Postinumero |
Huom!
Tavaroiden saatavuus kaupassa voi vaihdella, joten ostoskorissasi oleva tuote voidaan poistaa, kun vaihdat myymälää.

-30% kaikki viherkasvit tarjous on voimassa 31.10.asti. >

Joulukukat rauhoittavat mieltä ja vähentävät joulustressiä

Joulukukat rauhoittavat mieltä ja vähentävät joulustressiä

On ollut jo pitkään tiedossa, että luonnossa oleskelu lisää hyvinvointia. Uutta puolestaan on se, että myös joulukukat ja muut kasvit rauhoittavat mieltä ja rentouttavat.

Moni pitää siitä, että ympärillä on vihreää. Yhä useammat myös hakeutuvat vihreisiin paikkoihin, joissa voi rauhoittua.

Jouluna on hyvä tilaisuus luoda itselle mieluisa ympäristö joulun kukilla ja kasveilla, ja keskittyä olemaan hetkessä.

Omien jouluasetelmien tekeminen, joulukranssien sitominen ja ihanien joulukukkakimppujen sommittelu on mukavaa puuhaa. Voit käyttää kimppuihin ja asetelmiin luonnosta löytämiäsi materiaaleja, kuten käpyjä ja sammalta.

Tee itse joulukranssi >>

- Tuoreet tutkimukset osoittavat, että kodin kasvit lisäävät viihtyisyyttä, tuovat iloa, vähentävät stressiä ja edistävät sosiaalista yhteenkuuluvuutta, toteaa Ruotsin maatalousyliopiston professori Patrik Grahn ruotsalaisen kasvialan Blomsterfrämjandet-etujärjestön haastattelussa.

Grahn on työskennellyt kasvien ja hyvinvoinnin parissa 1980-luvun puolivälistä alkaen. Hänen tutkimustensa mukaan stressaantuneet ihmiset, jotka oleskelevat vihreissä ympäristöissä myös virtuaalisesti, palautuvat stressistä huomattavasti muita nopeammin.

Olet ehkä itsekin huomannut, että hengitys rauhoittuu, kun tunnet tuoreiden hyasinttien tai narsissien tuoksun tullessasi kotiin työpäivän jälkeen? Tai että pulssi hidastuu, kun sytytät adventtikynttilät ja katselet itse tekemääsi jouluasetelmaa?

Tee itse jouluasetelma >>

Myös kiinalaiset ja japanilaiset tutkimukset osoittavat, että verenpaine ja kortisolitaso laskevat kasvien vaikutuksesta.

Kasvien parissa puuhailu on monelle viherterapiaa, joka rauhoittaa ja rentouttaa. Kyse ei ole pelkästään kasvien vaikutuksesta, vaan myös siitä, että saamme pitää huolta jostain elävästä.

Miksi luonnolla sitten on niin suuri vaikutus hyvinvointiimme? Se ei ole ollut aiemmin täysin selvää, mutta tuoreen ruotsalaisen tutkimuksen mukaan kyse on muun muassa kasvien tuoksusta.Eikä vain ihanien kukkien vaan myös havujen, lehtien ja oksien tuoksusta.

Nauti siis täysin siemauksin joulukuusen ja kaikkien lumoavien joulukukkien tuoksusta!

Ihanat joulukukat

Joulun klassikkokukka on punainen joulutähti ja nykyään värivaihtoehtoja on saatavana useita, kuten esimerkiksi oranssi ja lime.

Näyttävä amaryllis on myös saanut uusi värivariantteja, ja se on viime vuosien kuluessa nostanut suosiotaan. Amaryllis on ohittanut suosiossa joulukukkien klassikon hyasintin, joka on nyt kolmanneksi suosituin joulukukka.

Suosiotaan jatkuvasti kasvattaa myös ikivihreä huonekuusi, joka ilostuttaa vielä joulunpyhien jälkeenkin.

Hyasintti

Ympärysmitta 17 cm, Valkoinen

199
Lue lisää
Tulossa pian

Joulutähti XL

Korkeus 40 cm, Punainen

1499
Lue lisää
Ei sesongissa
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc