Huhtikuu – valoa, tuoksuja, aurinkoa ja kevätsadetta

Ihana huhtikuu tuo kevään, ja koko pitkä kesä on vasta edessä. Nyt on aika somistaa parveke herttaisin kevätkukin, viljellä pienessä ja suuressa mittakaavassa, ahkeroida puutarhassa ja tehdä kävelyretkiä luonnossa.

Huhtikuu – valoa, tuoksuja, aurinkoa ja kevätsadetta

Huhtikuu tuo kevään!

Ihania kevätkukkia ruukkuihin sisälle ja ulos

 • Väriä ulos
  Sisäänkäynnistä, terassista, parvekkeesta tai sisäpihasta saadaan keväisen kutsuva orvokkien, tetenarsissien, puksipuiden ja pajujen avulla. Ne kestävät hieman pakkastakin, ja kukoistavat kiitollisina koko kevään. Yhdistelemällä erikokoisia ruukkuja ryhmäksi saat näyttävän kokonaisuuden. Erilaisten materiaalien ja värien yhdistäminen tekee sommitelmasta eloisan.
   
 • Kevättä sisälle
  Voit luoda sisällekin keväisen tunnelman värikkäillä ruukkukukilla, kuten krysanteemeilla, kiinanruusuilla ja pelargoneilla.

Kasvun aika – kylvöksistä koulimalla ja tukemalla terveet taimet

Saatavilla on juuri nyt valtava valikoima siemeniä kylvettäväksi ja pistokkaita istutettavaksi. Osa siemenistä voidaan kylvää suoraan avomaalle, lavakaulukseen tai suureen parvekeruukkuun. Toiset lajit vaativat esikasvatuksen sisällä taimipoteissa.

Kasvaessaan taimet tarvitsevat lisää ravinteita ja tilaa juuristolleen. Siksi taimet kannattaa koulia eli istuttaa suurempiin ruukkuihin, kun niihin tulevat ensimmäiset kasvulehdet. Kurkku ja tomaatti on helpoin tukea katosta ripustettuun naruun. Tukisäleikkö on toki hieman näppärämmin käsiteltävä ratkaisu. Chilit ja paprikat voidaan tukea pelkällä tukikepillä, joka jää kypsyvien hedelmien lomaan piiloon.

Lannoitus – oikeita ravinteita oikeaan aikaan

Kaikki kasvit tarvitsevat ravinteita kasvaakseen. Mullasta ja säännöllisestä lannoituksesta kasvit saavat tarvitsemansa ravinteet tervettä kasvua ja kukintaa varten. Plantagenin uusi kastelulannoite kätevässä pumppupullossa on helppo sijoittaa näkyvälle paikalle, jotta muistaisit lannoittaa joka kastelukerralla.

Pääsiäiskoristeita sisälle ja ulos

 • Ota pääsiäinen vastaan höyhenin, koivunoksin, narsissein, pääsiäispupuin ja pääsiäismunin.
   
 • Pikkunarsissi on tietysti pääosassa sekä sisällä että ulkoruukuissa parvekkeella ja terassilla. Orvokkeihin yhdistettynä tetenarsissit luovat herttaisen pääsiäistunnelman terassille, ja kun kevätaurinko vielä pilkistää pilvien raosta, terassilla on ihanaa juoda kuppi kahvia ja herkutella pääsiäisnameilla.
   
 • Pääsiäisen juhlapöytä puolestaan saa koristeekseen keltaisia tulppaaneja, käppyräisiä oksia ja maalattuja pääsiäismunia – tai vaikkapa perinteisiä keltaisia begonioita.
   
 • Keltaiset ruukku- tai leikkoruusut kohottavat myös tunnelmaa ja sopivat juhlistamaan pääsiäistä.

Uutta kasvua puutarhassa

Puutarhassa alkaa nyt tapahtua, kun skillojen, tulppaanien ja muiden sipulikukkien kärjet pilkistävät mullasta. Kaikki alkaa vihertää – myös rikkaruohot. Kun aloitat kitkemisen aikaisin, pääset vähemmällä työllä myöhemmin kesällä.

Pensaat ja puut alkavat vähitellen vihertää ja kukkia maan eteläosissa. Niiden herkkä kauneus sykähdyttää aina. Heti kun routa on sulanut ja maa kuivunut muokkauskuntoon, voit aloittaa taimien istuttamisen. Istuttaminen kannattaa aloittaa pensaista, aitataimista, puista ja havukasveista, kuten tuijista.

Lue lisää

Orvokit – kevään sankarit >>
Kevätkylvö – näin onnistut >>
Kevätkukat ruukuissa – näin onnistut >>

Olet tässä:


Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta