Huhtikuu – valo ja auringonpaiste, keväiset tuoksut ja sateet

Huhtikuu – valo ja auringonpaiste, keväiset tuoksut ja sateet

Nauttikaamme tästä ihanasta ajasta, jolloin kevät saapuu ja kesä on vielä edessä. Nyt on aika istua parvekkeella kahvikupposen kanssa ihailemassa maisemia, hoidella puutarhaa ja käydä keväisellä kävelyllä.

Huhtikuu on täällä!

Ihania kevätkukkia ruukkuihin ulos ja sisälle

Tee sisäänkäynti, parveke, terassi ja piha kutsuvaksi kevätkukilla, kuten orvokeilla, kevätnarsisseilla, puksipuilla ja pajuilla. Ne kestävät vielä hiukan kylmiä öitä ja kukkivat koko kevään. Sommittele kevätkukat useisiin erikokoisiin ruukkuihin saadaksesi tyylikkään vaikutelman. Kokoa eri materiaaleja ja värejä yhteen laajasta ruukkuvalikoimastamme.

Luo keväinen ja iloinen tunnelma myös kotisi sisätiloihin värikkäillä kukilla, kuten krysanteemit, kiinanruusut ja pelargonit.

Koti kauniiksi

Kevät näkyy myös sisätiloissa: huonekasvit alkavat kasvaa nopeammin ja ne kurottautuvat valoa kohti. Jos juuret alkavat työntyä esiin ruukusta, on aika siirtää kasvi suurempaan ruukkuun ja vaihtaa samalla uusi, tuore multa nykyisen tilalle. Kevät- ja kesäaikaan on hyvä kastella kasvit säännöllisesti lannoitteen ja veden sekoituksella, niin ne kasvavat erityisen kauniiksi ja terveiksi. Koristele pöytä keväisen kauniiksi pienikukkaisilla narsisseilla, tulppaanisipuleilla ja hentohelmililjoilla. Pienet koristekivet kasvien välissä ovat myös hyvin kauniita.

Pääsiäinen - kukkia, höyheniä ja pääsiäismunia

Laita koti kauniiksi pääsiäistä varten narsisseilla, höyhenillä ja kirkkailla väreillä. Nauti pitkästä viikonlopusta perheen ja ystävien kanssa puutarhassa, pihalla tai mökillä.

Kasvata itse

Siementen ja pistokkaiden valikoima on nyt parhaimmillaan. Osan kasveista voi heti kylvää ulos maahan tai suureen ruukkuun, kun taas toisten on annettava päästä kasvun alkuun kylvämällä ne sisätiloissa pieniin ruukkuihin.

Useiden vihannesten siemenet kestävät kylmää, ja ne voidaan kylvää suoraan kasvimaalle lämpötilan noustua yli viiden plussa-asteen. Tällaisia kasveja ovat muun muassa retiisi, lanttu, palsternakka ja herne. Itämisen kannalta ihanteellinen lämpötila on noin 15–20 astetta, joten voit rauhassa odotella muutaman viikon. Mittaa lämpötila mullalle tarkoitetulla lämpömittarilla, jos olet epävarma.

Puutarha

Puutarhassa käy suhina, kun sinililjat ja tulppaanit kurkistavat ulos kukkapenkeistä ja nurmikoilta. Valitettavasti myös rikkakasvit nostavat päätään. Kitke ne ajoissa, niin säästyt suuremmalta urakalta kasvukauden edetessä. Puut ja pensaat alkavat vähitellen vihertää ja kukkia maan eteläosissa ja pääsemme nauttimaan kevään ensimmäisten lehtien kauneudesta. Puutarhan istutushankkeet voi aloittaa heti roudan väistyttyä, kun mullan kaivaminen alkaa olla helppoa. On hyvä aloittaa pensailla, pensasaidoilla, puilla ja havukasveilla, esimerkiksi tuijapensailla.

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc