajakiinnostusta, ja löysimme vuodelle 2021 useampia trendisuuntauksia.

1. Suuret ja muhkeat lehdet – kasvava trendi

Vuoden 2021 trendisana ovat lehdet! Kasvit, joissa on suuria ja jännittäviä lehtiä, eivät pelkästään tuo annoksen väriä sisustukseen, vaan ne myös taittavat sisustusta niiden eri muotojen ansiosta. Pilkulliset, kaksisävyiset ja kauniisti veistetyt – lehdillä voit kertoa monia asioita.

Muorinkukat – Peperomia

Muorinkukilla on todella kaunis lehvästö ja ne voivat kasvaa sekä köynnöksinä amppeleissa että tavallisina huonekasveina ruukussaan. Väritykseltään muorinkukkia löytyy aina tummanpunaisesta vaaleanvihreään sekä niiden välimuodoissa. Jopa kasvin lehtien koko voi vaihdella suuresti. Voit korostaa tällä kasvilla seinälle asetettua graafista taulua tai sijoittaa sen yhdessä muiden ainutlaatuisten lehtikasvien kanssa olohuoneen valkoiselle jalustalle esiin pilkistävän sisustuselementin tapaan.

Vinkkejä ruukun valintaan
Tämän kasvin juuristo on ohutta ja matalaa, joten muista hankkia kasville riittävän tilava ruukku; mieluiten betoniruukku, jonka alaosa on yhtä leveä kuin ruukun yläosa.

Kirjolehdet – Caladium

Tämä kasvi on todellinen herkkupala, jonka lehvistöön on sekoitettu värien loistoa niin vaaleanpunaisen, punaisen, valkoisen kuin vihreän sävyissä. Korosta näiden värien avulla kotisi yksityiskohtia, kuten tyynyjä, maalauksia ja lamppuja, tai anna kasvin erottua edukseen todellisen taideteoksen tavoin valkoisessa ja minimalistisessa kodissa. Sijoita tämä kasvi valoisaan paikkaan, jolloin sen lehdet saavat enemmän väriä.

Vinkkejä ruukun valintaan
Koska nämä kasvit ovat jo itsessään niin herkkiä ja taiteellisia, voit tuoda sisustukseen tyylikkyyttä valitsemalla maalaismaisen ruukun harmaan väreissä tai vaihtoehtoisesti hopeisella metallilla vuoratun ruukun, joka tuo sisustukseen ripauksen ylellisyyttä. Lisäksi, koska tämän kasvin lehdet ovat kaksisävyisiä, monivärisen ruukun hyödyntäminen lehtien sävyjen korostamiseen voi myös olla kokeilemisen arvoinen idea.

Rusokäenkaali – Oxalis

Tämä kontrastinen ja violetti kasvi on helppo lisätä; nosta vain mukulat talven aikana ylös, säilö ne pussiin ja herätä eloon seuraavana keväänä. Kasvista on olemassa useita eri lajikkeita, joita voit helposti sekoittaa ja sovittaa keskenään oman makusi mukaan.

Vinkkejä ruukun valintaan
Käenkaalit sopivat hyvin värikkääseen tai kuviolliseen ruukkuun. Voit kokeilla rohkeasti useiden eri lajikkeiden sijoittamista toinen toisensa viereen, jolloin ne ikään kuin luovat punaisen langan koko asetelmalle.

2. Kaktustrendi – Anna kaktuksen pistää silmään

Piikikkäät, mehevät ja pistävät kaktukset ovat toimineet jo pitkään osana suomalaisten sisustusideoita. Vuoden 2021 kaktustrendi tulee edelleen tekemään vaikutuksen veistetyillä muodoillaan ja vaihtuvilla mitoillaan. Erilaisiin ruukuihin sijoitettuna kaktusasetelmasi voivat toimia todellisena katseenvangitsijana.

Kaktus ”Cowboy” – Euphorbia Cowboy

Suuri, helppohoitoinen ja perinteinen kaktus, jossa on liuskainen lehvistö ja kolmiomaiset rungot, jotka muistuttavat Villin Lännen kuivia autiomaa-alueita. Pystysuorat varret näyttävät samanaikaisesti sekä pehmeiltä että graafisilta. Tämä kaktus sopii yhtä hyvin niin yksittäiseksi kasviksi huoneen nurkkaan kuin yhdessä muiden lehtikasvien ja kaktusten kanssa.

Suuren kaktuksen kanssa kannattaa olla muutaman ensimmäisen vuoden ajan kärsivällinen. Kaktus nimittäin kasvaa yleensä kunnolla vasta muutaman vuoden kuluttua, joten muista asettaa se valoisaan paikkaan, siirtää se uuteen suurempaan ruukkuun kahden tai kolmen vuoden välein sekä välttää kaktuksen liiallista kastelua, jotta kasvi pääsisi kasvussaan hyvään alkuun. Kaktusten kasvukausi sijoittuu kevään ja kesän aikaan siinä missä taas lepoaika marras-maaliskuuhun. Lepoaikana kaktus tulisi sijoittaa viileään paikkaan ja kasvukauden aikaan se taas tarvitsee runsaasti aurinkoa.

Vinkkejä ruukun valintaan
Voit sijoittaa Cowboy-kaktuksen esimerkiksi valkoiseen muoviseen ruukkuun tai terrakotan väriseen saviruukkuun aluslautasen kanssa, jolloin se sulautuu kauniisti huoneeseen, jossa on puusta veistettyjä yksityiskohtia.

3. Helppohoitoiset kasvit

On hyvä pitää mielessä, että suurin osa ihmisistä hakee sisustukseen kasveja, jotka eivät ole liian vaativia kastelun, sijainnin ja sisäympäristön suhteen. Tästä syystä vuoden 2021 trendikkäisiin sisäkasveihin kuuluu myös useita kiitollisia kasveja, jotka eivät vaadi liiallista hoitoa.

Isokirjopeippi eli värinokkonen – Coleus

Kauniilla lehvistöllä varustettu helppohoitoinen kasvi, joka viihtyy aurinkoisten ikkunoiden äärellä. Näiden kasvien lehdet tarjoavat kauniita värien ja sävyjen muutoksia, ja voivat kasvaa todella suuriksi, jopa 75 cm korkuisiksi kasveiksi. Kokeile sekoittaa kasvin eri lajikkeita keltaisissa, valkoisissa, violeteissa, vaaleanpunaisissa ja vihreissä sävyissä tuoden sisustukseesi paljon elämää.

Vinkkejä ruukun valintaan
Sijoita nämä koristekasvit yksinkertaisempiin ruukkuihin, koska kasvi itsessään tuo sisustukseen loistoa ja värikkyyttä. Valkoiset, savenväriset tai ruskeat, hieman pienemmät ruukut sopivat koristamaan näitä kasveja mainiosti. Tai ehkäpä jopa lasinen ruukku?

Begoniat eli vinolehdet

Vaatimaton ja kaunis begonia on yksi vuoden 2021 hittikasveista niin sen lehvistön kuin upeiden kukkiensa ansiosta. Valitse pilkkubegonian täplikkäät lehdet tai kallistu rex-begonian eli kuningasbegonian vihreänvioletin ja vaikuttavan lehvistön puoleen.

Vinkkejä ruukun valintaan
Koska begoniat ovat jo itsessään niin vaikuttavia kasveja, kannattaa alustaksi valita yksinkertaisempi ruukku, ettei se veisi huomiota liikaa pois itse kasvilta. Kokeile pienempää betonista ruukkua tai kenties vaikkapa ruukkukoria.

4. Suuret kasvit trooppiseen tunnelmaan

Voit myös kokeilla pienempiä puumaisia kasveja luoden kotiisi näin ”oversize-tunnelmaa”. Suuret kasvit ovat vuoden 2021 kuuma trendi, sillä ne sopivat hyvin yhteen pienempien kasvien kanssa ja kykenevät yksistään erottumaan huoneen nurkasta kuin kannanottona. Tämä urbaani viidakko sopii sekä asuntoon että huvilaan.

Kirjovehkat – Dieffenbachia

VKirjovehka on yksi vuoden 2021 trendikkäistä sisäkasveista. Sillä on voimakkaat vihreä-valkoiset lehdet, jotka näyttävät siltä kuin niitä olisi siveltimellä maalattu. Siitä syntyy kaunis koristekasvi sekä yksistään että yhdessä muiden kasvien kanssa.

Vinkkejä ruukun valintaan
Valitse valkoinen tai luonnollisen värinen betoniruukku asetettuna mieluiten tummalle puiselle telineelle tai alemmalle jalustalle.

Jukkapalmu – Yucca

Tämä helppohoitoinen kasvi saattaa todella innostua kasvamaan isoksi. Tämän kasvin pitkät, kapeat lehdet kasvavat ylöspäin ja tarjoavat mukavaa kontrastia muille ympärillä oleville kasveille, joissa on hieman pyöreämpiä lehtiä.

Vinkkejä ruukun valintaan
Kokeile sijoittaa jukkapalmu suurempaan ruukkuun, mieluiten valkoiseen keraamiseen ruukkuun tai saviruukkuun. Jukkapalmu viihtyy hieman kookkaammassa ruukussa, jolloin sen juurilla on tilaa kasvaa. Isossa ruukussa lehdistä kasvaa todella kauniita ja ne muodostavat upean kontrastin rungon ruskean sävyille.

Lue lisää

Kaktus – näin onnistut >>
Värinokkonen eli isokirjopeippi >>
Viherkasvit >>Ruukku Calla

Ø17 cm, Valkoinen

1999
Lue lisää

Isomuori 'Raindrop'

Korkeus 25 cm, Vihreä

1199
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta