Värikäs kanerva kruunaa syksyn - tutustu istutusvinkkeihin

Värikäs kanerva kruunaa syksyn - tutustu istutusvinkkeihin

Kanerva on runsaasti kukkiva kasvi, joka sopii istutettavaksi syysruukkuun, jossa se pääsee loistamaan koko komeudessaan. Täältä löydät parhaat vinkkimme ja neuvomme onnistuneisiin istutuksiin syksyllä.

Kanerva on suosittu koristekasvi, joka kukki loppukesästä ja runsaimmin elokuussa. Maanläheiset värit luovat mukavaa tunnelmaa asunnon sisäänkäynnin yhteydessä, parvekkeella tai puutarhassa läpi syyskuukausien aina talven tuloon saakka. Pikkupakkanenkaan ei tätä kasvilajia pelästytä, minkä vuoksi kanerva on kiitollinen koristekasvi.

Kanerva värjää syksyn istutukset

Kanerva sopii yhtälailla puutarhapenkkiin ja kukkaruukkuun. Tutuimpien värien kirjo kattaa luonnolliset sävyt vaaleanpunaisesta karmiiniin ja valkoiseen, mutta toki niitä räväkämpiäkin vaihtoehtoja löytyy aina kirpeäksi värjätystä oranssista siniseen ja tummanviolettiin.

Erica-lajike on helppohoitoinen kanerva, joka viihtyy parhaiten vähäravinteikkaassa maassa. Se on yksivuotinen kasvi, joka kestää osittain myös pakkasta ja kylmyyttä. Kasvi vaatii hieman hoitoa ja näyttää hyvältä niin ruukussa kuin kukkapenkissäkin, ja lajiketta on tarjolla monissa väreissä purppuranpunaisesta valkoiseen. Valikoimastamme löytyy myös ihastuttava Erica "Poppies", jossa yhdsityvät sekä valkoiset että vaaleanpunaiset kukat.

Kylmänkestävä kanerva

Suosittua kanervaa, Callunaa, on saatavilla vaaleanpunaisesta valkoiseen. Laji voi jäätyä muutamassa pakkasasteessa, mutta sen kukat ja siemenkodat säilyvät kuitenkin hyvin talven yli, minkä ansiosta Calluna pysyy koristeellisena pitkään. Tämä perinteinen, villinä kasvava kanerva on kestävä ja talvehtii lähes koko maassa.

Vinkit ja hoito-ohjeet

Kukkapenkkiin istuttaessa kanerva viihtyy parhaiten hyvin läpäisevässä ja happamassa maassa sekä aurinkoisessa paikassa, jossa sillä on hyvin tilaa levittäytyä. Suojellaksesi kasvia kevätauringolta, peitä maa jollain lämmittävällä materiaalilla, esimerkiksi kaarnamullalla tai männyn neulasilla. Muista kastella kanervaa usein, sillä se on altis kuivumiselle ja muuttuu hieman rusehtavaksi kärsiessään liiallisesta kuivuudesta.

Täältä löydät laajemman valikoiman syksyn kasvejamme.

Tutustu vihersisustusvinkkeihimme

Lue puutarhaeksperttimme parhaat vinkit ja inspiroidu ruskan sävyistä. Tutustu myös Plantagenin vihersisustusvinkkeihin ja loihdi omalle parvekkeelle upea tunnelma!