Ulkoruukut

Istuta kasveja ulos ruukkuihin. Meillä on useita satoja eri malleja - sekä suuria ja korkeita ulkoruukkuja, että pyöreitä ja neliömäisiä, monissa väreissä ja materiaaleissa.


Tarvitsetko ruukkuja puutarhasi, parvekkeesi tai ulkotilasi ilmeen kohentamiseen? Ulkoruukkujen valikoimamme tarjoaa runsaasti materiaalivaihtoehtoja, kuten keramiikkaa, terrakottaa, muovia ja betonia, joista valita ja sovittaa omaan tyyliisi ja tarpeisiisi.


Ruukkumme on suunniteltu sekä toiminnallisuutta että esteettisyyttä silmällä pitäen. Etsitpä sitten pieniä ruukkuja kukille ja yrteille tai tukevia suuria ruukkuja kookkaille ulkokasveille, meiltä löydät kattavan valikoiman ruukkuja eri tarpeisiin.


Ulkoruukut ovat käytännöllinen ratkaisu ulkokasvien viljelyyn, sillä ne helpottavat uudelleenjärjestelyä ulkotiloissa tai kasvihuoneessa, ja helpottavat pakkasarkojen kasvien siirtämistä sisätiloihin syksyllä.


Ulkoruukut ovat myös tyylikäs lisä ulkotilaan, terassille, parvekkeelle tai puutarhaan. Ruukkujen avulla voivat muuttaa minkä tahansa tilan elinvoimaiseksi viheralueeksi ja kukkivaksi keitaaksi, luoden rauhallisen ja harmonisen tunnelman. Komea ruukku korostaa kasvien kauneutta ja toimii jo itsessään hienona sisustuselementtinä.
 

Ulkoruukkuja on monenlaisia. Materiaalivalinta on tärkeä tekijä. Keramiikka ja terrakotta tuovat klassisen ja ajattoman ilmeen, kun taas muovi ja betoni ovat moderneja ja helppohoitoisia vaihtoehtoja. Valinnassa on myös tärkeää miettiä ruukun kokoa. Suuri ruukku voi toimia dramaattisena katseenvangitsijana, kun taas pieni ruukku on helppo lisätä haluamallesi paikalle ulkotilan muihin elementteihin.


Suurille kasveille iso ruukku tarjoaa tarpeeksi tilaa juurien kasvulle ja kasvin kehitykselle. Amppeli on erinomainen valinta kasveille joilla on riippuva kasvutapa, kun taas pieni ulkoruukku sopii pienemmille kukille ja kasveille.


Ulkoruukuissamme on reikä pohjassa, tai mahdollisuus tehdä reikiä, jotta ylimääräinen kasteluvesi pääsee pois. Aluslautasten ja ruukkukärryjen avulla suojaat alustaa kosteudelta.


On tärkeää muistaa, että kaikki ruukut eivät ole pakkasenkestäviä. Jos tarkoitus on pitää ruukku ulkona lämpötilan laskiessa pakkasen alapuolelle, harkitse pakkasenkestävän ruukun hankkimista. Pakkasenkestävät ruukut on valmistettu materiaaleista, jotka kestävät pakkasen haitallisia vaikutuksia, auttaen suojaamaan kasvejasi kylminä kuukausina.


Kasvihuoneessa ulkoruukkuja on helppo sijoittaa ja siirrellä, jotta saat käytössä olevan tilan mahdollisimman tehokkaasti käytettyä. Voit ryhmitellä samankaltaiset kasvit yhteen tai luoda kaunis kokonaisuus eri kokoisilla sekä tyyliltään ja muodoiltaan erilaisilla ruukuilla. 


Oikealla suunnittelulla ja hoidolla ruukkusi voivat muodostaa tärkeän osan ulkotilastasi ja tuoda iloa ja kauneutta moneksi vuodeksi.


Ulkoruukkujen monista käyttömahdollisuuksista löydät lisää tietoa kattavassa oppaassamme, josta löydät lisää oivalluksia ja neuvoja siitä, miten parhaiten järjestät ja hoidat omaa ruukkupuutarhaasi. Niiden avulla saat ruukkupuutarhasi kukoistamaan ja menestymään.