Kestävä liiketoiminta

Kestävä liiketoiminta

Tavoitteenamme on sisällyttää kestävä kehitys olennaiseksi osaksi liiketoimintastrategiaamme, sillä kestävyys on tärkeä tekijä tuotetarjontamme, toimintamme ja kumppaneidemme kannalta. Pyrimme olemaan läpinäkyvä toimija ja edistämään kestävää yhteiskuntaa. Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että ympäristöä ja sosiaalista kestävyyttä koskevat vaatimuksemme toteutuisivat toimintamme kaikissa vaiheissa kylvöstä kukoistukseen ja kompostointiin asti.

Koska kasvit ovat Plantagenin perusta, yhteys luontoon on meille keskeinen asia. Pyrimmekin monin tavoin panostamaan kestävää kehitystä edistäviin toimiin ja vähentämään negatiivisia ympäristövaikutuksiamme. Toimintamme lähtökohta on valikoimamme, joka koostuu pääosin kasveista. Tuotteiden hyvän laadun lisäksi on olennaista, että valikoimamme sisältää tuotteita, joita suosimalla asiakkaat voivat tehdä kestäviä valintoja. Meille on tärkeää harjoittaa liiketoimintaamme tehokkaasti ja pyrkiä vähentämään ympäristövaikutuksia esimerkiksi energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä rajoittavin toimin.

Sosiaalinen kestävyys

Ekologisen kestävyyden lisäksi Plantagen kantaa vastuuta myös sosiaalisesta kestävyydestä. Se tarkoittaa omien työntekijöidemme työympäristöä ja hyvinvointia sekä ihmisiä, joihin toimintamme vaikuttaa toimitusketjussa. Vuodesta 2010 olemme kuuluneet amfori BSCI -yritysvastuujärjestelmään (aiemmin Business Social Compliance Initiative), joka tähtää työehtojen parantamiseen globaaleissa toimitusketjuissa. 

Biologinen monimuotoisuus – hyväksi mehiläisille

Biologinen monimuotoisuus on yksi painopistealue, jolla koemme voivamme vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti. Keskitymme pölyttäviin hyönteisiin ja niiden suojeluun. Plantagenin Hyväksi mehiläisille -kampanjaan kuuluu seuraavia hankkeita:

 • Yhteistyö Pollinate Europen kanssa 
  Polinate Europen ja Plantagenin välisen yhteistyön tavoitteena on pölyttäjien tulevaisuuden turvaaminen levittämällä tietoa niiden elinehdoista. Yhteistyöhön kuuluu muun muassa asiakkaiden selkeä opastaminen pölyttäjiä hyödyttävien kasvien valinnassa Plantagenin myymälöissä.
  Lue lisää Pölytyskoulu (pdf) >> 

 • Entistä enemmän tuotteita, jotka ovat hyväksi mehiläisille ja muille pölyttäjille
  Pölyttäjähyönteiset ovat vähentyneet rajusti viime vuosikymmenten aikana. Kantojen suojelemiseksi olemme lisänneet valikoimaamme sellaisten kasvien siemeniä, jotka ovat hyväksi mehiläisille ja muille pölyttäjille.
  Plantagenin kasvit, jotka ovat hyödyllisiä mehiläisille ja muille pölyttäville hyönteisille (pdf) >> 
   
 • Käytämme valikoimissamme vain biologisesti hajoavia torjunta-aineita
  Plantagen myy vain torjunta-aineita, jotka sisältävät biologisesti hajoavia ainesosia. Emme myy esimerkiksi kiisteltyä Roundup-torjunta-ainetta, jonka sisältämä glyfosaatti tuhoaa hyödyllistä kasvillisuutta ja heikentää biologista monimuotoisuutta.

Kestävyysraportti

Plantagen annual and sustainability report 2023 (pdf)

Plantagen Transparency Act report 2022 (pdf)

Muita Plantagenin kestävän kehityksen hankkeita

 • Biohajoavat ruukut
  Plantagenin kestävyysajattelun mukaisesti lanseeraamme vuoden 2020 aikana useita kasveja ekologisissa, täysin biohajoavissa ruukuissa, jotka säästävät ympäristöä. Taimi voidaan istuttaa maahan ruukkuineen, jolloin kasvin juuret kasvavat ruukun läpi. Ruukut ovat biologisesti hajoavia, ja ne on valmistettu uusiutuvista materiaaleista. Ne ovat kestävä vaihtoehto muoviruukuissa viljeltäville kasveille. 
  Lue lisää biohajoavat ruukut
   
 • Ruukkujen kierrätys
  Joka vuosi myydään miljoonia kasveja muoviruukuissa. Haluamme vähentää muovin kulutusta ja ympäristön kuormittumista, joten olemme ottaneet käyttöön panttijärjestelmän, joka kannustaa asiakkaita palauttamaan muoviruukut myymälään. Vastineeksi annamme uuden perennataimen.
  Lue lisää ruukkujen kierrätyksestä
      
 • Tiedotusaineistoa pölyttäjistä ja niiden suojelusta
  Plantagen on tuottanut tiedotusaineistoa artikkeleiden ja elokuvien muodossa, kuinka toimia pölyttäjien suojelemiseksi. Aineistossa kerrotaan esimerkiksi, mitkä kasvit ovat pölyttäjien suosiossa ja kuinka hyönteishotelli rakennetaan. Olemme myös perustaneet pölytyskoulun yhteistyössä Pollinera Sweden -verkoston kanssa.
  Lue artikkelit täältä

 

Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta