Ajankohtaista juuri nyt

lavakaulusvinkit-aloittelijalle

Lavakaulusvinkit aloittelijalle

Oletko aloittelija tai epäiletkö taitojasi viherpeukalona? Lavakaulusviljely on erittäin helppo ja hauska tapa aloittaa hyötypuutarhurina. Tässä helpot vinkit, joiden avulla saat vihreää lautaselle jo tänä keväänä.
Viljele ulkona Kesä Kevät Istutuslaatikko
uudelleenistutus-nain-onnistut

Näin onnistut huonekasvien mullanvaihdossa

Ruukkukasvien ravinteiden ja veden saanti määräytyy ruukun koon mukaan. Jotta huonekasvit voisivat mahdollisimman hyvin, ne kannattaakin istuttaa uuteen multaan ja suurempaan ruukkuun aina muutaman vuoden välein. Siten kasvin juurilla on riittävästi tilaa, ja ne saavat tarpeeksi ravinteita ja happea.
Hoito-ohjeet Kukkivat huonekasvit Viherkasvit
viisi-ikivihreaa-pensasaitaa

Viisi ikivihreää pensasaitaa

Ikivihreillä pensasaidoilla luot kauniin näkö- ja tuulensuojan. Ikivihreät pensaat säilyttävät lehtensä tai havunsa koko talven ajan, joten ne suojaavat myös lumimyrskyiltä. Ohessa vinkkinä viisi sopivaa lajia.
Ikivihreät kasvit Puutarhasuunnittelu Aitakasvit

Kasvioppaat

hortensia

Hortensia

Hortensia on Suomessa suosittu kasvi, jota kasvatetaan pääasiassa sisällä, mutta myös ulkona puutarhassa. Hortensian suosio saattaa perustua siihen, että kasvista on olemassa miltei 30 erilaista muunnelmaa, joiden joukosta kaikki löytävät varmasti oman suosikkinsa.
Kukkivat huonekasvit Perennat
varinokkonen-eli-isokirjopeippi

Värinokkonen eli isokirjopeippi

Isokirjopeippi eli värinokkonen on kaunis ja erittäin suosittu kasvi. Se on helppohoitoinen, siitä saa helposti pistokkaita, ja sen moniväriset lehdet ovat näyttävä sisustuselementti.
Viherkasvit
asteri

Asteri

Asterien suvussa on useita yksi- ja monivuotisia lajikkeita. Violetit, roosat tai valkoiset syysasterit ovat helppohoitoisia loppukesän kukkia. Ne sopivat hyvin ulkoistutuksiin ja näyttävät upeilta ryhmässä. Asteri kukkii kauniisti pitkälle syksyyn ja selviää jopa muutamasta hallayöstä.
Leikkokukat Syyskukat Kesäkukat
mustikat-nain-onnistut

Mustikat

Pensasmustikat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Se ole mikään ihme, sillä kukapa ei pitäisi omasta puutarhasta saaduista isoista, makeista ja mehukkaista mustikoista. Pensasmustikka muodostaa isoja pensaita, ja sen marjat ovat suurempia, kuin sukulaisellaan metsämustikalla. Marjat ovat hiukan makeampia, ja sinistä väriä on vain kuoressa, joten suusi ei värjäydy siniseksi mustikoita syödessäsi. Mustikka sisältää antioksidantteja, joilla on terveyttä edistävä vaikutus.
Marjat Pensaat

Sisäkasvit ja sisustus

syksyn-puhutuimmat-kasvitrendit

Syksyn puhutuimmat kasvitrendit

Kesän jälkeen monet meistä päättävät uudistaa kotinsa uudella sisustuksella. Kasvien avulla saat helposti elävämmän, kodikkaamman ja viihtyisämmän kodin.
Sisusta kasveilla Syksy Trendit Viherkasvit Ruukut ja kasvikalusteet
trendikkaat-kasvit-2023

Trendikkäät kasvit 2023

Näyttävät kirjavalehtiset viherkasvit, retroklassikot ja kukkivat kasvit sijoittuvat tämän vuoden suosikkikasvien listalla kärkipaikoille. Helppohoitoiset kasvit ja kasvit joita on helppo lisätä pistokkaiden avulla kasvattavat suosiotaan. Onneksi tällaisia kasveja on laaja valikoima josta valita.
Sisusta kasveilla Kukkivat huonekasvit Trendit Viherkasvit
leikkokukat-nain-onnistut

Leikkokukat - näin onnistut

Leikkokukat valaisevat huoneen ja usein myös levittävät hyvää tuoksua. Kimpulla leikkokukkia voit tuoda hieman luksusta arkeesi.
Leikkokukat Hoito-ohjeet
uudelleenistutus-nain-onnistut

Näin onnistut huonekasvien mullanvaihdossa

Ruukkukasvien ravinteiden ja veden saanti määräytyy ruukun koon mukaan. Jotta huonekasvit voisivat mahdollisimman hyvin, ne kannattaakin istuttaa uuteen multaan ja suurempaan ruukkuun aina muutaman vuoden välein. Siten kasvin juurilla on riittävästi tilaa, ja ne saavat tarpeeksi ravinteita ja happea.
Hoito-ohjeet Kukkivat huonekasvit Viherkasvit

Ulkokasvit ja puutarha

istuta-kukkasipulit-syksylla

Istuta kukkasipulit syksyllä

Syksyn tullessa on täydellinen aika istuttaa keväällä kukkivat sipulit kuten tulppaanit, idänsinililjat, narsissit ja lumikellot - joista voit nauttia kevään tullessa. Täältä löydät parhaat vinkkimme ja neuvomme onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi.
Syksy Kukkasipulit
valimerenkasvien-kuten-sitrus-ja-oliivipuiden-talvehtiminen

Välimeren kasvien talvehtiminen

Kun yöt viilenevät ja pakkaset alkavat lähestyä, on aika siirtää Välimeren kasvit, kuten viikunat sekä sitrus- ja oliivipuut, sisätiloihin. Pelkkä siirto sisälle ei kuitenkaan riitä, sillä nämä kasvit haluavat viettää talvensa mieluiten Välimeren alueen tapaan. Alta löydät helppoja vinkkejä subtrooppisten olosuhteiden luomiseksi.
Syksy Välimerenkasvit
kutsu-polyttajat-syyspuutarhaan

Kutsu pölyttäjät syyspuutarhaan

Muutkin kuin ihmiset haluavat viihtyä puutarhassa loppukesään ja syksyyn saakka. Myös mehiläiset, kimalaiset ja perhoset rakastavat kukkivia kasveja. Helpota pienten pölyttäjien elämää kasvattamalla niiden lempikasveja – syksyyn asti.
Mehiläiset ja muut hyödylliset hyönteiset
hedelmapuut-nain-onnistut

Hedelmäpuut – näin onnistut

Hedelmäpuut kuuluvat puutarhaan, vaikka nykyisin niitä kasvatetaan yhä enemmän myös parvekkeilla ja pienillä pihoilla. Valitse useista ihanista lajikkeista! Saatavilla on myös niin kutsuttuja perhepuita eli puita, joissa on useita eri omena- tai päärynälajikkeita.
Puu Hedelmä

Kylvä ja kasvata

kylva-sisatiloihin-ympari-vuoden

Kylvä sisätiloihin ympäri vuoden

Nekin, jotka eivät voi viljellä ulkona, voivat nauttia viljelyonnesta ja sen tuomasta sadosta. Talvikuukausien aikana on lisättävä valoa, jotta viljelmä orastaisi. Yksinkertainen tapa saada vihreää vitamiinilisää on viljellä vihanneskrassia ja ituja. Ne eivät vaadi maaperää ja kasvavat nopeasti.
Siemenet Yrtit Viljele sisällä Syksy Kesä Kevät Talvi
nain-varastoit-kasvattamasi-sadon

Näin varastoit kasvattamasi sadon

Kiloittain kurkkuja ja valtavat määrät omenoita. On upeaa onnistua viljelyssä, mutta mitä tehdä kaikelle sadolle? Lue, kuinka varastoit hedelmät ja kasvikset ennen kuin ne ehtivät pilaantua.
Syksy Hedelmä Vihannekset Marjat
pidenna-kasvukautta-syyskylvolla

Pidennä kasvukautta syyskylvöllä

Syksy on hyvää aikaa kylvämiseen. Sen todistaa itse luontokin, joka vapauttaa siemenensä syksyllä, jotta ne voisivat itää ja orastaa keväällä. Vaikka yöt kylmenevätkin, päivien lämpö jatkuu usein pitkälle syyskuuhun. Yöt ovat kosteita ja tuholaisten toiminta hidastuu. Kylvä loman jälkeen vielä yksi kierros nopeasti kasvavia vihanneksia ja nauti hennosta lehtisalaatista, rucolasta ja sokeriherneistä pitkälle syksyyn.
Syksy Siemenet Viljele ulkona
aloita-hydroponinen-viljely

Aloita hydroponinen viljely

Hydroponinen viljely tarkoittaa sitä, että kasvatat kasveja ilman multaa. Käytät sen sijaan vettä ja ravinteita, joita kasvit pääsevät hyödyntämään. Hydroponinen viljely on helppo tapa kasvattaa vihanneksia ja muita kasveja lyhyessä ajassa, ja kuka tahansa voi aloittaa sen. Kokeile itse ja kasvata omat satosi, maustekasvisi ja yrttisi – ympäri vuoden!
Viljele sisällä Vihannekset Syksy Yrtit Talvi

Mullat ja lannoitteet

plantagenin-multakoulu

Plantagenin multakoulu

Tämän koulun avulla valitset helposti parhaan mahdollisen mullan kasveillesi. Hyvällä mullalla on suuri merkitys kasvattamisen lopputuloksiin niin sisällä, puutarhassa kuin parvekkeellakin.
Ulkomaaperä Sisämaaperä
plantagenin-lannoitekoulu

Lannoitekoulu – näin valitset kasveillesi sopivat lannoitteet

Mullasta ja ravinteista (esimerkiksi lannoitteista) kasvit saavat tarvitsemansa ravinteet tervettä kasvua ja kukintaa varten. Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä ravinteita kasvisi tarvitsevat.
Lannoite sisätiloissa Lannoite ulkona
elainperaiset-lannoitteet-puutarhan-piristajat

Eläinperäiset lannoitteet – puutarhan piristäjät

Kaikki kasvit tarvitsevat ravintoa kasvaakseen, mutta jotkut selviävät vähemmällä kuin toiset. Mitä eroa on erilaisilla eläinperäisillä lannoitteilla ja miten ne voivat auttaa kasveja kukoistamaan? Lue lisää tästä artikkelista.
Lannoite ulkona
kateviljely-helppo-menetelma-joka-rikastuttaa-maaperaa

Kateviljely – helppo menetelmä, joka rikastuttaa maaperää

Mitä jos voisit unohtaa kastelun, kaivamisen, lannoittamisen ja kitkemisen, mutta saisit silti isomman ja paremman sadon? Kuulostaa mahdottomalta, mutta kateviljelyllä se onnistuu. Kaiken lisäksi saat todella ravinteikasta multaa, joka on täynnä pieneliöitä.
Viljele ulkona Lannoite ulkona Ulkomaaperä

Ulkokalusteet ja terassi

puutarha-koreaksi-valoilla

Puutarha koreaksi valoilla

Kun syksyllä päivä lyhenee ja hämärä laskeutuu yhä aikaisemmin, koristevaloilla saadaan tunnelmallisesti korostettua puutarhan puita ja pensaita. Voit koristella erilaisilla valosarjoilla niin kasvit, sisäänkäynnin, parvekkeen kuin terassinkin.
Valaistus Joulu Talvi Sisäänkäynti Parveke ja terassi
oleskelualueen-puutarhakalusteet-uutuudet-ja-myydyimmat

Oleskelualueen puutarhakalusteet – uutuudet ja myydyimmät 2023

Mikä onkaan sen mukavampaa kuin viettää valoisia kesäiltoja ruokapöydän ääressä ulkona lämpimässä tai nauttia ilta-auringosta mukavassa sohvassa loikoillen? Tässä muutama poiminto vuoden 2023 tarjoamistamme uutuuksista ja myydyimmistä ulkokalusteista oleskelualueelle.
Ulkokalusteet Kesä Kevät Parveke ja terassi
viimeistele-ulkotilat-viihtyisiksi-tyynyilla-vilteilla-lyhdyilla-ja-valoilla

Viimeistele ulkotilat viihtyisiksi tyynyillä, vilteillä, lyhdyillä ja valoilla

Tee puutarhasta, terassista ja parvekkeesta kesäiset oleskelutilat ihanan lämpimiin päiviin ja pitkiin, valoisiin iltoihin. Ajattele ulkotiloja olohuoneen jatkeena ja sisusta ne tekstiilein, lyhdyin ja valoin luodaksesi tunnelmalliset olotilat viihtymiseen.
Sisustus Syksy Kesä Kevät Sisäänkäynti Parveke ja terassi Ulkokalusteet
pieneen-tilaan-sopivat-ulkokalusteet-parvekkeelle

Pieneen tilaan sopivat ulkokalusteet parvekkeelle

Mitä pitäisi huomioida, kun etsit sopivia parvekekalusteita raukeisiin kesäpäiviin? Ainakin niiden täytyy olla oikeankokoisia, jotta ne mahtuvat rajallisen kokoiselle parvekkeelle.
Kesä Kevät Parveke ja terassi Ulkokalusteet

Puutarhanhoito

heina-syyskuu-on-parasta-karsimisaikaa

Heinä-syyskuu on parasta karsimisaikaa

Heinä-, elo- ja syyskuu ovat parhaita karsimiskuukausia useimmille puutarhan pensaille ja puille. Tuolloin kasvit ovat komeimmillaan ja niiden muoto lehtien kanssa on selvästi näkyvissä. Runsaasti mahlaa vuotaville kasveille heinä-syyskuu on ainoa sopiva karsimisajankohta.
Syksy Kesä Leikkaus Puu Pensaat Aitakasvit
ihana-syyskuu

Syyskuu – ihana puutarhassa

Kuulaina ja raikkaina syyspäivinä on mukavaa käydä sienessä, liikkua luonnossa ja istuttaa kasveja puutarhaan. Nyt on aika uuden aloittamiseen niin työssä kuin opinnoissa, ja energiaa jää vielä kodin sisustamiseenkin. Elämä siirtyy taas sisätiloihin, jotka kohenevat kasvien ja kukkien avulla.aas sisätiloihin, jotka kohenevat kasvien ja kukkien avulla.
Puutarhakalenteri Syksy
alykas-yhteenliitetty-puutarha

Älykäs yhteenliitetty puutarha

Eikö olisi ihanaa, jos puutarhasi hoitaisi itse itseään ja saisit keskittyä vain sellaisiin asioihin, joista oikeasti pidät? Nyt se on mahdollista. Automatisoitujen tai puhelimen kautta ohjattavien kastelujärjestelmien, tunnistimien ja ajastimien avulla sinunkin puutarhasi voi muuttua hetkessä älykkääksi keitaaksi. Näillä vinkeillä opit liittämään puutarhasi toiminnot yhteen.
Kastelu Työkalut Syksy Kesä Kevät
nain-hoidat-nurmikkoa-vuoden-ympari

Näin hoidat nurmikkoa vuoden ympäri

Terve ja vehreä nurmikko saadaan oikeilla työkaluilla, lannoituksella ja hoidolla. Mihin nurmikon ilmaajaa käytetään ja miten kuoppainen tai sammaloitunut kohta hoidetaan? Vinkeillämme opit hoitamaan nurmikkoa ja myös pitämään sen hyvinvoivana vuoden ympäri.
Syksy Kesä Kevät Hoito-ohjeet Nurmikko

Tuholaisia ja rikkaruohoja

kaalin-kasvattajan-painajaiset-kaaliperhoset-kaalikoit-ja-kaalikarpaset

Kaalin kasvattajan painajaiset – kaaliperhoset, kaalikoit ja kaalikärpäset

Kaali on valitettavasti myös hyönteisten herkkua. Esimerkiksi kaaliperhoset, naurisperhoset, lanttuperhoset ja kaalikärpäset napostelevat kaalin lehtiä erittäin mielellään. Saadaksesi varmasti hyvän sadon, näiden lajien kimppuun on käytävä hyvissä ajoin ja tehokkaasti. Lue tästä oivallisista apukeinoista.
Haittaeläin
harsosaaskien-torjunta-nain-paaset-eroon-harsosaaskista

Harsosääskien torjunta – näin pääset eroon harsosääskistä

Usein luullaan että banaanikärpäset ovat vallaneet kodin, mutta jos hyönteiset viihtyvät ruukkukasveissa, riesana on todennäköisesti harsosääsket. Onneksi löytyy keinoja tämän kasvituholaisen torjuntaan. Valttina on sukkulamadot, luonnon omia menetelmiä torjuntaan, joita voit ostaa Plantagenilta.
Haittaeläin
huonekasvien-tuholaiset-nain-paaset-niista-eroon

Huonekasvien tuholaiset – näin pääset niistä eroon

Huonovointisia lehtiä ja kuihtuneita kasveja. Tuholaiset kiusaavat huonekasveja, mutta niiltä on mahdollista suojautua. Lue tästä kotikonstit tuholaisten torjumiseksi.
Haittaeläin
kirvat-harrastajaviljelijan-vitsaus

Kirvat – harrastajaviljelijän vitsaus

Kirvoja on kaikissa puutarhoissa. Ne imevät ravintoa kasvien lehdistä ja heikentävät niiden hyvinvointia. Jos kirvojen määrä on todella suuri, ne voivat tuhota kukinnan ja sadon. Lue tästä, miten voit torjua kirvoja kestävin keinoin.
Haittaeläin

Juhlapäivät ja juhlien vietto

tee-itse-sammalkranssi

Tee itse sammalkranssi

Sammalkranssin tekeminen on todella helppoa. Sammal näyttää upealta kuivuessaan, ja kranssi kestää pitkään. Koristeet vaihtamalla saat kaikkiin sesonkeihin sopivan somisteen.
Tee se itse Syksy Joulu Sisäänkäynti Talvi
nain-saat-amarylliksen-kukkimaan-silloin-kuin-haluat

Näin saat amarylliksen kukkimaan silloin kuin haluat

Upea amaryllis kasvattaa suosiotaan vuodesta toiseen, mutta kukinnan ajoittaminen voi aiheuttaa päänvaivaa. Miten amarylliksen saa kukkimaan jouluksi?
Joulu Kukkivat huonekasvit
tio-tips-pa-vaxter-som-present

Kymmenen vihreää lahjavinkkiä

Lahjojen antaminen on aina mukavaa – jouluna, syntymäpäivänä, isän- tai äitienpäivänä tai muuten vain, kun haluat hemmotella läheistäsi. Meillä on aina valikoimassa kasveja, jotka sopivat lahjaksi. Tässä kymmenen parasta vihreää lahjavinkkiämme.
Lahjat Ystävänpäivä Isänpäivä Äitienpäivä
juhli-kukilla-ja-kukkakimpuilla-aitienpaivana

Juhlista äitiä kukilla äitienpäivänä

Tuhansia hyvän yön satuja, lukuisia hakuja päiväkodista ja harrastuksista, kannustavia halauksia vuodesta toiseen. Äitienpäivänä on hyvä tilaisuus kiittää äitiä: Kiitos, että olet olemassa! Kauniit kukat liitetään vahvasti äitienpäivään, ja kukat myös tutkitusti ilahduttavat.
Lahjat Äitienpäivä
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta