Juhlista äitiä kukilla äitienpäivänä

Tuhansia hyvän yön satuja, lukuisia hakuja päiväkodista ja harrastuksista, kannustavia halauksia vuodesta toiseen. Äitienpäivänä on hyvä tilaisuus kiittää äitiä: Kiitos, että olet olemassa! Kauniit kukat liitetään vahvasti äitienpäivään, ja kukat myös tutkitusti ilahduttavat.

Juhlista äitiä kukilla äitienpäivänä

Läheiset ja rakkaat ihmiset ovat meille tärkeitä, mutta suhtaudumme heihin helposti itsestäänselvyytenä. Toukokuun toisena sunnuntaina juhlistetaan äitejä ja muita tärkeitä naisia. Käytä tilaisuus hyväksesi ja kerro kukilla, että välität!

Äitienpäivä on 100-vuotinen perinne

Sinulla ja perheelläsi on ehkä tapana muistaa äitiä aamiaisella vuoteeseen, itse leivotulla kakulla, onnittelukortilla, piirustuksilla tai kukilla. Äitienpäivän perinne alkoi USA:ssa jo 1905. Amerikkalainen Anna Jarvis halusi kunnioittaa äitinsä muistoa, kun hänen kuolemastaan oli kulunut vuosi.

Anna Jarvis oli sitä mieltä, että “äiti on elämässäsi se henkilö, joka on tehnyt enemmän kuin kukaan muu sinun eteesi”. Ensimmäisen kerran äitienpäivää juhlittiin suuremmassa mittakaavassa Länsi-Virginiassa USA:ssa. Juhlallisuudet pidettiin kirkossa, jonka Anna Jarvis koristeli kukilla, ja hän jakoi kaikille paikalle tulijoille äitinsä lempikukkia valkoisia neilikoita.

Muutamien vuosien kuluttua Yhdysvaltain presidentti julisti äitienpäivän kansalliseksi juhlapäiväksi. Yhdysvalloista juhlapäivä levisi sitten Eurooppaan, jossa äitejä edelleenkin juhlistetaan monenlaisilla kukilla.

New Jerseyssä sijaitsevan Rutgersin yliopiston käyttäytymistieteilijät ovat tutkimuksissaan osoittaneet, että ihmiset reagoivat erittäin positiivisesti kukkien vastaanottamiseen. Kymmenen kuukauden ajan tutkimusryhmä seurasi, miten tutkimukseen osallistujat reagoivat tunnetasolla saadessaan kukkia.

 • Tutkimuksesta kävi ilmi, että kaikki osallistujat ilmaisivat aitoa iloa saadessaan kukkia. Sama reaktio esiintyi kaikissa ikäryhmissä.
 • Kukilla näytti olevan myös pitkäaikainen positiivinen vaikutus osallistujien mielialaan.
 • Osallistujat tunsivat voimakasta nautinnon ja tyytyväisyyden tunnetta.
 • Kukkien läsnäolo edisti yhteydenpitoa perheenjäsenten ja ystävien välillä.

– Jokainen voi varmasti itsekin päätellä, että kukat tekevät meistä onnellisia. Nyt myös tutkimustulokset osoittavat, että kukat eivät pelkästään tee meitä onnelliseksi, kuten aiemmin on luultu, vaan kukilla on myös vahva positiivinen vaikutus yleisestikin hyvinvointiimme, sanoo psykologian laitoksen tohtori Jeannette Haviland-Jones.

Levitä hyvää oloa kukilla

Ihana ja kaunis leikkokukkakimppu luo mukavan ja kodikkaan tunnelman kotiin. Jos haluat antaa pitkään hyvänä säilyvän kukan, on ruukkukasvi hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi orkideat ovat sekä tyylikkäitä että romanttisia, ja ne voivat kukkia useita kuukausia. Myös ruukkuruusut, hortensiat ja muut kukkivat ruukkukasvit sopivat hyvin lahjaksi.

Auta äitiä pitämään huolta leikkokukista

 1. Suojaa
  Laita kostutettu paperi varsien ympärille, kun kuljetat kukkia. Suojaa leikkokukat kylmältä käärimällä ne paperiin.
 2. Uusi imupinta
  Leikkaa varsiin uusi imupinta terävällä veitsellä ja poista kaikki alalehdet, jotka muuten joutuisivat veden alle.
 3. Vesi
  Käytä haaleaa vettä ja anna leikkokukille tarkoitettua ravinnetta. Laita sopiva määrä vettä. Esimerkiksi: 7 ruusua tarvitsee puoli litraa vettä, 12 ruusua ja isommat ruusut tarvitsevat litran. Laita isoon maljakkoon enemmän ravinnetta.
 4. Sijoittelu
  Älä laita kukkia suoraan aurinkoon tai hedelmien läheisyyteen.

Takuuvarmasti kestävät kukat

Annamme kaikille leikkokukillemme 5 päivän takuun. Jos kukat alkavat huolenpidostasi huolimatta nuokkua maljakossa, annamme sinulle uuden kimpun tilalle.

Tutustu kukkakimppujen ja leikkokukkien valikoimaamme lähimmässä Plantagen-myymälässäsi. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin, joten jos sinulla on mahdollisuus, vieraile useammassa myymälässä.

Lahjakortti tekstiviestillä ja sähköpostilla

Lahjakortti on kätevä vaihtoehto muistaa äitiä.  Plantagenin sähköisen lahjakortin voit ostaa suoraan verkkosivujemme kautta. Valitse toimitusajankohdaksi äitienpäivä, jolloin lahjakortti lähetetään juuri oikeana päivänä tekstiviestillä tai sähköpostitse. Kätevää ja helppoa! Jos haluat mieluummin fyysisen lahjakortin, osta se myymälästämme.

Lue lisääPuikkokämmekkä 'Apollon'

Korkeus 50 cm, Valkoinen

1799
Lue lisää

Perhosorkidea

Ø12 cm, Violetti

1799
Lue lisää

Perhosorkidea

Ø12 cm, Valkoinen

1799
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta