Anna parvekkeesi, terassisi tai puutarhasi herätä täyteen loistoonsa ripustettavien amppelikukkien avulla. Väreillä voit helposti piristää julkisivua. Lisäksi amppeleiden avulla säästyy lattia- ja pöytätilaa. Kasvata yksittäisiä kukkia ja kasveja tai istuta use-ampia samaan ruukkuun. Amppelit ja kesäkukat tarjoavat loputtomasti mah-dollisuuksia!

Amppelikukat – näin onnistut

Itse loihditut amppelit

Jos haluat lisätä amppeleihisi persoonallisen säväyksen, voit istuttaa samaan ruukkuun useita erilaisia kukkia ja suunnitella asetelmasta omannäköisesi kokonaisuuden. Amppelisekoitukset lisäävät terassin tai parvekkeen viihtyisyyttä ja voit toteuttaa niissä upeita väriyhdistelmiä.

 • Sävy sävyyn. Valitse saman värimaailman kukkia, joiden eri sävyt sopivat yhteen. Begoniat ovat erinomaisia amppelikukkia ja niissä voi yhdistellä esimerkiksi fuksian ja lohenpunaisen sävyjä. Kokonaisuutta voi keventää riippuvilla viherkasveilla tai vaihtoehtoisesti ripustaa amppelin roikkumaan sellaisenaan – anna värien tulvia!
   
 • Viheramppelit. Vihreä on ihastuttava väri. Jo pelkillä vihreillä lehdillä voi luoda todella upeita kesäistä tunnelmaa huokuvia amppeleita. Monet viherkasvit viihtyvät myös varjoisissa tai puolivarjoisissa paikoissa. Näitä ovat esimerkiksi saniainen, kultalehti ja muratti.
   
 • Väriloistoa koko kesän. Anna värisävyjen loistaa amppelissa keskenään kilpaa läpi kesän. Anna vastavärien, kuten keltaisen ja violetin sekä oranssin ja kirsikan, muo-dostaa yhdessä uskomattomia kokonaisuuksia! Esimerkiksi pelargoniat, petuniat ja tarhaverbenat ovat hyviä vaihtoehtoja. Tarhaver-benat houkuttelevat myös perhosia vierailemaan amppelissa.

VINKKI! Muista valita kasveja, jotka eivät kasva liian korkeiksi. Erityisen upeita ovat alaspäin laskeutuvat kasvit, joissa kesäkukat muodostavat pienen "vesiputouksen".

Näin hoidat amppeleitasi

Amppelikukkia on tärkeä hoitaa oikealla tavalla, jotta ne eivät kuivu tai menetä elinvoimaansa. Amppelien onnistuneeseen hoitoon on useita keinoja.

 1. Trimmaa amppelia ennen lomalle lähtöä. Tämä vähentää veden tarvetta ja edistää kukintaa.
 2. Poista huonokuntoiset kukat ja lehdet säännöllisin väliajoin, sillä ne imevät energiaa terveistä kukista.
 3. Muista ravinteet. Amppeli tarvitsee yleensä runsaasti kukkaravinteita pysyäkseen kunnossa.
 4. Kastele riittävän usein. Etenkin jos amppeli riippuu aurinkoisessa paikassa, vaatii se runsaasti vettä kuivumisen välttämiseksi.
 5. Kuivahtaneet tai nuupahtaneet amppelit voi asettaa vedellä täytettyyn astiaan, jolloin niiden juuret pääsevät imemään kunnolla kosteutta.

Oikea määrä multaa sopivan kokoisessa ruukussa

Amppelit edellyttävät usein runsaasti multaa kasvaakseen ja kukoistaakseen. Mitä suurempi amppeli, sitä suurempi määrä multaa – näin yksinkertaista se on! Meiltä löydät sekä eri-nomaiset taimet että laadukkaat mullat, jotka takaavat sinulle pitkään elinvoimaisina säilyvät kesäkukat.

Muista myös valita kokonaisuudelle oikeanlainen ruukku, jotta kukilla on riittävästi tilaa kas-vaa. Voit tietysti valmistaa myös itse omat amppelisi punotuista koreista tai maalata ruukut omakätisesti, mikä tuo ulkotiloihin ripauksen persoonallisuutta.

Lue lisää

Kesäkukat – näin onnistut >>
Muratti – näin onnistut >>Hopeavitja 'Silver Falls'

Ø13 cm, Harmaa

699
3 kpl 17,99
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta