Hyasintti – näin onnistut

Hyasintit ovat monelle ehdoton juttu joulun luomisessa. Ne levittävät ihastuttavaa tuoksua ja ovat helppohoitoisia, sillä ne seisovat sipulin päällä, joka antaa niille ravinteita ja kosteutta. Hyasintteja on saatavilla useissa eri väreissä, joista yleisimmät ovat valkoinen, sininen ja vaaleanpunainen.

Hoito ruukkuhyasintti

 • Se viihtyy parhaiten valoisassa ja viileässä paikassa.
 • Tällöin käytetään tavallista kukkamultaa.
 • Muista myös lannoittaa hyasinttia ruukkukasviravinteella, silloin se voi hyvin.
 • Kastele vain multaa sipulin ympäriltä, ei sitä itseään.

Kolme hyasinttiä jouluksi

 • Istuta hyasintit ryhmiin
  Hyasintit ovat kauniita istutettuina ryhmiin muiden kasvien ja kukkien, kuten mehiruusukkeen tai minijoulutähden kanssa. Kokeile pyöräyttää ruukun ympärille ruskeaa paperia ja solmi somisteeksi kaunis juuttinarurusetti. Koristele sammalella, tontulla tai tähdellä, ja käytä satiininauhoja tai käpyjä - vain mielikuvitus on rajana! Muista kastella hyasintti aina, kun maaperä kuivuu sipulin ympärillä. 

 • Voit myös asettaa hyasintit hyasinttimaljakkoon.
  Ota silloin pois kaikki multa ja huuhtele sipuli varoen sen hentoja juuria. Täytä maljakko vedellä ja varmista, että juurille on tarpeeksi tilaa. 

 • Hyasintti ikkunalla
  Miksipä et sijoittaisi hyasintteja roikkumaan ikkunan eteen? Kääri juuripaakku (jonka olet ensiksi kastellut) sammaleeseen ja sido pitävästi vahvalla narulla. Ripusta hyasintit eri korkeuksille. Kastele sammalta muutaman kerran viikossa pitääksesi sen raikkaana.

Hyasintit - talvehtiminen

Mikäli haluat, voit myös säästää sipulit joulun jälkeen ottamalla ne sivuun, katkaisemalla kukkien varret ja antamalla lehtien lakastua. Lopeta kastelu sekä säilytä pimeässä ja kuivassa. Kevään tullessa istuta hyasintit ulos puutarhaan.

Lue lisää

Lue lisää hyasintti >>
Katso kaikki joulukukat >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc