Ajankohtaista juuri nyt

uudelleenistutus-nain-onnistut

Näin onnistut huonekasvien mullanvaihdossa

Ruukkukasvien ravinteiden ja veden saanti määräytyy ruukun koon mukaan. Jotta huonekasvit voisivat mahdollisimman hyvin, ne kannattaakin istuttaa uuteen multaan ja suurempaan ruukkuun aina muutaman vuoden välein. Siten kasvin juurilla on riittävästi tilaa, ja ne saavat tarpeeksi ravinteita ja happea.
Hoito-ohjeet Kukkivat huonekasvit Viherkasvit
harsosaaskien-torjunta-nain-paaset-eroon-harsosaaskista

Harsosääskien torjunta – näin pääset eroon harsosääskistä

Usein luullaan että banaanikärpäset ovat vallaneet kodin, mutta jos hyönteiset viihtyvät ruukkukasveissa, riesana on todennäköisesti harsosääsket. Onneksi löytyy keinoja tämän kasvituholaisen torjuntaan. Valttina on sukkulamadot, luonnon omia menetelmiä torjuntaan, joita voit ostaa Plantagenilta.
Haittaeläin
erilaisia-havukasveja-sisaankaynnille

Erilaisia havukasveja sisäänkäynnille

Mikään ei toivota joulua tervetulleeksi kotiin klassisten kuusenoksien tavoin. Markkinoille tulee jatkuvasti uusia havukasveja, jotka saavat vauhtia luovuuteen ja sisustusintoon.
Valaistus Ikivihreät kasvit Sisäänkäynti Syksy Talvi

Kasvioppaat

amarylliksesta

Amaryllis

Amaryllis eli ritarinkukka on Etelä-Amerikasta peräisin oleva sipulikasvi, josta on tullut yksi perinteisimmistä joulukukistamme. Suosion syitä ovat ylväs ulkomuoto, helppohoitoisuus ja kestävyys. Amaryllis sopii mainiosti myös leikkokukaksi maljakkoon
Leikkokukat Joulu Kukkivat huonekasvit
varinokkonen-eli-isokirjopeippi

Värinokkonen eli isokirjopeippi

Isokirjopeippi eli värinokkonen on kaunis ja erittäin suosittu kasvi. Se on helppohoitoinen, siitä saa helposti pistokkaita, ja sen moniväriset lehdet ovat näyttävä sisustuselementti.
Viherkasvit
valkosipuli

Valkosipuli

Valkosipuli on rakastettu kasvi, jolla on pitkä historia. Se on seurannut mukanamme kauan ja sitä on viljelty Ruotsissa jo keskiajalta asti. Sen kasvatus onkin helppoa!
Vihannekset Yrtit
ronsylilja

Rönsylilja

Jotkin huonekasvit pärjäävät lähes missä olosuhteissa tahansa, vaikka niitä ei hoidettaisi juuri lainkaan. Palmuvehkaa pidetään tällaisena joka paikan kasvina, mutta rönsylilja on aivan yhtä sinnikäs selviytyjä, jota on lähes mahdoton saada hengiltä.
Viherkasvit

Sisäkasvit ja sisustus

syksyn-puhutuimmat-kasvitrendit

Syksyn puhutuimmat kasvitrendit

Kesän jälkeen monet meistä päättävät uudistaa kotinsa uudella sisustuksella. Kasvien avulla saat helposti elävämmän, kodikkaamman ja viihtyisämmän kodin.
Sisusta kasveilla Syksy Trendit Viherkasvit Ruukut ja kasvikalusteet
trendikkaat-kasvit-2023

Trendikkäät kasvit 2023

Näyttävät kirjavalehtiset viherkasvit, retroklassikot ja kukkivat kasvit sijoittuvat tämän vuoden suosikkikasvien listalla kärkipaikoille. Helppohoitoiset kasvit ja kasvit joita on helppo lisätä pistokkaiden avulla kasvattavat suosiotaan. Onneksi tällaisia kasveja on laaja valikoima josta valita.
Sisusta kasveilla Kukkivat huonekasvit Trendit Viherkasvit
leikkokukat-nain-onnistut

Leikkokukat - näin onnistut

Leikkokukat valaisevat huoneen ja usein myös levittävät hyvää tuoksua. Kimpulla leikkokukkia voit tuoda hieman luksusta arkeesi.
Leikkokukat Hoito-ohjeet
uudelleenistutus-nain-onnistut

Näin onnistut huonekasvien mullanvaihdossa

Ruukkukasvien ravinteiden ja veden saanti määräytyy ruukun koon mukaan. Jotta huonekasvit voisivat mahdollisimman hyvin, ne kannattaakin istuttaa uuteen multaan ja suurempaan ruukkuun aina muutaman vuoden välein. Siten kasvin juurilla on riittävästi tilaa, ja ne saavat tarpeeksi ravinteita ja happea.
Hoito-ohjeet Kukkivat huonekasvit Viherkasvit

Ulkokasvit ja puutarha

istuta-kukkasipulit-syksylla

Istuta kukkasipulit syksyllä

Syksyn tullessa on täydellinen aika istuttaa keväällä kukkivat sipulit kuten tulppaanit, idänsinililjat, narsissit ja lumikellot - joista voit nauttia kevään tullessa. Täältä löydät parhaat vinkkimme ja neuvomme onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi.
Syksy Kukkasipulit
valimerenkasvien-kuten-sitrus-ja-oliivipuiden-talvehtiminen

Välimeren kasvien talvehtiminen

Kun yöt viilenevät ja pakkaset alkavat lähestyä, on aika siirtää Välimeren kasvit, kuten viikunat sekä sitrus- ja oliivipuut, sisätiloihin. Pelkkä siirto sisälle ei kuitenkaan riitä, sillä nämä kasvit haluavat viettää talvensa mieluiten Välimeren alueen tapaan. Alta löydät helppoja vinkkejä subtrooppisten olosuhteiden luomiseksi.
Syksy Välimerenkasvit
kutsu-polyttajat-syyspuutarhaan

Kutsu pölyttäjät syyspuutarhaan

Muutkin kuin ihmiset haluavat viihtyä puutarhassa loppukesään ja syksyyn saakka. Myös mehiläiset, kimalaiset ja perhoset rakastavat kukkivia kasveja. Helpota pienten pölyttäjien elämää kasvattamalla niiden lempikasveja – syksyyn asti.
Mehiläiset ja muut hyödylliset hyönteiset
hedelmapuut-nain-onnistut

Hedelmäpuut – näin onnistut

Hedelmäpuut kuuluvat puutarhaan, vaikka nykyisin niitä kasvatetaan yhä enemmän myös parvekkeilla ja pienillä pihoilla. Valitse useista ihanista lajikkeista! Saatavilla on myös niin kutsuttuja perhepuita eli puita, joissa on useita eri omena- tai päärynälajikkeita.
Puu Hedelmä

Kylvä ja kasvata

kasvata-vihanneksia-sisalla-vuoden-ympari

Kasvata vihanneksia sisällä vuoden ympäri

Salaattiviljelmä, kurkkuköynnös ikkunalla tai vaikka karviaiskoiso kylpyhuoneessa? Kasvattamalla vihanneksia sisällä saat tuoretta syötävää vuoden ympäri.
Vihannekset Viljele sisällä Syksy Kesä Kevät Talvi
talvikylvolla-saat-kestavia-taimia-kevaaksi

Talvikylvöllä saat kestäviä taimia kevääksi

Viljely on helppoa, kun kylvät kukat, vihannekset ja yrtit muovilaatikoihin talvella ja laitat laatikot ulos. Näin säästät tilaa ja saat todella kestäviä kasveja, jotka selviävät myös pikkupakkasista. Kokeile suosittua talvikylvöä jo tänä talvena!
Siemenet Talvi Viljele ulkona
talvikylvo-avomaalle-ja-istutuslaatikoihin

Talvikylvö avomaalle ja istutuslaatikoihin

Puutarhan ollessa puuterilumen peitossa voi kesä tuntua kaukaiselta. Kylväminen on kuitenkin mahdollista myös keskellä talvea. Talvikylvö on hauskaa hommaa, ja kaiken lisäksi se pidentää viljelykautta, joten ehdit saada useampia satoja. Katso vinkit, miten onnistut talvikylvössä.
Istutuslaatikko Talvi Viljele ulkona
kylva-sisatiloihin-ympari-vuoden

Kylvä sisätiloihin ympäri vuoden

Nekin, jotka eivät voi viljellä ulkona, voivat nauttia viljelyonnesta ja sen tuomasta sadosta. Talvikuukausien aikana on lisättävä valoa, jotta viljelmä orastaisi. Yksinkertainen tapa saada vihreää vitamiinilisää on viljellä vihanneskrassia ja ituja. Ne eivät vaadi maaperää ja kasvavat nopeasti.
Siemenet Yrtit Viljele sisällä Syksy Kesä Kevät Talvi

Mullat ja lannoitteet

plantagenin-multakoulu

Plantagenin multakoulu

Tämän koulun avulla valitset helposti parhaan mahdollisen mullan kasveillesi. Hyvällä mullalla on suuri merkitys kasvattamisen lopputuloksiin niin sisällä, puutarhassa kuin parvekkeellakin.
Ulkomaaperä Sisämaaperä
plantagenin-lannoitekoulu

Lannoitekoulu – näin valitset kasveillesi sopivat lannoitteet

Mullasta ja ravinteista (esimerkiksi lannoitteista) kasvit saavat tarvitsemansa ravinteet tervettä kasvua ja kukintaa varten. Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä ravinteita kasvisi tarvitsevat.
Lannoite sisätiloissa Lannoite ulkona
elainperaiset-lannoitteet-puutarhan-piristajat

Eläinperäiset lannoitteet – puutarhan piristäjät

Kaikki kasvit tarvitsevat ravintoa kasvaakseen, mutta jotkut selviävät vähemmällä kuin toiset. Mitä eroa on erilaisilla eläinperäisillä lannoitteilla ja miten ne voivat auttaa kasveja kukoistamaan? Lue lisää tästä artikkelista.
Lannoite ulkona
kateviljely-helppo-menetelma-joka-rikastuttaa-maaperaa

Kateviljely – helppo menetelmä, joka rikastuttaa maaperää

Mitä jos voisit unohtaa kastelun, kaivamisen, lannoittamisen ja kitkemisen, mutta saisit silti isomman ja paremman sadon? Kuulostaa mahdottomalta, mutta kateviljelyllä se onnistuu. Kaiken lisäksi saat todella ravinteikasta multaa, joka on täynnä pieneliöitä.
Viljele ulkona Lannoite ulkona Ulkomaaperä

Ulkokalusteet ja terassi

lintujen-ruokinta-nain-onnistut

Lintujen ruokinta - näin onnistut

Pian on taas se aika vuodesta, kun lintujen ruokinta alkaa. Kun tarjoat ruokaa metsän pikkulinnuille, saat seurata omalla pihallasi päivittäistä luonnon käsikirjoittamaa lumoavaa näytelmää. Lintujen ruokinta kylmänä vuodenaikana on kiehtovaa ja jännittävää tekemistä. Osalle pikkulinnuista se on myös elintärkeää.
Talvi Eläimiä puutarhassa Syksy
puutarha-koreaksi-valoilla

Puutarha koreaksi valoilla

Kun syksyllä päivä lyhenee ja hämärä laskeutuu yhä aikaisemmin, koristevaloilla saadaan tunnelmallisesti korostettua puutarhan puita ja pensaita. Voit koristella erilaisilla valosarjoilla niin kasvit, sisäänkäynnin, parvekkeen kuin terassinkin.
Valaistus Joulu Talvi Sisäänkäynti Parveke ja terassi
viimeistele-ulkotilat-viihtyisiksi-tyynyilla-vilteilla-lyhdyilla-ja-valoilla

Viimeistele ulkotilat viihtyisiksi tyynyillä, vilteillä, lyhdyillä ja valoilla

Tee puutarhasta, terassista ja parvekkeesta kesäiset oleskelutilat ihanan lämpimiin päiviin ja pitkiin, valoisiin iltoihin. Ajattele ulkotiloja olohuoneen jatkeena ja sisusta ne tekstiilein, lyhdyin ja valoin luodaksesi tunnelmalliset olotilat viihtymiseen.
Sisustus Syksy Kesä Kevät Sisäänkäynti Parveke ja terassi Ulkokalusteet
pieneen-tilaan-sopivat-ulkokalusteet-parvekkeelle

Pieneen tilaan sopivat ulkokalusteet parvekkeelle

Mitä pitäisi huomioida, kun etsit sopivia parvekekalusteita raukeisiin kesäpäiviin? Ainakin niiden täytyy olla oikeankokoisia, jotta ne mahtuvat rajallisen kokoiselle parvekkeelle.
Kesä Kevät Parveke ja terassi Ulkokalusteet

Puutarhanhoito

joulukuu-tuo-juhlatunnelman-kotiin-ja-puutarhaan

Joulukuu – juhlatunnelmaa kotona ja puutarhassa

Joulu lähestyy ja puutarha on siirtynyt talvilepoon. Vuoden pimeimpänä kuukautena on kuitenkin monta syytä nauttia tästä vuodenajasta niin sisällä kuin ulkonakin.
Puutarhakalenteri Talvi
seitseman-tapaa-valmistella-puutarha-talven-tuloa-varten

Seitsemän tapaa valmistella puutarha talven tuloa varten

Syyskuukausien eli syys- ja lokakuun aikana on korkea aika syyssiivota ja valmistella puutarha talvea varten. Oikeita välineitä käyttäessäsi saat puutarhastasi juuri sellaisen kuin haluat. Muista kuitenkin myös nauttia syksyisestä puutarhastasi!
Työkalut Syksy Talvi
kasvien-suojaaminen-talveksi

Kasvien suojaaminen talveksi

Kasvit tarvitsevat talven tullen hieman apua selviytyäkseen pakkasista etenkin Suomen kylmimmillä alueilla. Käytettävissäsi on erilaisia keinoja riippuen siitä, mihin ja miten kasvit on istutettu.
Syksy Talvi Pensaat Puu Aitakasvit
alykas-yhteenliitetty-puutarha

Älykäs yhteenliitetty puutarha

Eikö olisi ihanaa, jos puutarhasi hoitaisi itse itseään ja saisit keskittyä vain sellaisiin asioihin, joista oikeasti pidät? Nyt se on mahdollista. Automatisoitujen tai puhelimen kautta ohjattavien kastelujärjestelmien, tunnistimien ja ajastimien avulla sinunkin puutarhasi voi muuttua hetkessä älykkääksi keitaaksi. Näillä vinkeillä opit liittämään puutarhasi toiminnot yhteen.
Kastelu Työkalut Syksy Kesä Kevät

Tuholaisia ja rikkaruohoja

kaalin-kasvattajan-painajaiset-kaaliperhoset-kaalikoit-ja-kaalikarpaset

Kaalin kasvattajan painajaiset – kaaliperhoset, kaalikoit ja kaalikärpäset

Kaali on valitettavasti myös hyönteisten herkkua. Esimerkiksi kaaliperhoset, naurisperhoset, lanttuperhoset ja kaalikärpäset napostelevat kaalin lehtiä erittäin mielellään. Saadaksesi varmasti hyvän sadon, näiden lajien kimppuun on käytävä hyvissä ajoin ja tehokkaasti. Lue tästä oivallisista apukeinoista.
Haittaeläin
harsosaaskien-torjunta-nain-paaset-eroon-harsosaaskista

Harsosääskien torjunta – näin pääset eroon harsosääskistä

Usein luullaan että banaanikärpäset ovat vallaneet kodin, mutta jos hyönteiset viihtyvät ruukkukasveissa, riesana on todennäköisesti harsosääsket. Onneksi löytyy keinoja tämän kasvituholaisen torjuntaan. Valttina on sukkulamadot, luonnon omia menetelmiä torjuntaan, joita voit ostaa Plantagenilta.
Haittaeläin
huonekasvien-tuholaiset-nain-paaset-niista-eroon

Huonekasvien tuholaiset – näin pääset niistä eroon

Huonovointisia lehtiä ja kuihtuneita kasveja. Tuholaiset kiusaavat huonekasveja, mutta niiltä on mahdollista suojautua. Lue tästä kotikonstit tuholaisten torjumiseksi.
Haittaeläin
kirvat-harrastajaviljelijan-vitsaus

Kirvat – harrastajaviljelijän vitsaus

Kirvoja on kaikissa puutarhoissa. Ne imevät ravintoa kasvien lehdistä ja heikentävät niiden hyvinvointia. Jos kirvojen määrä on todella suuri, ne voivat tuhota kukinnan ja sadon. Lue tästä, miten voit torjua kirvoja kestävin keinoin.
Haittaeläin

Juhlapäivät ja juhlien vietto

tee-itse-joulukranssi

Tee itse joulukranssi

Tee kranssi syksyyn tai jouluun. Kranssi sopii mainiosti ulko-oveen, kattauksiin tai vaikka koristeeksi seinälle.
Tee se itse Joulu Sisäänkäynti
linnuille-ruokaa-ja-ouluiloa

Linnuille ruokaa ja jouluiloa

Muista jouluna myös lintuja ja tarjoa niille maittavaa syötävää. Ruokkimalla lintuja luot samalla ihanan jouluisen tunnelman ulos.
Joulu Eläimiä puutarhassa Talvi Tee se itse
tee-itse-sammalkranssi

Tee itse sammalkranssi

Sammalkranssin tekeminen on todella helppoa. Sammal näyttää upealta kuivuessaan, ja kranssi kestää pitkään. Koristeet vaihtamalla saat kaikkiin sesonkeihin sopivan somisteen.
Tee se itse Syksy Joulu Sisäänkäynti Talvi
nain-saat-amarylliksen-kukkimaan-silloin-kuin-haluat

Näin saat amarylliksen kukkimaan silloin kuin haluat

Upea amaryllis kasvattaa suosiotaan vuodesta toiseen, mutta kukinnan ajoittaminen voi aiheuttaa päänvaivaa. Miten amarylliksen saa kukkimaan jouluksi?
Joulu Kukkivat huonekasvit
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta