Ajankohtaista juuri nyt

ruusut

Ruusujen

Ruusut tuovat kaikenkokoisiin puutarhoihin ihanaa tunnelmaa ja tuoksua. Ne sopivat köynnöstämään seinustoja, sulostuttamaan kukkapenkkejä ja kasvamaan suurina pensaina. Tästä artikkelista saat ohjeita ruusujen istuttamiseen ja hoitoon.
Pensaat
puutarhakalustetrendit-uutuudet-ja-suosituimmat

Puutarhakalustetrendit 2024 – uutuudet ja suosituimmat

Mikä sen mukavampaa kuin nauttia kesän kauneimmista päivistä ulkona, ruokapöydän ääressä tai rentoutua kesäillan auringossa ulkosohvan mukavilla pehmusteilla? Tässä muutama poiminto vuoden 2024 ulkokalustevalikoimastamme.
Ulkokalusteet Kesä Kevät Parveke ja terassi
heinakuun-viljelykalenteri

Heinäkuun viljelykalenteri – näitä voit kylvää juuri nyt

Vihdoinkin kesä! Nyt on aikaa nauttia lämpimistä kesäpäivistä puutarhassa. Istahda alas ja aseta kahvikuppi tai teemuki puutarhapöydälle ja iloitse kaikesta, joka kasvaa, ohi lepattavasta perhosesta ja kauniista poutasäästä. Nyt voit kylvää uusi erä lehtivihanneksia ja istuttaa uusia taimia kukkapenkin aukkopaikkoihin.
Viljelykalenteri Viljele ulkona Viljele sisällä Kesä

Kasvioppaat

hortensia

Hortensia

Hortensia on Suomessa suosittu kasvi, jota kasvatetaan pääasiassa sisällä, mutta myös ulkona puutarhassa. Hortensian suosio saattaa perustua siihen, että kasvista on olemassa miltei 30 erilaista muunnelmaa, joiden joukosta kaikki löytävät varmasti oman suosikkinsa.
Kukkivat huonekasvit Perennat
laventeli

Laventeli

Oletko kuullut vanhemman polven tavasta laittaa kuivatulla laventelilla täytettyjä pusseja sukkalaatikkoon tai liinavaatekaappiin? Se on yksi monista perinteisistä keinoista hyödyntää ihanan aromaattista laventelia.
Yrtit Mehiläiset ja muut hyödylliset hyönteiset Perennat
atsalea

Atsalea

Atsaleat hurmaavat runsaalla ja värikkäällä kukinnallaan! Ihastuttava kasvi, joka tuo viehättävää kukkaloistoa kodin sisustukseen, sekä pöydälle että ikkunalaudalle ja puutarhaan. Ihastuttavien atsaleoiden värivalikoima on laaja; vaaleanpunaisia, valkoisia, persikan- ja laventelinvärisiä, sekä punaisia ja monivärisiä atsaleoita.
Joulu Kukkivat huonekasvit Pensaat
puutarhamansikka-nain-onnistut

Puutarhamansikka

Puutarhamansikka on jokaisen puutarhurin ja viherpeukalon klassikkovalinta, sillä mansikka kasvaa niin ruukussa kuin maassa.
Perennat Marjat

Sisäkasvit ja sisustus

trendikkaat-kasvit-2024

Kasvitrendit 2024 – vuoden kiinnostavimmat kasvit

Kasvava kiinnostus sisäkasveja kohtaan ei ole vain ohimenevä trendi, vaan uusi suuntaus – pyrkimys harmoniaan, kestävämpään elämäntapaan ja arjen ylellisyyteen.
Trendit Viherkasvit Sisusta kasveilla Kukkivat huonekasvit
leikkokukat-nain-onnistut

Leikkokukat - näin onnistut

Leikkokukat valaisevat huoneen ja usein myös levittävät hyvää tuoksua. Kimpulla leikkokukkia voit tuoda hieman luksusta arkeesi.
Leikkokukat Hoito-ohjeet
nain-saat-kasvit-selviytymaan-hengissa-lomamatkan-ajan

Näin saat kasvit selviytymään hengissä lomamatkan ajan

Lomamatkan alla ikuisuuskysymys on: kuinka kasvit selviytyvät? Voit olla kuitenkin rauhallisin mielin. Jos naapuri tai ystävä ei voi tulla huolehtimaan kastelusta, on käytettävissä muitakin keinoja. Lue tästä, kuinka saat kasvisi pysymään hengissä lomamatkan ajan!
Kesä Kastelu Kukkivat huonekasvit Viherkasvit Hoito-ohjeet
nain-otat-pistokkaita-isokirjopeipista

Näin otat pistokkaita isokirjopeipistä

Isokirjopeipin eli värinokkosen lisääminen pistokkaista on helppoa ja palkitsevaa. Jos et ole aikaisemmin ottanut kasveista pistokkaita, isokirjopeippi sopii mainiosti ensikertalaiselle. Opastamme sinua vaihe vaiheelta.
Pistokkaat Viherkasvit

Ulkokasvit ja puutarha

puutarhasuunnittelu–nain-luot-unelmiesi-puutarhan

Puutarhasuunnittelu – näin luot unelmiesi puutarhan

Unelmoitpa sitten rehevästä mökkipuutarhasta tai yksinkertaisemmasta funkistyylisestä puutarhasta, on hyvä tehdä suunnitelma – näin säästät sekä aikaa että rahaa. Mitä puutarhan suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon? Ohessa vinkkejä, jotka auttavat suunnittelussa.
Puutarhasuunnittelu
hedelmapuut-nain-onnistut

Hedelmäpuut – näin onnistut

Hedelmäpuut kuuluvat puutarhaan, vaikka nykyisin niitä kasvatetaan yhä enemmän myös parvekkeilla ja pienillä pihoilla. Valitse useista ihanista lajikkeista! Saatavilla on myös niin kutsuttuja perhepuita eli puita, joissa on useita eri omena- tai päärynälajikkeita.
Puu Hedelmä
nopeakasvuinen-kasviaita-viisi-hyvaa-vaihtoehtoa

Nopeakasvuinen kasviaita – viisi hyvää vaihtoehtoa

Nopeakasvuinen kasviaita on täydellinen valinta, jos haluat pihallesi näkösuoja- tai koristeaidan etkä halua odottaa aidan kasvua vuosikausia. Esittelemme siksi muutaman parhaan nopeakasvuisen aitakasvivaihtoehdon.
Puutarhasuunnittelu Aitakasvit
perusta-perennapenkki-joka-kukkii-koko-kasvukauden-ajan

Perusta perennapenkki, joka kukkii koko kasvukauden ajan

Kukkapenkin perustaminen voi olla haasteellista – etenkin jos toiveenasi on koko kauden kestävä kukinta. Oikein valituilla perennoilla kukkapenkin perustaminen onnistuu. Lue tästä vinkit pitkään kukkivista perennoista ja katso ehdotukset sini-, valko- ja purppuran sävyisestä penkistä.
Kukkapenkki Puutarhasuunnittelu Perennat

Kylvä ja kasvata

heinakuun-viljelykalenteri

Heinäkuun viljelykalenteri – näitä voit kylvää juuri nyt

Vihdoinkin kesä! Nyt on aikaa nauttia lämpimistä kesäpäivistä puutarhassa. Istahda alas ja aseta kahvikuppi tai teemuki puutarhapöydälle ja iloitse kaikesta, joka kasvaa, ohi lepattavasta perhosesta ja kauniista poutasäästä. Nyt voit kylvää uusi erä lehtivihanneksia ja istuttaa uusia taimia kukkapenkin aukkopaikkoihin.
Viljelykalenteri Viljele ulkona Viljele sisällä Kesä
lavakaulusvinkit-aloittelijalle

Lavakaulusvinkit aloittelijalle

Oletko aloittelija tai epäiletkö taitojasi viherpeukalona? Lavakaulusviljely on erittäin helppo ja hauska tapa aloittaa hyötypuutarhurina. Tässä helpot vinkit, joiden avulla saat vihreää lautaselle jo tänä keväänä.
Viljele ulkona Kesä Kevät Istutuslaatikko
lapsen-oma-viljelma

Lapsen oma viljelmä

Tutkimusten mukaan viherpeukalointi ja kasvien viljely avaavat ovet kasvien valtakunnan saloihin jo varhaisessa iässä. Lisäksi se tarjoaa liikuntaa ja raitista ilmaa sekä kehittää motorisia taitoja. Kasvien kasvattaminen yhdessä lasten kanssa on hauskaa ja opettavaista puuhaa. Voitte yhdessä suunnitella kukkapenkit ja ihastella viheristutuksia – ja lopulta syödä valmiit marjat ja vihannekset sekä poimia kukkia upeita kukkakimppuja varten.
Siemenet Viljele ulkona Viljele sisällä
viljele-italialaisia-vihanneksia

Viljele italialaisia vihanneksia

Italiassa viljely ja ruoanlaitto kuuluvat erottamattomasti yhteen. Auringossa paahtuneet vihannekset ovatkin aivan erityisen herkullisia – monia italialaisia suosikkeja voi viljellä myös täällä pohjoisessa. Lue tästä vinkit viljelyyn Välimeren tyyliin.
Vihannekset

Mullat ja lannoitteet

plantagenin-multakoulu

Plantagenin multakoulu

Tämän koulun avulla valitset helposti parhaan mahdollisen mullan kasveillesi. Hyvällä mullalla on suuri merkitys kasvattamisen lopputuloksiin niin sisällä, puutarhassa kuin parvekkeellakin.
Ulkomaaperä Sisämaaperä
plantagenin-lannoitekoulu

Lannoitekoulu – näin valitset kasveillesi sopivat lannoitteet

Mullasta ja ravinteista (esimerkiksi lannoitteista) kasvit saavat tarvitsemansa ravinteet tervettä kasvua ja kukintaa varten. Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä ravinteita kasvisi tarvitsevat.
Lannoite sisätiloissa Lannoite ulkona
elainperaiset-lannoitteet-puutarhan-piristajat

Eläinperäiset lannoitteet – puutarhan piristäjät

Kaikki kasvit tarvitsevat ravintoa kasvaakseen, mutta jotkut selviävät vähemmällä kuin toiset. Mitä eroa on erilaisilla eläinperäisillä lannoitteilla ja miten ne voivat auttaa kasveja kukoistamaan? Lue lisää tästä artikkelista.
Lannoite ulkona
kateviljely-helppo-menetelma-joka-rikastuttaa-maaperaa

Kateviljely – helppo menetelmä, joka rikastuttaa maaperää

Mitä jos voisit unohtaa kastelun, kaivamisen, lannoittamisen ja kitkemisen, mutta saisit silti isomman ja paremman sadon? Kuulostaa mahdottomalta, mutta kateviljelyllä se onnistuu. Kaiken lisäksi saat todella ravinteikasta multaa, joka on täynnä pieneliöitä.
Viljele ulkona Lannoite ulkona Ulkomaaperä

Ulkokalusteet ja terassi

puutarhakalustetrendit-uutuudet-ja-suosituimmat

Puutarhakalustetrendit 2024 – uutuudet ja suosituimmat

Mikä sen mukavampaa kuin nauttia kesän kauneimmista päivistä ulkona, ruokapöydän ääressä tai rentoutua kesäillan auringossa ulkosohvan mukavilla pehmusteilla? Tässä muutama poiminto vuoden 2024 ulkokalustevalikoimastamme.
Ulkokalusteet Kesä Kevät Parveke ja terassi
valjaopas-ulkokalusteiden

Ulkokalusteiden valintaopas: Näin onnistut hankinnoissa

Onko tullut aika vaihtaa oleskelualueen vanhat puutarhakalusteet uusiin? Tai ehkä rakenteilla ollut oleskelualue on juuri valmistunut ja olet sisustamassa ulkoalueen ensimmäistä kertaa. Käymme läpi eri materiaalit, huoltotarpeet, lisätarvikkeet ja muuta tarpeellista jotta onnistut valitsemaan oikeanlaiset kesäkalusteet ulkotilaasi.
Ulkokalusteet Kesä Kevät Parveke ja terassi
viimeistele-ulkotilat-viihtyisiksi-tyynyilla-vilteilla-lyhdyilla-ja-valoilla

Viimeistele ulkotilat viihtyisiksi tyynyillä, vilteillä, lyhdyillä ja valoilla

Tee puutarhasta, terassista ja parvekkeesta kesäiset oleskelutilat ihanan lämpimiin päiviin ja pitkiin, valoisiin iltoihin. Ajattele ulkotiloja olohuoneen jatkeena ja sisusta ne tekstiilein, lyhdyin ja valoin luodaksesi tunnelmalliset olotilat viihtymiseen.
Sisustus Syksy Kesä Kevät Sisäänkäynti Parveke ja terassi Ulkokalusteet
pieneen-tilaan-sopivat-ulkokalusteet-parvekkeelle

Pieneen tilaan sopivat ulkokalusteet parvekkeelle

Mitä pitäisi huomioida, kun etsit sopivia parvekekalusteita raukeisiin kesäpäiviin? Ainakin niiden täytyy olla oikeankokoisia, jotta ne mahtuvat rajallisen kokoiselle parvekkeelle.
Kesä Kevät Parveke ja terassi Ulkokalusteet

Puutarhanhoito

puutarhakalenteri-kesa

Puutarhakalenteri – nauti kesästä puutarhassa

Kauan odotettu kesä! On aika viedä esikasvatetut taimet ja talvehtineet kasvit ulos, ja nauttia puutarhasta täydessä loistossaan.
Kesä Puutarhasuunnittelu Puutarhakalenteri
puutarhatyokalut

Puutarhatyökalut

Pidä puutarha siistinä ja kukkapenkit kukassa! Oikeilla työkaluilla saat puutarhasta juuri sellaisen kuin haluat. Meiltä löydät kaikkea erilaisista haravoista leikkuu- ja isutustyökaluihin.
Työkalut
alykas-yhteenliitetty-puutarha

Älykäs yhteenliitetty puutarha

Eikö olisi ihanaa, jos puutarhasi hoitaisi itse itseään ja saisit keskittyä vain sellaisiin asioihin, joista oikeasti pidät? Nyt se on mahdollista. Automatisoitujen tai puhelimen kautta ohjattavien kastelujärjestelmien, tunnistimien ja ajastimien avulla sinunkin puutarhasi voi muuttua hetkessä älykkääksi keitaaksi. Näillä vinkeillä opit liittämään puutarhasi toiminnot yhteen.
Kastelu Työkalut Syksy Kesä Kevät
nain-hoidat-nurmikkoa-vuoden-ympari

Näin hoidat nurmikkoa vuoden ympäri

Terve ja vehreä nurmikko saadaan oikeilla työkaluilla, lannoituksella ja hoidolla. Mihin nurmikon ilmaajaa käytetään ja miten kuoppainen tai sammaloitunut kohta hoidetaan? Vinkeillämme opit hoitamaan nurmikkoa ja myös pitämään sen hyvinvoivana vuoden ympäri.
Syksy Kesä Kevät Hoito-ohjeet Nurmikko

Tuholaisia ja rikkaruohoja

harsosaaskien-torjunta-nain-paaset-eroon-harsosaaskista

Harsosääskien torjunta – näin pääset eroon harsosääskistä

Usein luullaan että banaanikärpäset ovat vallaneet kodin, mutta jos hyönteiset viihtyvät ruukkukasveissa, riesana on todennäköisesti harsosääsket. Onneksi löytyy keinoja tämän kasvituholaisen torjuntaan. Valttina on sukkulamadot, luonnon omia menetelmiä torjuntaan, joita voit ostaa Plantagenilta.
Haittaeläin
huonekasvien-tuholaiset-nain-paaset-niista-eroon

Huonekasvien tuholaiset – näin pääset niistä eroon

Huonovointisia lehtiä ja kuihtuneita kasveja. Tuholaiset kiusaavat huonekasveja, mutta niiltä on mahdollista suojautua. Lue tästä kotikonstit tuholaisten torjumiseksi.
Haittaeläin
kaalin-kasvattajan-painajaiset-kaaliperhoset-kaalikoit-ja-kaalikarpaset

Kaalin kasvattajan painajaiset – kaaliperhoset, kaalikoit ja kaalikärpäset

Kaali on valitettavasti myös hyönteisten herkkua. Esimerkiksi kaaliperhoset, naurisperhoset, lanttuperhoset ja kaalikärpäset napostelevat kaalin lehtiä erittäin mielellään. Saadaksesi varmasti hyvän sadon, näiden lajien kimppuun on käytävä hyvissä ajoin ja tehokkaasti. Lue tästä oivallisista apukeinoista.
Haittaeläin
kirvat-harrastajaviljelijan-vitsaus

Kirvat – harrastajaviljelijän vitsaus

Kirvoja on kaikissa puutarhoissa. Ne imevät ravintoa kasvien lehdistä ja heikentävät niiden hyvinvointia. Jos kirvojen määrä on todella suuri, ne voivat tuhota kukinnan ja sadon. Lue tästä, miten voit torjua kirvoja kestävin keinoin.
Haittaeläin

Juhlapäivät ja juhlien vietto

tio-tips-pa-vaxter-som-present

Kymmenen vihreää lahjavinkkiä

Lahjojen antaminen on aina mukavaa – jouluna, syntymäpäivänä, isän- tai äitienpäivänä tai muuten vain, kun haluat hemmotella läheistäsi. Meillä on aina valikoimassa kasveja, jotka sopivat lahjaksi. Tässä kymmenen parasta vihreää lahjavinkkiämme.
Lahjat Ystävänpäivä Isänpäivä Äitienpäivä
korista-poyta-kukilla-kesan-juhliin

Korista pöytä kukilla kesän juhliin

Keväällä ja kesällä on monta syytä juhlaan. Äitienpäivä, ristiäisiä, häitä, työpaikan juhlia, päättäjäisiä, valmistujaisia ja juhannus. Kukat antavat kauniin ilmeen ja luovat iloista tunnelmaa. Plantagenilla on kauniisti yhdisteltyjä kimppuja, jotka tekevät kattauksesta täydellisen. Voit myös yhdistellä itse ja luoda omia kukka-asetelmia. Leikittele väreillä, muodoilla, mauilla ja tuoksuilla miellyttääksesi kaikkia aisteja. Voit myös lisätä kattaukseen vaikkapa syötäviä kasveja, joilla vieraat voivat maustaa itse ruokaansa.
Leikkokukat Kesä Koristele juhlia varten Juhannus
nain-koristelet-halloween-juhlasi-kukin-ja-kurpitsoin

Näin koristelet halloween-juhlasi kukin ja kurpitsoin

Plantagenilta löydät ihanat kukat sekä upeasti yhdistetyt kimput, jotka tekevät halloween-juhlistasi onnistuneet. Seuraavat viisi helppoa vinkkiä auttavat aikaansaamaan onnistuneen kattauksen, johon kuuluvat kukat ja kurpitsat.
Koristele juhlia varten Halloween Syksy
pyhainpaivana-muistellaan-laheisia-kukin-ja-kynttiloin

Pyhäinpäivänä muistellaan läheisiä kukin ja kynttilöin

Nyt on aika muistaa läheisten muistoa kynttilöin ja herkin syksyisin kukin. Pyhäinpäivän aikaan hautausmaat ja muistolehdot täyttyvät kynttilöistä, kukista ja havuista. Kotonakin voidaan sytyttää kynttilä läheisten muistoksi.
Pyhäinpäivä Syksy
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta