Uudenguineanliisa – näin onnistut

Uudenguineanliisa – näin onnistut

Uudenguineanliisa (Impatiens hawkeri 'Nya-Guinea') levittää iloa ympärilleen. Se sopii sekä sisälle että kesällä ulos suuriin ruukkuihin. Se kukkii runsaasti, ja saatavilla on useita värejä valkoisesta vaaleanpunaiseen, kirsikanpunaiseen, lohenpunaiseen, punaiseen, lilaan ja kaksiväriseen.

Käyttö

Kun keittiön ikkunalla on muutama uudenguineanliisa, ilahdut aina laittaessasi ruokaa. Ne tuovat kotiisi ihanaa väriä ja pirteyttä. Se sopii hyvin viherkasvien, kuten kodinonnen ja lankaköynnöksen pariksi. Kesällä uudenguineanliisa on kaunis ulkona suurissa ruukuissa, joissa se kukkii runsaasti. Kasvi viihtyy parhaiten kesäkukkamullassa. Istuta useampia kasveja samaan ruukkuun muratin tai lankaköynnöksen kanssa. Tämä upea yhdistelmä viihtyy puolivarjoisessa tai varjoisessa paikassa.

Kasvupaikan valitseminen

Viihtyy parhaiten valoisassa paikassa, ei kuitenkaan suorassa auringonvalossa.

Kastelu ja hoito

Uudenguineanliisa pitää runsaasta kastelusta n. joka kolmas päivä. Kaada ylimääräinen vesi pois aluslautaselta. Anna ravinnetta kerran viikossa huhti-syyskuussa, jolloin kasvi voi hyvin ja kukkii pitkään. Poista kuihtuneet kukat, jotta nuput saavat enemmän energiaa.