Tulipa

Tulppaanilajitelma Double Late Mix

Monivärinen

499
Tulossa pian
Myyntiaika: Elokuu - Marraskuu
Saatavana verkkokaupasta
Klikkaa ja nouda: Espoo
Loppu varastosta
  • Veden tarve: Niukka
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Kohtalainen
Ihastuttava seos kerrannaiskukkaisia tulppaaneja, isot kukat muistuttavat pionien kukkia. Näistä syntyy harmooninen ja värikäs istutus. Viihtyy auringossa ja puolivarjossa, läpäisevässä maassa.
Tämä hurmaava tulppanilajitelma luo kauniin eloisan vaikutelman puutarhaan! Seos koostuu kerrannaiskukkaisista tulppaaneista joiden isot kukat muistuttavat pionien kukkia. Tulppaaniseos on kuin kaleidoskooppi, täynnä kauniita vaaleita väriäsävyjä ja yhdistelmiä – ehdoton suosikki, jolla luot maagisen kukinnan kevätpuutarhaan! Pakkaus sisältää yhteensä 10 kukkasipulia. Sipulien koko 11/12 cm.

Kasvukausi

Istutusaika
Kukinta-aika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Tulppaanit istutetaan syksyllä, jolloin ne kukkivat seuraavana keväänä; lue lisätietoja istutusohjeesta. Tulppaanit viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisella tuulensuojaisalla kasvupaikalla, maaperässä joka on kostea mutta ei märkä. Maa lannoitetaan verijauholla ennen kevätkukintaa. Nykytulppaaneista monet lajikkeet ovat hybridejä, jotka jaksavat kukkia vain kerran eivätkä muodosta toistuvan kukinnan edellyttämiä sivusipuleita. Jotkut hybridit, esimerkiksi darwinhybridit, saattavat nousta useampana vuonna. Ei ole mitään takeita siitä, että ne ovat monivuotisia, mutta kannattaa yrittää. Leikkaa kukinnot varsineen heti kukinnan jälkeen, mutta anna lehdistön lakastua kokonaan ennen kuin leikkaat ne. Tällöin lehtien ravinteet palaavat sipuliin. Lannoita myös varovasti veri- tai luujauholla. Suojaa sipulit talvipakkasilta peittämällä maanpinta havuilla tai lehdillä tai istuta tulppaanien sekaan perennoja, joiden lehdistö tukee korkeita lajikkeita ja myös suojaa sipuleita talven aikana.

Istutusohjeet

Tulppaanin sipulit istutetaan syksyllä syyskuusta alkaen, maan routaantumiseen asti. Mitä aikaisemmin syksyllä istutat sipulit, sitä paremmin ne ehtivät juurtua ennen talvea. Istuta tulppaanit ilmavaan ja läpäisevään, mielellään hieman hiekkapitoiseen kasvualustaan. Liian tiiviissä ja kosteassa maassa sipulit mätänevät helposti. Kaiva sopivan syvä istutuskuoppa, noin kaksi kertaa sipulin oma korkeus ja aseta kuoppaan, vähintään viiden sipulin ryhminä. Sipuli istutetaan kärki ylöspäin. Jos sipuli päätyy kuoppaan väärin päin, kukkavarsi nousee silti maasta, mutta kestää hieman pidempään. Väärin päin tai syvempään istuttettuina voit ajoittaa kukinnan alkavaksi hieman myöhempään. Lannoita sipulit, mieluiten luu- tai verijauholla, ennen kuin täytät istutuskuopan. Peitä havunoksilla tai haravoi syksyn lehtiä peitteeksi. Sipulirauta ja sipulikori ovat käteviä apuvälineitä, jotka helpottavat istutustyötä.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 546586
EAN: 8711148251316
Väri: Monivärinen
Leveys: 14 cm
Syvyys: 9 cm
Korkeus: 20 cm
Paino: 283 g
Materiaali: -
Tavaramerkki: Plantagen
Alkuperä: Alankomaat

Tähän tuotteeseen sopivat

Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta