Ystävänpäivä 14. helmikuuta

Ystävänpäivä 14. helmikuuta

Vietä rakkauden päivää kukkien ympäröimänä. Anna kotisi kukkia, kasvaa ja vihertää. Leikkokukat ja viherkasvit kaunistavat ja puhdistavat kotiasi, luovat harmoniaa ja tekevät kodistasi ihanan paikan elää. Anna rakkaillesi ja läheisillesi suuri kimppu kukkia, kuten punaisia ruusuja, raikkaita tulppaaneja tai kauniisti koottu sekakimppu.

Ystävänpäivän todennäköinen alkuperä

Ystävänpäivän juuret ovat keskiaikaisissa Pyhää Valentinusta juhlistavissa traditioissa. Juhlan yhteys romantiikkaan ja rakkauteen voi olla peräisin kansanuskomuksesta, jonka mukaan linnut valitsevat kumppaninsa helmikuun puolivälissä. Se innosti poikia ja tyttöjä pohtimaan, kuka olisi heidän oma ihastuksen kohteensa.

Omat suosikkimme

Klassinen punainen ruusu on tietenkin yksi suosituimmista kukista. Se on kaunis sekä yksinään että kimpussa, ja sen voi antaa rakastetulle, kumppanille, vaimolle, miehelle, äidille, isoäidille… Monivärinen ruusukimppu antaa eläväisemmän vaikutelman ja sopii vaikka parhaalle ystävälle, anopille tai siskolle. Trenditietoisimpia voi ilahduttaa pitkäikäisempi viherkasvi, kuten kaktus, peikonlehti tai aloe vera.

Ruusut puhuvat omaa kieltään

Kukkien lajike, väri ja lukumäärä kertovat vastaanottajalleen viestin kukkien kielellä.

Punaiset ruusut tarkoittavat yleensä – Rakastan sinua.

Yksittäinen kukka tarkoittaa – Olet kaikkeni.

Kolme kukkaa tarkoittaa – Milloin saan tavata sinut uudestaan?

Punaiset kukat tarkoittavat – Lasken päiviä seuraavaan tapaamiseemme.

Roosanväriset kukat tarkoittavat – Olen rakastunut sinuun ja lupaan olla uskollinen.

Ruoki lintuja

Ystävänpäivän kunniaksi voi olla paikallaan antaa linnuille ylimääräinen annos siemeniä, pähkinöitä ja talipalloja, jotta nekin voivat viettää mukavaa ystävänpäivää puiden ja pensaiden oksilla talven kylmyydestä huolimatta.

Lue lisää leikkokukistamme ja kukkakimpuistamme