Leikkokukat toivottavat viikonlopun tervetulleeksi

Kaunis kukkakimppu on helppo keino saada väriä ja juhlan tuntua viikonloppuun. Meiltä saat sekä valmiita kukkakimppuja että leikkokukkia ja kaiken muun tarvittavan oman kimpun sitomiseen.

Leikkokukat toivottavat viikonlopun tervetulleeksi

Kukkakimpun ideoinnissa vain mielikuvitus on rajana, ja mahdollisia yhdistelmiä on lukemattomia. Perinteiset ruusut leikkovihreiden kanssa tai kestävät ja värikkäät leikkotulilatvat sievässä maljakossa ovat yksinkertaisen tyylikkäitä koristeita koko kotiin.

Luonnonkukkia ja puutarhan antimia

Lämpiminä kesäkuukausina riittää ihastuttavia kukkia ja kasveja poimittavaksi niin pientareilta kuin puutarhastakin. Yhdistelemällä ostettuja leikkokukkia luonnonkukkiin ja niittyheiniin saat aikaan ilmeikkäitä ja tunnelmallisia kimppuja.

Värejä ja muotoja

Jos kimpusta uhkaa tulla levoton, kokeile käyttää vain samanvärisiä tai -sävyisiä kukkia. Toisaalta erimuotoiset ja -väriset kukat voivat tasapainottaa toisiaan. Aseta kimppu maljakkoon, jonka korkeus on noin kolmannes kimpun korkeudesta. Voit myös käyttää useaa erikokoista maljakkoa. Viehättävä lopputulos syntyy myös kokoamalla ryhmäksi pieniä maljakoita, joissa on yksittäisiä kukkia. Joskus maljakko voi olla hieman liian leveä kukille, jolloin ne nojaavat maljakon toiseen reunaan. Silloin voit tehdä teipistä ruudukon maljakon suulle ja pistellä kukat teippien rakoihin. Siten saat kukat seisomaan pystyssä ja täyttämään maljakon tasaisesti.

Hoito

Kukat kestävät pitkään, jos käytät puhtaita maljakoita, poistat veden alle jäävät lehdet ja vaihdat maljakkoon uuden viileän veden muutaman päivän välein. Ostettuihin kukkiin kannattaa leikata uusi imupinta, jotta ne alkaisivat imeä kunnolla vettä kotiinkuljetuksen jälkeen.

Ammattimaista kukkasidontaa

Jos haluat sitoa kimpun ammattilaisen tavoin, asettele varret spiraalimaisesti samaan suuntaan ja sido kimppu niinellä tai leveällä nauhalla siitä kohdasta, josta pidit kiinni kimppua kootessasi. Valitse pääkukka, kuten ruusu tai pioni. Täytä välit krysanteemeilla, oksaruusuilla tai muilla pienemmillä kukilla. Vihreyttä tuovat vaikkapa poimulehden kukinnot ja muutama suurempi lehti. Kun kaunis kimppu vielä sidotaan kukkien väreihin sointuvalla narulla, se sopii vaikkapa viemiseksi.

Leikkokukat toivottavat viikonlopun tervetulleeksi! Kaunis kukkakimppu on helppo keino saada väriä ja juhlan tuntua viikonloppuun. Myymälöissämme on paljon ideoita sekä leikkokukkia oman kimpun sitomiseen Mitä kukkia valitset kimppuusi?

Lue lisää

Leikkokukat - näin onnistut >>Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta