Ajankohtaista juuri nyt

lavakaulusvinkit-aloittelijalle

Lavakaulusvinkit aloittelijalle

Oletko aloittelija tai epäiletkö taitojasi viherpeukalona? Lavakaulusviljely on erittäin helppo ja hauska tapa aloittaa hyötypuutarhurina. Tässä helpot vinkit, joiden avulla saat vihreää lautaselle jo tänä keväänä.
Viljele ulkona Kesä Kevät Istutuslaatikko
kevatkukat-ruukuissa-nain-onnistut

Kevätkukat ruukuissa – näin onnistut

Pian on taas aika istuttaa ihanat kevätkukat terassille ja parvekkeelle! Täytä ruukut ja parvekelaatikot kestävillä kevätkasveilla, joista tarhaorvokki on ehdoton suosikki. Valikoimissamme on runsaasti ulkoruukkuihin istutettavia kukkia, jotka sopivat juuri tähän vuodenaikaan.
Kevät Ruukut ja kasvikalusteet Kevätkukat Ulkokasvit ruukuissa
uudelleenistutus-nain-onnistut

Näin onnistut huonekasvien mullanvaihdossa

Ruukkukasvien ravinteiden ja veden saanti määräytyy ruukun koon mukaan. Jotta huonekasvit voisivat mahdollisimman hyvin, ne kannattaakin istuttaa uuteen multaan ja suurempaan ruukkuun aina muutaman vuoden välein. Siten kasvin juurilla on riittävästi tilaa, ja ne saavat tarpeeksi ravinteita ja happea.
Hoito-ohjeet Kukkivat huonekasvit Viherkasvit

Kasvioppaat

hortensia

Hortensia

Hortensia on Suomessa suosittu kasvi, jota kasvatetaan pääasiassa sisällä, mutta myös ulkona puutarhassa. Hortensian suosio saattaa perustua siihen, että kasvista on olemassa miltei 30 erilaista muunnelmaa, joiden joukosta kaikki löytävät varmasti oman suosikkinsa.
Kukkivat huonekasvit Perennat
varinokkonen-eli-isokirjopeippi

Värinokkonen eli isokirjopeippi

Isokirjopeippi eli värinokkonen on kaunis ja erittäin suosittu kasvi. Se on helppohoitoinen, siitä saa helposti pistokkaita, ja sen moniväriset lehdet ovat näyttävä sisustuselementti.
Viherkasvit
magnoliat-nain-onnistut

Magnoliat

Magnolia ja sen suuret kukat lehdettömissä oksissa keräävät katseet missä vain puutarhassasi. Opi hoitamaan magnoliaasi ja saa se viihtymään kasvioppaamme ohjeilla!
Puu Pensaat Kevätkukat Kesäkukat
pelargoni

Pelargoni

Pelargonien sukuun kuuluu monenlaisia ruukkukasveja, yrttejä, varpukasveja ja pensaita, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen kasvutapansa ja ulkonäkönsä. Yhteensä suvussa on yli 250 erilaista lajiketta, joista useimmat ovat kotoisin eteläisestä Afrikasta.
Kukkivat huonekasvit Kesäkukat Perennat Mehiläiset ja muut hyödylliset hyönteiset

Sisäkasvit ja sisustus

trendikkaat-kasvit-2023

Trendikkäät kasvit 2023

Näyttävät kirjavalehtiset viherkasvit, retroklassikot ja kukkivat kasvit sijoittuvat tämän vuoden suosikkikasvien listalla kärkipaikoille. Helppohoitoiset kasvit ja kasvit joita on helppo lisätä pistokkaiden avulla kasvattavat suosiotaan. Onneksi tällaisia kasveja on laaja valikoima josta valita.
Sisusta kasveilla Kukkivat huonekasvit Trendit Viherkasvit
leikkokukat-nain-onnistut

Leikkokukat - näin onnistut

Leikkokukat valaisevat huoneen ja usein myös levittävät hyvää tuoksua. Kimpulla leikkokukkia voit tuoda hieman luksusta arkeesi.
Leikkokukat Hoito-ohjeet
uudelleenistutus-nain-onnistut

Näin onnistut huonekasvien mullanvaihdossa

Ruukkukasvien ravinteiden ja veden saanti määräytyy ruukun koon mukaan. Jotta huonekasvit voisivat mahdollisimman hyvin, ne kannattaakin istuttaa uuteen multaan ja suurempaan ruukkuun aina muutaman vuoden välein. Siten kasvin juurilla on riittävästi tilaa, ja ne saavat tarpeeksi ravinteita ja happea.
Hoito-ohjeet Kukkivat huonekasvit Viherkasvit
onnistu-mehikasvien-kanssa

Onnistu mehikasvien kanssa

Mehikasvit ovat helppohoitoisia, ja ne tunnetaan paksuista lehdistään, jotka varastoivat vettä pitkäksi aikaa. Jos et ehdi kastella kukkia kovin usein, on kaunis mehikasvi täydellinen valinta. Lue lisää mehikasveista kasvioppaastamme!
Viherkasvit Hoito-ohjeet

Ulkokasvit ja puutarha

nopeakasvuinen-kasviaita-viisi-hyvaa-vaihtoehtoa

Nopeakasvuinen kasviaita – viisi hyvää vaihtoehtoa

Nopeakasvuinen kasviaita on täydellinen valinta, jos haluat pihallesi näkösuoja- tai koristeaidan etkä halua odottaa aidan kasvua vuosikausia. Esittelemme siksi muutaman parhaan nopeakasvuisen aitakasvivaihtoehdon.
Puutarhasuunnittelu Aitakasvit
hedelmapuut-nain-onnistut

Hedelmäpuut – näin onnistut

Hedelmäpuut kuuluvat puutarhaan, vaikka nykyisin niitä kasvatetaan yhä enemmän myös parvekkeilla ja pienillä pihoilla. Valitse useista ihanista lajikkeista! Saatavilla on myös niin kutsuttuja perhepuita eli puita, joissa on useita eri omena- tai päärynälajikkeita.
Puu Hedelmä
perusta-perennapenkki-joka-kukkii-koko-kasvukauden-ajan

Perusta perennapenkki, joka kukkii koko kasvukauden ajan

Kukkapenkin perustaminen voi olla haasteellista – etenkin jos toiveenasi on koko kauden kestävä kukinta. Oikein valituilla perennoilla kukkapenkin perustaminen onnistuu. Lue tästä vinkit pitkään kukkivista perennoista ja katso ehdotukset sini-, valko- ja purppuran sävyisestä penkistä.
Kukkapenkki Puutarhasuunnittelu Perennat
viljelya-ilman-maan-muokkaa-mista-no-dig

Viljelyä ilman maan muokkaamista: No dig

No dig -menetelmä on tullut jäädäkseen, joten voit unohtaa lapiot ja kuokat ja keskittyä luonnonvaraiseen viljelyyn. Kaiken lisäksi saat todella upean puutarhan.
Puutarhasuunnittelu

Kylvä ja kasvata

syksyinen-siemenkylvo-takaa-aikaisen-kevatkukinnan

Syksyinen siemenkylvö takaa varhaisen kevätkukinnan

Kun kylvät siemenet alku- ja loppusyksyllä, puutarha on keväällä heti valmis kukkimaan. Mitkä siemenet soveltuvat talvehtimaan ulkona? Lue lisää tästä oppaastamme ja tee syyskylvöt ennen talvipakkasia.
Viljele ulkona Kesäkukat Siemenet Syksy
kaupunkiviljely-viljele-luonnonmukaisesti-kotona

Kaupunkiviljely – viljele luonnonmukaisesti kotona

Haluatko viljellä kasviksia, mutta sinulta puuttuu puutarha? Se ei ole ongelma, sillä voit viljellä luonnonmukaisesti syötävää myös kotona. Näin perustat pienen kaupunkiviljelmän kotiisi.
Viljele ulkona Viljele sisällä Parveke ja terassi
5-vinkkia-esikasvatukseen

5 vinkkiä esikasvatukseen

Valoa tunnelin päässä! On viimeinkin aika aloittaa kevään kylvö- ja esikasvatuspuuhat –ensimmäiset siemenet kylvetään jo tammikuussa. Tutustu puutarhuri Malou Augustinin viiteen vinkkiin, joiden avulla onnistut esikasvatuksessa. Mukana myös bonusvinkki, jota ei kannata ohittaa!
Kevät Esikasvatukseen Viljele sisällä Siemenet
kasvata-vihanneksia-sisalla-vuoden-ympari

Kasvata vihanneksia sisällä vuoden ympäri

Salaattiviljelmä, kurkkuköynnös ikkunalla tai vaikka karviaiskoiso kylpyhuoneessa? Kasvattamalla vihanneksia sisällä saat tuoretta syötävää vuoden ympäri.
Vihannekset Viljele sisällä Syksy Kesä Kevät Talvi

Mullat ja lannoitteet

plantagenin-multakoulu

Plantagenin multakoulu

Tämän koulun avulla valitset helposti parhaan mahdollisen mullan kasveillesi. Hyvällä mullalla on suuri merkitys kasvattamisen lopputuloksiin niin sisällä, puutarhassa kuin parvekkeellakin.
Ulkomaaperä Sisämaaperä
plantagenin-lannoitekoulu

Lannoitekoulu – näin valitset kasveillesi sopivat lannoitteet

Mullasta ja ravinteista (esimerkiksi lannoitteista) kasvit saavat tarvitsemansa ravinteet tervettä kasvua ja kukintaa varten. Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä ravinteita kasvisi tarvitsevat.
Lannoite sisätiloissa Lannoite ulkona
elainperaiset-lannoitteet-puutarhan-piristajat

Eläinperäiset lannoitteet – puutarhan piristäjät

Kaikki kasvit tarvitsevat ravintoa kasvaakseen, mutta jotkut selviävät vähemmällä kuin toiset. Mitä eroa on erilaisilla eläinperäisillä lannoitteilla ja miten ne voivat auttaa kasveja kukoistamaan? Lue lisää tästä artikkelista.
Lannoite ulkona
kateviljely-helppo-menetelma-joka-rikastuttaa-maaperaa

Kateviljely – helppo menetelmä, joka rikastuttaa maaperää

Mitä jos voisit unohtaa kastelun, kaivamisen, lannoittamisen ja kitkemisen, mutta saisit silti isomman ja paremman sadon? Kuulostaa mahdottomalta, mutta kateviljelyllä se onnistuu. Kaiken lisäksi saat todella ravinteikasta multaa, joka on täynnä pieneliöitä.
Viljele ulkona Lannoite ulkona Ulkomaaperä

Ulkokalusteet ja terassi

valjaopas-ulkokalusteiden

Ulkokalusteiden valintaopas: Näin onnistut hankinnoissa

Onko tullut aika vaihtaa oleskelualueen vanhat puutarhakalusteet uusiin? Tai ehkä rakenteilla ollut oleskelualue on juuri valmistunut ja olet sisustamassa ulkoalueen ensimmäistä kertaa. Käymme läpi eri materiaalit, huoltotarpeet, lisätarvikkeet ja muuta tarpeellista jotta onnistut valitsemaan oikeanlaiset kesäkalusteet ulkotilaasi.
Ulkokalusteet Kesä Kevät Parveke ja terassi
oleskelualueen-puutarhakalusteet-uutuudet-ja-myydyimmat

Oleskelualueen puutarhakalusteet – uutuudet ja myydyimmät 2023

Mikä onkaan sen mukavampaa kuin viettää valoisia kesäiltoja ruokapöydän ääressä ulkona lämpimässä tai nauttia ilta-auringosta mukavassa sohvassa loikoillen? Tässä muutama poiminto vuoden 2023 tarjoamistamme uutuuksista ja myydyimmistä ulkokalusteista oleskelualueelle.
Ulkokalusteet Kesä Kevät Parveke ja terassi
viimeistele-ulkotilat-viihtyisiksi-tyynyilla-vilteilla-lyhdyilla-ja-valoilla

Viimeistele ulkotilat viihtyisiksi tyynyillä, vilteillä, lyhdyillä ja valoilla

Tee puutarhasta, terassista ja parvekkeesta kesäiset oleskelutilat ihanan lämpimiin päiviin ja pitkiin, valoisiin iltoihin. Ajattele ulkotiloja olohuoneen jatkeena ja sisusta ne tekstiilein, lyhdyin ja valoin luodaksesi tunnelmalliset olotilat viihtymiseen.
Sisustus Syksy Kesä Kevät Sisäänkäynti Parveke ja terassi Ulkokalusteet
pieneen-tilaan-sopivat-ulkokalusteet-parvekkeelle

Pieneen tilaan sopivat ulkokalusteet parvekkeelle

Mitä pitäisi huomioida, kun etsit sopivia parvekekalusteita raukeisiin kesäpäiviin? Ainakin niiden täytyy olla oikeankokoisia, jotta ne mahtuvat rajallisen kokoiselle parvekkeelle.
Kesä Kevät Parveke ja terassi Ulkokalusteet

Puutarhanhoito

varstada-i-tradgarden

Puutarhan kevätsiivous

Heti kun talven valta alkaa hellittää, on aika siistiä puutarhaa ja raivata tilaa uudelle kasvulle ja kevään kukille. Voit nauttia kevätauringosta ja linnunlaulusta raikkaassa ulkoilmassa samalla kun saat päivän annoksen hyötyliikuntaa.
Kevät
kevat-on-taalla-nama-voit-tehda-nyt

Kevät on täällä - nämä voit tehdä nyt

Lumi on sulanut ja pikkulinnut laulavat – kevät on virallisesti saapunut. Siivoa ja leikkaa puutarhassa ja istuta ensimmäiset kevätkukat kukkapenkkeihin ja lavakauluksiin. Pienikukkainen tête à tête -narsissi on kaunis koristeena, samoin orvokit, pelargonit ja tulppaanit. Aloita ulkokausi keväällä!
Työkalut Kevät
nain-onnistut-puutarhakasvien-ja-kesakukkien-kastelussa-kesalla

Ulkokasvien kastelu keväällä ja kesällä

Meiltä saat ohjeita puutarhakasvien kasteluun keväällä ja kesällä. Lisäksi kerromme, miten voit varmistaa kasvien ja kesäkukkien selviytymisen lomamatkan aikana.
Kastelu Kesä Kevät
nain-hoidat-nurmikkoa-vuoden-ympari

Näin hoidat nurmikkoa vuoden ympäri

Terve ja vehreä nurmikko saadaan oikeilla työkaluilla, lannoituksella ja hoidolla. Mihin nurmikon ilmaajaa käytetään ja miten kuoppainen tai sammaloitunut kohta hoidetaan? Vinkeillämme opit hoitamaan nurmikkoa ja myös pitämään sen hyvinvoivana vuoden ympäri.
Syksy Kesä Kevät Hoito-ohjeet Nurmikko

Tuholaisia ja rikkaruohoja

harsosaaskien-torjunta-nain-paaset-eroon-harsosaaskista

Harsosääskien torjunta – näin pääset eroon harsosääskistä

Usein luullaan että banaanikärpäset ovat vallaneet kodin, mutta jos hyönteiset viihtyvät ruukkukasveissa, riesana on todennäköisesti harsosääsket. Onneksi löytyy keinoja tämän kasvituholaisen torjuntaan. Valttina on sukkulamadot, luonnon omia menetelmiä torjuntaan, joita voit ostaa Plantagenilta.
Haittaeläin
huonekasvien-tuholaiset-nain-paaset-niista-eroon

Huonekasvien tuholaiset – näin pääset niistä eroon

Huonovointisia lehtiä ja kuihtuneita kasveja. Tuholaiset kiusaavat huonekasveja, mutta niiltä on mahdollista suojautua. Lue tästä kotikonstit tuholaisten torjumiseksi.
Haittaeläin
kirvat-harrastajaviljelijan-vitsaus

Kirvat – harrastajaviljelijän vitsaus

Kirvoja on kaikissa puutarhoissa. Ne imevät ravintoa kasvien lehdistä ja heikentävät niiden hyvinvointia. Jos kirvojen määrä on todella suuri, ne voivat tuhota kukinnan ja sadon. Lue tästä, miten voit torjua kirvoja kestävin keinoin.
Haittaeläin
tappajaetanat-nain-paaset-niista-eroon

Tappajaetanat – näin pääset niistä eroon

Kuuluu vain slurps ja tappajaetanat ovat hotkaisseet kaikki vastakylvetyt siemenet. Tappajaetanat ovat jo vuosikymmeniä olleet puutarhojen ongelma. Ne lisääntyvät hurjaa vauhtia ja syövät lähes kaikkea, mutta onneksi on olemassa hyviä keinoja päästä niistä eroon. Lue tästä, miten.
Haittaeläin

Juhlapäivät ja juhlien vietto

tio-tips-pa-vaxter-som-present

Kymmenen vihreää lahjavinkkiä

Lahjojen antaminen on aina mukavaa – jouluna, syntymäpäivänä, isän- tai äitienpäivänä tai muuten vain, kun haluat hemmotella läheistäsi. Meillä on aina valikoimassa kasveja, jotka sopivat lahjaksi. Tässä kymmenen parasta vihreää lahjavinkkiämme.
Lahjat Ystävänpäivä Isänpäivä Äitienpäivä
juhli-kukilla-ja-kukkakimpuilla-aitienpaivana

Juhlista äitiä kukilla äitienpäivänä

Tuhansia hyvän yön satuja, lukuisia hakuja päiväkodista ja harrastuksista, kannustavia halauksia vuodesta toiseen. Äitienpäivänä on hyvä tilaisuus kiittää äitiä: Kiitos, että olet olemassa! Kauniit kukat liitetään vahvasti äitienpäivään, ja kukat myös tutkitusti ilahduttavat.
Lahjat Äitienpäivä
juhannustaiat-top5

Juhannustaiat TOP5

Varmasti tunnetuin juhannustaika on kerätä seitsemän erilaista kukkaa tai yrttiä tyynyn alle juhannusyöksi. Perinteisen uskomuksen mukaan on erityisen tärkeää poimia kukat tai yrtit seitsemältä eri niityltä. Toimiessasi ohjeen mukaan, näet tulevan aviopuolisosi unessasi.
Kesä Juhannus Koristele juhlia varten
helpot-ohjeet-oman-juhannusseppeleesi-sitomiseen

Helpot ohjeet oman juhannusseppeleesi sitomiseen

Kun ulkona vihertää, juhannus lähestyy ja niityt ja puutarhat kukkivat, sormet syyhyävät päästäkseen sitomaan ihanan kukkaseppeleen. Oppaamme avulla sidot oman kesäisen seppeleen somistamaan päätäsi tai kukkakoristeeksi oveen tai seinälle.
Kesä Juhannus Koristele juhlia varten Tee se itse
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta