Vuoriruokobambu tuo puutarhaan ihanaa eksoottista tunnelmaa. Se on erinomainen kasvi antamaan näkösuojaa ja jakamaan tiloja, ja se sopii niin kasviryhmiin kuin yksittäiskasviksi. Vuoriruokobambu on rehevä ja kaunis kasvi, joka ei kuitenkaan leviä liikaa, joten sen istutus ja hoito palkitsee vaivan.

Vuoriruokobambu

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Fargesia murielae
Heimo: Heinäkasvit (Poaceae)

Vuoriruokobambun kasvatus ja hoito

Vuoriruokobambu on varsinkin kesäisin melko helppohoitoinen kasvi, joka huolehtii enimmäkseen itse itsestään.

Se saattaa myös talvehtia lounaisrannikolla suotuisissa oloissa, mutta se on varmempi talvettaa sisätiloissa suojassa pakkaselta. Jos talvettamista kokeillaan avomaalla, ikivihreä kasvi on suojattava kuivattavalta kevätauringolta, kunnes maa on sulanut. Talvehtimista voi syksyllä edistää peittämällä kasvin tyvi kuivilla lehdillä. Myös lumipeite parantaa kasvin selviytymismahdollisuuksia.

Vuoriruokobambu ei kaipaa leikkausta, jos sille ei ole erityistä syytä.

Vuoriruokobambun istutus

Jos tarkoituksena on istuttaa vuoriruokopalmua aidaksi, kannattaa istuttaa kolme tai neljä tainta rivimetrille, jotta taimilla olisi tilaa kasvaa. Vuoriruokobambu viihtyy parhaiten syvämultaisessa ja läpäisevässä maassa, joten tavallinen puutarhamulta sopii sille mainiosti. Vuoriruokobambua ei tarvitse välttämättä lannoittaa, sillä se on muutenkin melko voimakaskasvuinen, mutta jos sille haluaa tarjota mahdollisimman hyvät olosuhteet, puutarhalannoite ja lanta ovat sopivia vaihtoehtoja. Vuoriruokobambu istutetaan keväällä ruukkuun tai avomaalle.

Bambua kehystämään puutarhaa ja oleskelutiloja

Vuoriruokobambu on kasvattamassa suosiotaan aitakasvina. Sillä on monia hyviä puolia: se kasvaa nopeasti näyttäväksi ja korkeaksi aidaksi ja antaa tuuheana hyvän näkösuojan. Lisäksi se näyttää kauniilta, sillä se on onnistuneesti talvehtiessaan ikivihreä.

Vuoriruokobambu sopii erityisen hyvin oleskelualueiden lähelle, sillä tuuli kahisuttaa viehättävästi sen kapeita heleänvihreitä lehtiä. Ruukussa se sopii terassille, ja maan eteläosassa se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kasvi myös avomaalle.

Vuoriruokobambu viihtyy monenlaisissa kasvupaikoissa varjosta suoraan auringonpaisteeseen, mutta paras vaihtoehto on puolivarjoinen, lämmin ja tuulensuojainen paikka.

Saatavilla on useita erikorkuisia lajikkeita, joista voidaan valita omiin tarpeisiin sopivin. Esimerkiksi noin 150-senttiseksi kasvava ’Bimbo’-lajike on muita lajikkeita huomattavasti matalampi ja pienikokoisempi, kun taas ’Jumbo’ voi kohota jopa neljän metrin korkeuteen. Saatavilla on myös lajikkeita, joiden lehdet ovat syvänvihreät (’Smaragd’) tai varret punaiset (’Vampire’).

Tiivistä tietoa

  • Saatavilla on erikokoisiksi kasvavia lajikkeita.
  • Bambut lukeutuvat heinäkasveihin, joten vuoriruokobambulla on samoja ominaisuuksia kuin heinillä.
  • Suosituin bambulajike länsimaissa.
  • Kukkii erittäin harvoin, 40–120 vuoden välein.
  • Kuten muutkin bambut, myös vuoriruokobambu on nopeakasvuinen.

Lue lisää

Ohjeita pensasaidan perustamiseen >>

Olet tässä:


Vuoriruokobambu
Kanta-asiakas -40%

Vuoriruokobambu

Ø23 cm, Vihreä

3499
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta