Jos haluat täydentää kukkapenkin mahdollisia aukkopaikkoja kesän aikana kukiltaan viehättävillä ja lehdistöltään rehevillä perennoilla, ihanan herkkä isotähtiputki on juuri sopiva valinta!

Isotähtiputki

Tieteellinen nimi (Latinankielinen nimi): Astrantia
Heimo: Sarjakukkaiskasvit (Apiaceae)

Isotähtiputken kasvatus ja hoito

Tämä viehättävä perenna ei vaadi paljon hoitoa viihtyäkseen. Isotähtiputki voidaan yhtä hyvin kylvää siemenestä kuin istuttaa taiminakin. Isotähtiputki leviää usein myös itsekseen siemenestä, joten sen kasvusto laajenee ja rehevöityy vuosi vuodelta siemenistä itävistä pikkutaimista.

Isotähtiputki viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, syvämultaisessa ja tuoreessa maassa, joka on samalla läpäisevää. Liian märässä maassa kasvi ei menesty, eikä se selviydy myöskään kovin kuivassa. Tavallinen istutusmulta on juuri oikea valinta, ja kun annat isotähtiputkelle vielä hieman lantaa tai puutarhalannoitetta, se kasvaa suureksi ja komeaksi.

Isotähtiputki pitää aurinkoisesta tai puolivarjoisesta paikasta, eli useimmat puutarhan kolkat ovat sille sopivia kasvupaikkoja. Aurinkoisessa paikassa lehtien ja kukkien värit kehittyvät voimakkaimmiksi.

Isotähtiputki kukkapenkissä – herkkää kauneutta

Kun tavoitteena on luonnonmukainen kukkapenkki, isotähtiputki sopii joukkoon erinomaisesti. Tämä klassikkoperenna viihtyy jopa luonnontilaisilla alueilla, ja koska se on monivuotinen ja melko talvenkestävä, sen kasvatus ei vaadi paljonkaan vaivannäköä.

Isotähtiputki suorastaan tuhlailee kauneuttaan: laajan kasvuston herkänvärinen kukinta kestää pitkään kesällä. Isotähtiputken kukinnasta ehtii siis hyvin nauttimaan kukkapenkissä, ja se tuo koko puutarhaan viehättävää tunnelmaa.

Ominaisuudet ja ulkonäkö

Isotähtiputken pensasmainen kasvutapa ja yksinkertaisen sievät kukat tekevät siitä helposti yhdisteltävän kasvin muihin puutarhan perennoihin ja pensaisiin – mutta se on näyttävä myös yksilajisena massaistutuksena.

Ainutlaatuiset kukat ovat isotähtiputken vahvuus, ja pystykasvuisena se muodostaa rehevän kasvuston, joka näyttää kutsuvalta, luonnonläheiseltä ja aidolta. Isotähtiputken avulla voit luoda unelmiesi metsäpuutarhan!

Isotähtiputki sopii erinomaisesti myös leikkokukkakimppuihin ja kuivattavaksi.

stjärnflocka

Isotähtiputki tuo kukkapenkkiin runsasta vehreyttä, ja lisäksi se luo ihania vivahteita valkoisilla ja roosansävyisillä kukillaan juuri oikeisiin paikkoihin. Saatavilla on monia lajikkeita ja värivaihtoehtoja, joista voit valita juuri omaan kesäiseen kukkapenkkiisi sopivimmat sävyt!

Tietoja tähtiputkesta

  • Saatavilla paljon erisävyisiä lajikkeita.
  • Kasvaa luonnonvaraisena Keski- ja Etelä-Euroopassa.
  • Viljelty pitkään koristekasvina Suomessa, ja levinnyt paikoin luontoon.
  • Valittiin Ruotsissa vuoden perennaksi vuonna 2005.
  • Voi kasvaa jopa 70 cm:n korkuiseksi.
  • Kukkii kesäkuusta syyskuuhun.

Lue lisää

Ohjeillamme onnistut perennojen kasvatuksessa! >>
Puutarhakausi jatkuu vielä >>

Olet tässä:

Teemat:

Isotähtiputki 'Roma'
Kanta-asiakas -40%

Isotähtiputki 'Roma'

Ø19 cm, Pinkki

2499
Lue lisää
Isotähtiputki 'Star of Billion'
Kanta-asiakas -40%

Isotähtiputki 'Star of Billion'

Ø19 cm, Valkoinen

2499
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta