Juhli äitienpäivää kukilla ja kukkakimpuilla

Juhli äitienpäivää kukilla ja kukkakimpuilla

Hän on lukenut tuhansittain hyvänyönsatuja, hakenut ja vienyt joka paikkaan päiväkodista diskoon, kuunnellut ja kannustanut. Nyt tulee päivä, jolloin sinä voit sanoa: Kiitos äiti, kun olet olemassa! Teet sen parhaiten kukilla tai kauniilla sidotulla kimpulla. Tässä on vinkkejä ja neuvoja sinulle, joka haluat kattaa juhlaa varten kukka-asetelmalla tai ihanalla kimpulla äitienpäivänä.

 

Juhlan aika

Toukokuun toisena sunnuntaina lapset juhlivat perinteen mukaan äitejään Suomessa. Äitienpäivä otettiin käyttöön Yhdysvalloissa jo 1900-luvun alussa, kun amerikkalainen Anna Jarvis halusi kunnioittaa äitiään hänen poismenonsa yksivuotispäivänä. Kokoontumispaikka koristeltiin kukilla ja kaikki vieraat saivat kukkia käsiinsä. Merkkipäivä levisi Eurooppaan, ja nykyään sitä juhlitaan yleisesti kukilla ja lehdillä.

Hemmottele äitiä

Juhli äitiä kukin ja koristein, ja tarjoa hänelle sitä, mistä hän pitää kaikkein eniten. Hemmottele häntä ruoalla, kahvilla, kakulla, ihanilla kukkakimpuilla, orkidealla, puutarhahortensialla, ruukkukasveilla tai vaikkapa tuoksuvilla ruusuilla puutarhassa tai parvekkeella.

Kuusi vinkkiä äitienpäivän juhlakattaukseen

 1. Aloita asettamalla pöydälle kaunis pöytäliina, mielellään vaaleissa väreissä, jotta kukat erottuvat hyvin.
   
 2. Laita esille yksi suuri tai useampia pieniä kimppuja kauniisiin maljakoihin pöydälle. Luodaksesi hienon vaikutelman käytä eri kokoisia maljakoita. Ison kimpun luomiseen voit käyttää yksittäisiä kukkia eri maljakoissa. 
   
 3. Kata hienot posliiniastiat kauniiden lasien ja ruokailuvälineiden kera. Taita lautasliinat sydämen muotoon tai yksinkertaisemmin kolmioksi. 
   
 4. Leikkaa muutama murattiköynnös ja aseta ne pitkäksi silmukaksi pöydälle. Leikkaa muutama kukka ja asettele ne yhdessä muratin kanssa.
   
 5. Asettele tarjottava ruoka lautasille ja kulhoihin. Koristele kukilla, esim. krysanteemilla, pionilla ja neilikalla.  
   
 6. Nauti, juhli ja seurustele koko päivä! 

Löydät useita erilaisia kimppuja ja leikkokukkia lähimmästä Plantagen-myymälästäsi. Valikoima vaihtelee myymälöittäin, tutustu valikoimaamme kiertelemällä. 

Näin hoidat leikkokukkia – vaihe vaiheelta

 • Laita kostutettu paperi varren ympärille ennen kuin lähdet myymälästä. Suojaa leikkokukat pakkaselta ja kylmältä käärimällä ne paperiin.
 • Viillä varret terävällä veitsellä.
 • ​Poista lehdet, jotka voivat joutua veden alle.
 • Käytä haaleaa vettä ja lisää kukkaravinnetta.
 • Käytä oikea määrä vettä. Esimerkiksi 7 kappaleen ruusukimppu tarvitsee 0,5 l vettä, 12 kappaleen kimppu ja isommat ruusut tarvitsevat 1 litran vettä. Jos käytät suurempaa maljakkoa, tarvitset enemmän ravinnetta.
 • Vältä asettamasta kukkia suoraan auringonvaloon tai hedelmien lähelle. 

Kaikilla leikkokukillamme on 5 päivän takuu. Autamme mielellämme kukkien uusimisessa, jos kukat lakastuvat etuajassa vaivannäöstäsi huolimatta. 

Lue lisää

Leikkokukat ja kukkakimput >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc