Leikkokukat - näin onnistut

Leikkokukat sopivat moneen tilanteeseen - arkipäivän iloksi itselle, kauniina kimppuna lahjaksi, yhtenä kukkana kylpyammeen reunalla olevaan maljakkoon tai upean isona kimppuna, jonka parissa voi toteuttaa luovuuttaan.

Näin leikkokukat säilyvät pidempään

  • Leikkaa varsiin uudet vinot pinnat terävällä veitsellä. Tulppaaneihin voi leikata myös suorat pinnat. (Jos leikkaat ne, kukkien vedenimemiskyky heikkenee.)
  • Aseta leikkokukat mahdollisimman nopeasti veteen puhtaaseen maljakkoon.
  • Ota pois veteen osuvat lehdet. Se vähentää bakteeririskiä vedessä.
  • Lisää maljakkoon lämmintä vettä 2/3 maljakon korkeudesta kukille, joilla on kovat varret, kuten ruusuille. Lisää kylmää vettä 1/3 maljakon korkeudesta kukille, joilla on pehmeät varret, kuten tulppaaneille.
  • Käytä kukkakimpun mukana toimitettavaa Chrysal-kasviravinnetta.
  • Lisää vettä joka toinen päivä. Tulppaanit ovat janoisia, joten ne saattavat tarvita lisää vettä useammin.
  • Älä aseta kukkia suoraan auringonvaloon tai hedelmien läheisyyteen.
  • Aseta leikkokukat mahdollisuuksien mukaan viileään yöksi.

Yhdistä leikkokukat villikukkiin

Puutarhan ja luonnon yhdistelmästä voi syntyä kaunis kimppu. Yhdessä ostamiesi kukkien kanssa ne voivat olla upeita luomuksia, joita annat lahjaksi tai joilla hemmottelet itseäsi. Jos haluat sitoa kimpun, käytä niintä tai lahjanarua. Tällöin kukat eivät liu'u pois kiristäessäsi narua, ja kimppu pysyy koossa pitkään. Tulppaanit voivat parhaiten, kun annat niiden imeä vettä muovikääreen sisällä n. 1 tunnin ajan niiden asettelua.

Leikkokukat maljakossa

Valitse riittävän korkea maljakko, jotta kukat pysyvät hyvin pystyssä. Voit käyttää maljakkona pulloja, ruukkuja, vateja ja laseja, jos ne ovat tarpeeksi puhtaita. Jos kimppu on jo sidottu, voit pitää narun paikallaan, jotta kimppu säilyttää muotonsa parhaiten.

Asettelu kukkasieneen

Oasis-kukkasieni on vihreä massa, johon leikkokukat voi työntää. Sen avulla voit tehdä upeita pöytäkoristeita helposti. Ennen kuin aloitat, anna kukkasienen imeä vettä vesialtaassa. Aseta se haluamaasi kulhoon, leikkaa kukat halutun pituisiksi ja työnnä ne kunnolla kukkasieneen. Kastele päivittäin, jotta kukat säilyvät pidempään.

Jos leikkokukat alkavat nuokkua

Voit pelastaa kukat, jotka alkavat nuokkua muutaman päivän jälkeen. Leikkaa varsiin uudet imupinnat ja huuhtele lehdet. Kääri kimppu sanomalehtipaperiin ja aseta se uuteen puhtaaseen veteen.

Lopuksi

Todella levällään olevat ruusut, pionit, krysanteemit ja neilikat kestävät muutaman päivän lisää, jos leikkaat kukan pois aivan kannan alapuolelta ja asetat ne kauniiseen vatiin, jossa on hiukan vettä.

Anna leikkokukkia lahjaksi

Kukapa ei ilahtuisi kauniista kukkakimpusta. Jos haluat tehdä kimpusta erityisen kauniin, voit kääriä sen sellofaaniin (kirkas muovi) ja sitoa ympärille lahjanarua. Maljakoita ei voi koskaan olla liikaa. Osta yksi lisää, jotta lahjan saajalla on varmasti sopiva maljakko kukkakimpulle.

Kotiinkuljetus

Suojaa kukkia kuivumiselta, auringolta ja kylmyydeltä käärimällä ne paperiin maksettuasi ne. Jos kestää yli tunnin, ennen kuin ne pääsevät veteen, kääri kosteaa paperia varsien päitten ympärille.

Jos jokin epäonnistuu...

Annamme viiden päivän takuun kaikille leikkokukillemme. Autamme sinua mielellämme uusien kukkien kanssa, jos kukat kuihtuvat ennen aikojaan oikeasta hoidosta huolimatta.

Lue lisää

Leikkokukat toivottavat viikonlopun tervetulleeksi >>
Näin kokoat näyttävän tulppaanikimpun >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc