Garlic Messidor 35/ Organic

Valkosipuli 'Messidor'

Valkoinen

599
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko - Puolivarjo
  • Lannoitus: Runsas
  • Luomulaatuinen
  • Syötävä
  • Luomulaatuinen
  • Syötävä
Valkosipuli ’Messidor’ on varastointia kestävä ja runsassatoinen lajike, jonka valkoisissa, pienehköissä sipuleissa on voimakas ja hieno valkosipulin maku. Istutetaan syksyllä loppukesän sadonkorjuuta varten. Sipulin koko: 35/+ mm.
Valkosipuli ’Messidor’ on luomusertifioitu. Lajike tekee säännöllisesti suuren sadon ihanan voimakkaan makuisia valkosipuleita. ’Messidor’ on nopeakasvuinen kesävalkosipuli (softneck), joka tuottaa monta kynttä sipulia kohden ja kestää varastointia hyvin. Kesälajikkeet tuottavat paremmin satoa etelämpänä, mutta ’Messidor’ on hieman kestävämpi kuin muut softneck-tyyppiset valkosipulit.

Ei online-myynnissä

Hoito-ohje

Istuta ’Messidor’-lajikkeen kynnet aurinkoiseen paikkaan myöhään syksyllä. Istutus kannattaa peittää ruohosilpulla tai kasvuharsolla. Siten mahdolliset pintaan nousevat vihreät versot eivät palellu eikä maa routaannu liian aikaisin. Keväällä, kun sipulit lähtevät kasvuun, maa pidetään kosteana muttei märkänä. On parempi kastella usein ja vähän kuin harvoin ja paljon kerralla.

Istutusohjeet

Valkosipuli istutetaan myöhään syksyllä, kun maan lämpötila on noin +10 astetta. Jos valkosipuli istutetaan liian aikaisin, sää saattaa olla vielä liian lämmin, jolloin valkosipuli ehtii alkaa kasvattaa kukkavarsia. Kukinta pienentää satoa. Jos valkosipulin versot ehtisivät nousta maasta myöhäisestä istutuksesta huolimatta, ne voidaan suojata lehdillä tai harsolla. Valkosipuli tarvitsee ravinteikkaan, multavan ja tuoreen mutta hyvin salaojitetun maan. Kasvupaikka kannattaa myös kalkita hyvin. Istuta kynnet yksi kerrallaan terävä kärki ylöspäin noin 5 cm:n syvyyteen. Sopiva istutusväli on 10–15 cm ja riviväli 20 cm. Istutuksen jälkeen valkosipuli ehtii vielä juurtua, ja uusi kasvu alkaa keväällä. Satoa päästään korjaamaan loppukesällä. Voit korjata valkosipulit jo aikaisemmin kesällä, jos haluat miedompaa tuoretta valkosipulia. Tällöin sipuli ei ole vielä kasvattanut kynsiä. Myös varret ovat alkukesästä maukkaita. Loppukesällä päästään korjaamaan kookkaita valkosipuleita, joissa on kynnet. Sato on valmista, kun varret kellastuvat ja alkavat kaatuilla.

Tuotetiedot

Myyntiaika: Toukokuu - Joulukuu
Artikkelinumero: 520283
EAN: 8711148241553
Väri: Valkoinen
Leveys: 0,1 cm
Syvyys: 0,1 cm
Korkeus: 0,1 cm
Paino: 260 g
Materiaali: -
Alkuperä: Alankomaat

Osta myös

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc