Lahjojen antaminen on aina mukavaa – jouluna, syntymäpäivänä, isän- tai äitienpäivänä tai muuten vain, kun haluat hemmotella läheistäsi. Meillä on aina valikoimassa kasveja, jotka sopivat lahjaksi. Tässä kymmenen parasta vihreää lahjavinkkiämme.

Kymmenen vihreää lahjavinkkiä

1. Bonsai

Bonsai

Kääpiökokoinen tai bonsaita muistuttava huonekasvi, kuten varjoviikuna (jota on saatavilla kolmea kokoa), on oivallinen lahja ihmiselle, joka kaipaa helppohoitoista mutta näyttävää viherkasvia. Matalat ja paksurunkoiset varjoviikunat näyttävät hämmästyttävästi pikkuruisilta puilta.

2. Omaperäinen orkidea

Omaperäinen orkidea

Ei ihme, että orkideat ovat suosituimpia kukkiamme. Orkideoiden joukossa on kuitenkin joitakin erikoislaatuisen upeita lajikkeita, jotka sopivat lahjaksi omaperäisyyttä arvostavalle. Juhlavia vaihtoehtoja ovat kirkkaansininen ’Royal Blue’ -perhoskämmekkä, jännittävä ’Wild White’ -hybridi ja valloittava ’Firebird’-puikkokämmekkä.


3. Kärpäsloukku

Kärpäsloukku

Ikioma lihansyöjäkasvi ikkunalaudalle väijymään – loistava lahjaidea sellaiselle, joka ei ehkä muutoin ole kasveista kiinnostunut. Kärpäsloukku näyttävine ”leukoineen” on todella eriskummallinen viherkasvi, ja se oikeasti pyydystää itse kärpäsiä! Super Mario Bros -peliä pelanneet tunnistavat varmasti vihreissä Warp-putkissa vaanivat piraijakasvit kärpäsloukuiksi.

4. Kaktuksen näköinen tyräkki

Kaktuksen näköinen tyräkki

Tyräkit eivät itse asiassa ole kasvitieteellisesti kaktuksia, mutta kirkkaanvihreinä ja piikkisinä ne näyttävät juuri siltä, miltä kaktuksen oletetaan näyttävän. Kaktusten suosio kasvaa, ja sekä kaktukset että tyräkit ovatkin mainio lahjaidea trendejä seuraavalle vihersisustajalle. Lahjaksi sopivia kaktuksia ovat hiuskorallikaktus ja pallokaktus.

5. Kilpipiilea

Kilpipiilea

Kilpipiilea on viime vuosien ehdottomasti trendikkäin viherkasvi. Se on vanha klassikko, joka on noussut uudelleen muotiin. Silti sitä voi olla vaikea löytää. Plantagenilla myydään kilpipiileaa (joka on toki ajoittain loppuunmyyty suosionsa takia), ja se onkin toivelahja viherkasvien ystävälle.


6. Aloe vera

Aloe vera

Aloe vera on erittäin helppohoitoinen mehikasvi, jolla on paksut, näyttävät lehdet. Aloe vera on kaunis viherkasvi, mutta se on myös pisimpään käytettyjä lääkekasveja ihmiskunnan historiassa. Jo muinaisessa Egyptissä sitä suosittiin terveyden- ja kauneudenhoidossa – siis huippulahja läheiselle, jolle toivot pitkää ikää ja terveyttä!


7. Valmis tomaattien, chilien tai muiden vihannesten kylvösetti

tomaattien, chilien

Kylvösetissä on kaikki, mitä taimien esikasvattamiseen tarvitaan. Aloita esikasvatus jo kevättalvella vaikkapa keittiön työtasolla. Näin varmistat, että kylvös tehdään riittävän aikaisin. Keväällä taimet istutetaan ulos ruukkuun tai lavakaulukseen. Mainio lahjaidea jollekulle, joka haluaa kasvattaa taimia itse pienessä tilassa ja nautiskella syksyllä omasta sadosta.

8. Pikkuruinen palmu

Pikkuruinen palmu

Palmujen ei tarvitse olla suurensuuria – alle kymmensenttinen vuoripalmun taimikin on sievä vihreä sisustusyksityiskohta, joka mahtuu vaikkapa kirjahyllyn reunalle. Ilahduttava tuliainen ahtaasti asuvalle!

9. Kirjohuisku ’Primera’

Kirjohuisku ’Primera’

Huiskuananaksiin kuuluva kukkiva huonekasvi on viehättävä erikoisuus. Upeat kirjavat lehdet ja komea vaaleanpunainen kukka tekevät vaikutuksen. Lisäksi kasvi on helppohoitoinen! Kirjohuisku sopii lahjaksi värikkäälle persoonalle.

10. Oma oliivipuu

Oma oliivipuu

Oliivipuu eli öljypuu tuo aina mieleen Välimeren auringon. Oliivipuu vaatii huolellista hoitoa sekä paljon auringonpaistetta ja lämpöä, mutta se voi ajan myötä tuottaa oliiveja täällä Pohjolassakin. Oliivipuuta ja muita Välimeren kasveja ei aina ole saatavilla myymälöissä – kannattaa ottaa yhteyttä lähimpään myymälään ja tarkistaa valikoima.

Alla on tuotteita, joihin olemme näissä lahjavinkeissä viitanneet (ota kuitenkin huomioon, että valikoima voi vaihdella myymälän ja vuodenajan mukaan). Kokeile tänä vuonna antaa ystävällesi vihreä lahja!

Lue lisää

Plantagenin multakoulu >>
Kaktus >>Tyräkki 'Ingens'

Korkeus 75 cm, Vihreä

109 €
Lue lisää

Kilpipiilea

Korkeus 25 cm, Vihreä

999
Lue lisää

Kärpäsloukku

Korkeus 10 cm, Vihreä

999
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta