Paprika ja chili

Anna puutarhallesi tai parvekkeellesi mausteinen twisti! Täältä löydät laajan valikoimamme paprikan ja chilin taimia, miedoista ja maistuvista kuumiin ja tulisiin lajikkeisiin. Chili ja paprika kuuluvat samaan Capsicum-perheeseen, mutta niiden ominaisuuksissa ja käyttötarkoituksissa on suuria eroja. Löydä eri värisistä, muotoisista ja makuisista lajikkeista juuri omiin tarpeisiisi sopivat vaihtoehdot.


Paprikan ja chilin taimet ovat erinomaisia valintoja sekä aloittelijoille että kokeneemmille kotipuutarhureille. Ne ovat kauniita katsella, helppoja kasvattaa ja antavat sinulle enemmän vaihtoehtoja ruoanlaittoon.


Paprikat ovat yleensä pensasmaisia ja niitä voi kasvattaa ruukussa tai suoraan maahan istutettuna. Ne viihtyvät lämpimässä ja aurinkoisessa paikassa, ja tarvitsevat hyvin vettäläpäisevän mullan kehittyäkseen kunnolla. Paprikat tarvitsevat säännöllistä kastelua ja lannoitusta tuottaakseen suuria ja terveitä hedelmiä.


Paprikoita löytyy eri muotoisina, kokoisina ja värisinä. Perinteisten paprikoiden värit vaihtelevat vihreästä punaiseen, keltaiseen ja oranssiin, kun taas toiset lajikkeet voivat olla violetteja tai jopa valkoisia. Paprikat ovat monikäyttöisiä ja niitä voidaan käyttää monissa ruoissa, salaateista ja salsasta aina grillaukseen ja paistamiseen. Lisäksi ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja.


Chilit ovat tunnettuja tulisuudestaan ja tarjoavat laajan valikoiman voimakkuuksia, aina Anaheimin kaltaisista lievistä lajikkeista äärimmäisen tulisiin lajikkeisiin, kuten Carolina Reaperiin ja Ghost Pepperiin. Chilikasvit voivat olla hieman kompaktimpia verrattuna paprikoihin, mutta ne rakastavat aurinkoa ja lämpöä yhtä paljon. Kuten paprikat, myös chilit tarvitsevat vettäläpäisevän mullan menestyäkseen.


Chilin tulisuus mitataan Scoville-asteikolla, joka ilmaisee kapsaisiinin määrän. Se on kemiallinen yhdiste, joka antaa chilille sen mausteisen maun. Niille, jotka pitävät miedoista chileistä, Jalapeño voi olla erinomainen valinta, kun taas Habanero sopii rohkeammille.


Chiliä käytetään usein antamaan ruokiin potkua, mutta sitä voi myös käyttää esimerkiksi salsaan tai kastikkeisiin, niin kuivattuna kuin säilöttynäkin. Lisäksi chilillä on monia terveysvaikutuksia, kuten aineenvaihdunnan tehostaminen.

Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta