Postinumero |
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

Vitis labrusca 'Sukribe' trellis 5L

Viiniköynnös 'Sukribe' kehikossa

Ø23 cm, Vihreä

4499
Ei sesongissa
Myyntiaika: Huhtikuu - Syyskuu
Osta myymälästä: Porvoo
  • Veden tarve: Kohtalainen
  • Valon tarve: Aurinko
  • Lannoitus: Kohtalainen
  • Kasvuvyöhyke: 1-3
  • Istutusetäisyys: 200 cm
  • Täysikasvuinen: 500 cm
  • Kasvuvyöhyke: 1-3
  • Istutusetäisyys: 200 cm
  • Täysikasvuinen: 500 cm
  • Syötävä
Kestävä Labruscana-ryhmään kuuluva tarhaojukkaviini. Viinirypäle lämpimälle seinustalle tai kasvihuoneeseen. Runsassatoinen. Keskisuuria, vihreitä ja makeanhappamia rypäleitä. Istutetaan turvepitoiseen kasvualustaan.
Monet haaveilevat itse kasvattamista viinirypäleistä ja kestävillä Labruscana-ryhmään kuuluvilla tarhaojukkaviiniköynnöksillä tämä on mahdollista! Viiniköynnös 'Sukribe' on terve ja kestävä lajike joka tuottaa kauniita vihreitä, keskikokoisia rypäleitä elokuun lopussa, syyskuun alussa. Alkuvaiheessa maku on hapokas ja aromaattinen mutta täysin kypsinä ovat erittäin makean makuiset. Tarhaojukkaviinilajikkeet eivät tarvitse sitoa tukeen vaan kiipeilevät itsekseen. Ajan myötä viiniköynnös 'Sukribe' köynnöstää pitkin aitaa, säleikköä tai pergolan ympäri ja muodostaa rehevän vihreän seinämän täynnä isoja, liuskottuneita lehtiä ja kierteisiä, kauniita oksia. Lehdet saavat syksyllä kauniin syysvärin, punaisen eri sävyissä. 'Sukribe' on itsepölyttyvä, voimakkaasti kasvava ja taudinkestävä. Istuta viiniköynnös 'Sukribe' pergolaan, aidan viereen tai isoon ruukkuun parvekkeelle, varjostamaan istumapaikkaa ja samalla kasvatat herkullisia rypäleitä.
Ei sesongissa
Myyntiaika: Huhtikuu - Syyskuu
Osta myymälästä: Porvoo

Kasvukausi

Istutusaika
Sadonkorjuuaika
Tam Hel Maa Huh Tou Kes Hei Elo Syy Lok Mar Jou

Hoito-ohje

Viiniköynnös viihtyy aurinkoisella, lämpimällä ja tuulensuojaisalla paikalla. Kestävä Labruscana-ryhmään kuuluva ojukkaviini viihtyy erinomaisesti ulkona ja voidaan kasvattaa myös ruukussa. Viiniköynnös tarvitsee kiipeilytuen, säleikön, aidan, pergolan tai lankoja jota pitkin viiniköynnös voi kiipeillä. Kastellaan runsaasti, erityisesti kuivina jaksoina. Viiniköynnös viihtyy happamassa maassa ja lannoitetaan niukasti kalkkia sisältävällä lannoitteella. Jotta viiniköynnös ei kasvattaisi pelkästään rehvää lehvästöä vaan runsaasti maukkaita rypäleitä on varottava lannoittamasta liian typpipitoisella lannoitteella.
Osa rypäleistä on hyvä karsia jo varhaisessa vaiheessa jotta jäljelle jäävät rypälet kasvavat mahdollisimman kookkaiksi. Joitakin uusia vihreitä versoja voi typistää kesällä mutta suurimmat leikkaukset suoritetaan syksyllä sadonkorjuun jälkeen kun lehdet ovat varisseet. Vaihtoehtoisesti aikaisin keväällä ennen lehtien puhkeamista. Viiniköynnös kasvaa peittävänä köynnöskasvina ilman leikkaustakin mutta jos halutaan hyvän viinirypälesadon kasvi on syytä karsia. Syksyllä viiniköynnöksen juurelle voi kasata noin 15 cm kerros kuivuneita lehtiä.

Istutusohjeet

Viiniköynnös viihtyy syvämultaisessa, läpäisevässä ja lievästi happamassa maaperässä. Sekoita jo olemassa olevan mullan joukkoon, yksi kolmasosa ravinteikasta puutarhamultaa ja yksi kolmasosa luonnonturvetta tai havu-rodomultaa. Lannoita niukasti typpeä ja kalkkia sisältävällä lannoitteella. Valitse pohjareiällinen, vähintään 50 cm syvä, ruukku jos istutat viiniköynnöksen ruukkuun. Avomaalla istutuskuopan on oltava leveydeltään 60–80 cm ja 50 cm syvä josta juuret pääsevät vapaasti kasvamaan syvälle allaoleviin maakerroksiin. Istutuskuopan etäisyys seinästä on oltava 40 cm jos haluat istuttaa viiniköynnöksen seinustan viereen. Istuta taimi samaan korkeuteen kuin taimiruukussa ja täytä istutuskuoppa mullalla. Kastele reilustu läpikotaisin.

Tuotetiedot

Artikkelinumero: 514157
EAN: 4017891315768
Väri: Vihreä
Leveys: 25 cm
Syvyys: 25 cm
Korkeus: 65 cm
Paino: 3,2 kg
Sisäruukun koko Ø: 23 cm
Alkuperä: Saksa
Jaetaan ideoita!
On hienoa seurata, kuinka paljon iloa koteihin ja puutarhoihin kasvimme tuovat. Lisää Instagram-kuvaasi tunniste @plantagensuomi ja jaa inspiraatiota muillekin!
Kokonaissumma
Kassalle – Tuotteita
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc