Monien mielestä viherkasvit näyttävät ikkunalla kauniilta. Ne luovat kotiin viihtyisyyttä ja kodikkuutta. Kukkivilla ruukkukasveilla saat sisustukseesi väriä ja voit nauttia ihanan kesäisestä tunnelmasta ympäri vuoden.

Vinkkejä huonekasvien hoitoon

Monet kasvit vaativat erityistä hoitoa. Silloin ne eivät ole ainoastaan ilo silmälle vaan myös harrastus. Ei ole silti syytä huoleen: jos ehdit kastella kasvejasi vain satunnaisesti, mutta kaipaat silti kukkaloistoa ja vehreyttä kotiisi, löydät meiltä runsaan valikoiman helppohoitoisia kasveja.

Kauniita ja helppohoitoisia, vähään tyytyviä kasveja

Toiset helppohoitoiset kasvit ihastuttavat vihreydellään, toiset ajoittaisella kukinnallaan. Useimmat niistä kestävät huomattavaakin kuivuutta kastelukertojen välillä, joten matkustelu tai unohdettu kastelukerta eivät niitä hevin hetkauta.

Eri ruukkukasvit viihtyvät hieman eri paikoissa. Usein kodeissa on ikkunoita moneen eri suuntaan, jolloin löydät kasvillesi varmasti sopivan paikan. Kannattaa selvittää etukäteen, pitääkö valitsemasi kasvi enemmän auringosta vai varjosta.

Piikkejä, kukkia vai lehtiä?

Kaikenlaiset kasvit voivat olla näyttäviä. Kenties kaipaat lämpimämmille leveysasteille ja haluat luoda kotiisi aavikon tai runsaskukkaisten Välimeren saarten tunnelmaa.

Kauniin vihreälehtinen varjoviikuna pitää valosta ja näyttää pieneltä bonsaipuulta. Se viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla ja kestää kuivuutta kastelukertojen välillä.

Upea kaktus olohuoneen ikkunalla vetää taatusti katseet puoleensa. Voit myös saada sen kukkimaan, varsinkin jos olet antanut sen levätä jonkin aikaa viileämmässä paikassa. Kaktukset viihtyvät 10–25 asteessa, niin voimakkaassa auringonpaisteessa kuin varjossakin.

 • Traakkipuut
  Traakkipuu on vihreä, kiiltävälehtinen sisäkasvi, jota on saatavilla useina eri muunnelmina, kuten reunustraakkipuuna. Se on tukeva, kestävä ja puhdistaa ilmaa, eikä vaadi paljon kastelun tai valon suhteen.
   
 • Palmuvehka
  Palmuvehka on erittäin helppohoitoinen klassikkokasvi, joka on aina muodissa. Työpaikkojen suosikkikasvi näyttää kauniilta eikä vaadi kummoistakaan huolenpitoa. Vaatimaton palmuvehka selviytyy miltei kaikissa olosuhteissa.


   
 • Isoposliinikukka
  Isoposliinikukan kannattaa antaa kuivua kastelukertojen välillä. Se on yleensä tuettava jonkinlaisella kasvituella, kuten kaarella. Jos kasvin valo-olosuhteet ovat otolliset, se voi kukkia pienin, valkoisin, hyväntuoksuisin kukin. Pienet ja kiiltävät kukat ovat niin täydellisen kauniita, että ne muistuttavat posliinia.
   
 • Peikonlehti
  Peikonlehti on melko suurikokoinen, virkeän näköinen viherkasvi, jolla on kirkkaanvihreät lehdet. Se vaatii tilaa ympärilleen eikä viihdy suorassa auringonvalossa. Peikonlehti on täydellinen valinta, jos haluat suuria kasveja, jotka eivät pienestä säiky.
   
 • Kilpipiilea
  Mitä vähemmän valoa kilpipiilea saa, sitä suuremmiksi sen lehdet kasvavat. Se on tuuhea, vaatimaton ja karismaattinen kasvi, jonka lehdet näyttävät pieniltä norsunkorvilta.

Lue lisää

Täältä saat vinkkejä ja ohjeita erilaisten kasvien hoitoon:Jättipeikonlehti

Korkeus 55 cm, Vihreä

1499
Lue lisää

Isoposliinikukka kaaressa

Korkeus 40 cm, Vihreä

1999
Lue lisää
Kanariantaateli
-50%

Kanariantaateli

Ø19 cm, Vihreä

1799 3599
Lue lisää

Jättipeikonlehti

Korkeus 70 cm, Vihreä

4999
Lue lisää

Isomaija 'Medallion'

Korkeus 80 cm, Vihreä

3699
Lue lisää

Lankaköynnös

Korkeus 10 cm, Vihreä

899
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta