Näin kokoat näyttävän tulppaanikimpun

Tulppaanit, nuo suomalaisten rakastamat upeat leikko- ja sipulikukat, ovat uskomattoman suosittuja valaisten ja piristäen kodin kuin kodin kauniilla väreillään ja raikkailla, vihreillä lehdillään. Nappaa tästä talteen hyvät hoitovinkit sekä inspiraatiotata, kuinka käsitellä tulppaaneja ja koota tulppaanikimppu parhaalla mahdollisella tavalla.

Näin tulppaanikimppu pysyy pirteänä ja kauniina

 1. Valmistele unelmien tulppaanikimppu huolellisesti
  Valitse muutama erilainen nippu suosikkitulppaanejasi, joita on saatavilla myymälöissämme. Muista ostaa sopiva maljakko ja vihreitä oksia elävöittääksesi ja piristääksesi ihanaa tulppaanikimppua kotiin päästyäsi.
 2. Uudet leikkauspinnat ovat kaiken a ja o
  Heti kotiin päästyäsi on tärkeää leikata tulppaanit uudelleen, jotta ne imevät helpommin vettä ja ravinteita maljakossa. Vinkki: Voit mitata tulppaanien varret maljakkoa vasten ennen leikkaamista saadaksesi oman makusi ja haluamasi asetelman mukaisen, oikean pituuden.
 3. Tulppaanikimppu on janoinen: muista vesi
  Täytä maljakko reilusti viileällä vedellä. Jätä muovi ensin kimpun ympärille, jotta varret saavat tukea muovista alkaessaan imeä vettä - näin ollen tulppaanikimppu ei valahda veteläksi vaan pysyy kauniin terhakkaana. Vaihda vesi päivittäin, suihkauttele suihkepullolla. Tulppaanit ovat janoisia!

Muotoile runsas, tyylikäs tai elegantti kimppu

Seuraavaksi onkin aika asetella tulppaanit. Voit valita inspiraationlähteesi ja tyylisi vaikka näistä kolmesta erityyppisestä asetelmasta:

 • Yksivärinen on tyylipuhdas pöydän koriste. Sido suuri kimppu yksivärisistä tulppaaneista. Mitä yksinkertaisempi, sitä parempi. Iso kimppu punaisia tai valkoisia tulppaaneja kauniissa lasimaljakossa on suomalaisten kotien taattu klassikko, joka herättää takuulla kevättunteita. Tämä klassinen tulppaanikimppu sopii hyvin myös tuliaisiksi.
   
 • Juhli väreillä. Sekoita ihania, erivärisiä tulppaaneja, jotka luovat vaikuttavan, värikkään ilmeen. Suurikokoinen, monivärinen tulppaanikimppu vangitsee katseet riippumatta siitä, mihin se kodissa sijoitetaan.
   
 • Yhdistä tulppaaneja ja vihreitä oksia. Käytä kimpussa mielellään hyväntuoksuisia vihreitä oksia ja lehtiä. Toinen vaihtoehto on yhdistää tulppaaneja vaha- tai harsokukkiin eläväisen ilmeen aikaansaamiseksi. Tai miksipä et asettaisi yksittäistä tulppaania minimaljakkoon yksinkertaisen, modernin ja ulkonäöltään tyylikkään sisustusyksityiskohdan luomiseksi?

Pitkä säilyvyys viileässä

Siirrä tulppaanit aina viileään paikkaan yön ajaksi. Leikkaa päivittäin uusi imupinta ja tarjoa kimpulle aina kylmää vettä. 

Lue lisää

Tulppaanit >>
Tutustu kukkasipulivalikoimaan >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc