Kevätkukat ruukuissa – näin onnistut

Kevätkukat ruukuissa – näin onnistut

Terassin, parvekkeen ja sisäänkäynnin koristelu kevätkuntoon on mukavaa puuhaa. Täytä ruukut ja parvekelaatikot kestävillä kevätkasveilla, joista tarhaorvokki on ehdoton suosikki. Valikoimissamme on runsaasti ulkoruukkuihin istutettavia kukkia, jotka sopivat juuri tähän vuodenaikaan.

Istuta eri kukkia suuriin ruukkuihin

Valitse itsellesi istutusastioiden teema, väri tai tyyli (leikkisä, hienostunut, luonnollinen) ja yhdistele kasveja, jotka mielestäsi sopivat yhteen. Monet samanväriset kasvit saavat aikaan tuuheuden tunnetta. Vastavärit ja -muodot korostavat toisiaan. Erilaiset istutusastiat luovat erilaisia tyylejä; vain mielikuvitus on rajana. Voit käyttää esimerkiksi ruukkuja, koreja, sinkkisaaveja, parveketta tai puulaatikkoja. Meiltä Plantagenilta löydät luonnollisesti runsaasti eri materiaaleista valmistettuja erivärisiä ja -muotoisia ruukkuja.Koivun tai pähkinäpensaan oksat toimivat hienoina koristeina kasvien seassa. Mullan päälle ruukkuihin voi laittaa myös kiviä ja kaarnaa, jotka täyttävät kasvien välit.Alla on muutamia ehdotuksia kasveista, jotka kestävät hieman kylmempiä öitä.

Tarhaorvokit – Lajikkeita on sekä isoja ja pieniä että yksi- ja monivärisiä. Mikä parasta, ne ovat pakkasenkestäviä!

Keltanarsissi – Kiitollinen sipulikasvi, jossa on upeat keltaiset kellomaiset kukat. Lajikkeita on sekä isoja että pieniä. Valkoista muunnosta kutsutaan valkonarsissiksi.

Muratti – Viherkasvi, jossa on pitkät kärhet. Pärjää hyvin viileässä ja sopii hienosti istutettavaksi muiden kauniisti kukkivien kevätkukkien yhteyteen.

Kaunokainen – Matala kasvi, jossa on pienet vaaleanpunaiset tai valkoiset kukat ja joka sopii erinomaisesti tarhaorvokkien yhteyteen.

Sipulikasvit – Sinililja, tulppaani ja helmililja ovat vain muutamia esimerkkejä sipulikasveista, joita myydään ruukuissa ja jotka sopivat hienosti kevätkoristeiksi.

Tee näin

  1. Täytä istutusastian pohja ruukkusoralla (10 cm)
  2. Kaada Plantagenin kesäkukkamultaa reunaan asti ja sekoita joukkoon pitkävaikutteista lannoitetta
  3. Istuta tarhaorvokit, muratti ja muut suosikkisi
  4. Kastele runsaasti ja sijoita mieluiten aurinkoiseen tai puolivarjoisaan paikkaan
  5. Kastele tämän jälkeen tarpeen mukaan, noin kerran viikossa
  6. Kuihtuneet kukat kannattaa poimia pois säännöllisesti kukinnan pidentämiseksi