Kevät on täällä - nämä voit tehdä nyt

Lumi on sulanut ja pikkulinnut laulavat – kevät on virallisesti saapunut. Siivoa ja leikkaa puutarhassa ja istuta ensimmäiset kevätkukat kukkapenkkeihin ja lavakauluksiin. Pienikukkainen tête à tête -narsissi on kaunis koristeena, samoin orvokit, pelargonit ja tulppaanit. Aloita ulkokausi keväällä!

Kevät on täällä - nämä voit tehdä nyt

Nauti auringosta ja tee valmisteluja puutarhassa

Kevään ensimmäisten auringonsäteiden lämmittäessä puutarhakausi voidaan toden teolla aloittaa istuttamalla kukkia kukkapenkkeihin ja ruukkuihin ja kylvämällä pelargonian ja jättiverbenan siemenet. Muista tehdä seuraavat valmistelut ensin:

 • Pese kaikki ruukut ja välineet, muutoin kasvitaudit voivat levitä uusiin kasveihin.
 • Siivoa puutarha ja parveke – leikkaa ja karsi perennat.
 • Haravoi lehdet ja syksyllä pudonneet hedelmät pois (jos sitä ei ole tehty jo syksyllä).
 • Lannoita nurmikko, kun se on kuivanut ja alkanut kasvaa.
 • Poista sammal haravalla.
 • Levitä kompostin sisältö kukkapenkkeihin ja kasvimaalle.
 • Kitke rikkaruohot nyt, niin vältät ison työn kesällä.
 • Leikkaa ruusut ja hedelmäpuut, kuten omenat ja päärynät.

Kivihedelmäpuut, kuten luumu, kirsikka, persikka ja makeakirsikka, ovat herkkiä leikkaamisen suhteen, ja niitä tulee leikata varovasti ja vain nuoria oksia liian suurten haavapintojen välttämiseksi. Poista kuolleet ja vahingoittuneet oksat ohileikkaavilla oksasaksilla, käytä tarvittaessa tukevia tikapuita.

Aloita puutarhakausi

Kun valmistelevat työt on tehty, puutarha on valmis vehreyteen. Nyt on aika täyttää ruukut laadukkaalla istutusmullalla, kevytsoralla ja erilaisilla kevätkasveilla. Kauniin väriset orvokit piristävät kylmää kevätpuutarhaa. Ne pitävät viileästä kevätilmasta ja mikä parasta, kestävät pikkupakkasta.

 1. Istuta sipulikasvit, tulppaanit ja orvokit ruukkuihin ja kukkapenkkeihin.
 2. Lisää uutta ja ravinteikasta kukkamultaa.
 3. Perennat voidaan kaivaa ylös ja jakaa, jos ne ovat kasvaneet suuriksi.
 4. Kylvä kesäkukkien ja vihannesten siemenet kasvamaan sisälle ja istuta ne ulos sitten, kun hallanvaaraa ei enää ole.
 5. Sään lämmettyä persilja, tilli, härkäpapu ja salaatti voidaan kylvää suoraan maahan. Maan lämpötilan tulee olla vähintään viisi astetta.

Juhlista kevättä ulkona

Muista ulkokalusteet, huovat, kahvi ja pikkuleivät – juhlista päivän työtä puutarhassa tai parvekkeella nauttimalla kahvit auringossa. Kevät on vihdoinkin täällä!

Lue lisää

Maaliskuu – kylvä ja kasvata >>
Orvokit – kevään sankarit >>

Olet tässä:


Kasviravinne
Kanta-asiakas 6,49

Kasviravinne

1 L

849
Lue lisää

Yleis- ja puutarhakäsineet

M, Vihreä

299
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta