Pidä puutarha siistinä ja kukkapenkit kukassa! Oikeilla työkaluilla saat puutarhasta juuri sellaisen kuin haluat. Meiltä löydät kaikkea erilaisista haravoista leikkuu- ja isutustyökaluihin.

Puutarhatyökalut

Leikkaamisessa on tärkeää käyttää oikeita työkaluja – sekä puun että oman itsesi takia. Valitse työkalut, jotka todella sopivat käteesi ja joiden käyttö tuntuu sinusta miellyttävältä. Myös työkalujen paino on ratkaisevaa siinä, kuinka mukavaa puutarhassa työskentelystä kehkeytyy. Nykyisin monet työkalut valmistetaan kevyistä materiaaleista.

Hyviä perustyökaluja, jotka kannattaa hankkia puutarhaan:

Ruohonleikkuri – Pienille nurmikoille riittää käsikäyttöinen ruohonleikkuri, mutta suuremmilla aloilla usein parhaiten toimii moottorikäyttöinen leikkuri.

Puutarhalapio – On hyvä hankkia sekä teräväkärkinen lapio kaivamista varten että suorateräinen lapioimista varten.

Rautaharava – Rautaharava, kukkapenkkien ja nurmikon siistimiseen ja tasoittamiseen.

Lehtiharava – Saatavilla erilaisina muunnoksina, mutta yksinkertainen muovinen lehtiharava kuivien lehtien ja heinän haravoimiseen nurmikolta ja kukkapenkeistä riittää pitkälle. Kannattaa hankkia myös lehtikori kasvijätteiden keräämiseen.

Puutarhakuokka ja -hakku – Jompikumpi näistä sopii pitkävartisena hyvin rikkaruohojen poistamiseen ja mullan möyhentämiseen pensaiden ja perennojen ympäriltä ilman kumartumisia.

Istutuslapio – Erittäin käyttökelpoinen kesäkukkien ja perennojen istutuksessa. Teräväkärkisellä istutuslapiolla lähtevät myös rikkaruohot.

Leikkaamiseen – Leikkaamisessa ja harventamisessa tarvitaan hyvät ja terävät sekatöörit, jotka sopivat hyvin käteen. Suuremmille oksille suosittelemme suurempia oksasaksia tai oksasahaa. Pensasaidoille tarvitaan hyvät pensasaitasakset. Sähkökäyttöiset ovat hyvä sijoitus, jos leikattavaa on paljon.

Pieniä vinkkejä

  • Tee nurmikolle kevätsiivous heti, kun routa on sulanut maasta. Sammaleesta ja kuolleesta ruohosta pääsee helposti ja nopeasti eroon sähkökäyttöisellä nurmikon ilmaajalla. Valikoimassamme on luonnollisesti myös haravia lehtien ja sammaleen poistamiseen. Muista valita nurmikollesi sopiva harava; mitä tiheämpi ja villiintynyt nurmikko, sitä enemmän hampaita haravassa tulee olla.
  • Rikkaruohoraudan avulla voit poistaa puutarhasta kaikkien epätoivottujen kasvien juuret. Toinen suosittu työkalu on sipulinistutin, jonka avulla onnistut paremmin syyssipulien istuttamisessa.
  • Muistathan, että kaikki kasvijätteet voidaan kompostoida, jolloin saat niistä uutta hienoa multaa kasveillesi.

Lue lisää

Plantagenin multakoulu >>
Plantagenin lannoitekoulu >>

Olet tässä:

Teemat:

PowerLever pensassakset HS52 Fiskars

Pituus 59 cm

5499
Lue lisää

Lehtiharava Fiskars

Pituus 167 cm

2349
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta