Kylpyhuoneeseen sijoitetut kasvit piristävät

Kylpyhuoneeseen sijoitetut kasvit piristävät

Sisusta kylpyhuone kasveilla ja kukilla: luo ihastuttavaa vihreää tunnelmaa muutamalla kasvilla tai täytä huone useammalla kasvilla oman rentouttavan viidakon luomiseksi. Monet kasvit viihtyvät kosteassa kylpyhuoneessa erittäin hyvin.

Kasvupaikan valitseminen

Hyödynnä ahtaiden kylpyhuoneiden kattoa ja seiniä ripustamalla sinne amppeleita. Voit myös sijoittaa riippuvia kasveja kaapin päälle ja antaa varsien roikkua alaspäin. Asettele pikkukasveja pienille hyllyille tai lavuaarin reunoille.

Hyviä lajeja

Orkidea sopii hienosti amppeliin; poista tällöin kukkakepit ja anna varsien riippua vapaasti. Muratti on aina varma valinta, kun taas posliinikukassa on hieman paksummat lehdet, jolloin se selviää pitempään ilman vettä. Erilaiset saniaiset täyttävät tilan hienosti rehevyydellään. Lattialle sopivat hyvin isommat köynnösvehkayksilöt, joiden annetaan kiivetä ylöspäin pienellä tuennalla kaappia tai ikkunaa vasten. Yhteistä näille kasveille on, että ne viihtyvät hyvin hieman varjoisissa, kosteissa ja lämpimämmissä tiloissa.

Tuoksuvat kukat

Raikasta kylpyhuonetta ihastuttavalla kukkaistuoksulla. Keikarinkukka ja tuoksuköynnös ovat kaksi esimerkkiä kasveista, jotka sopivat hyvin kylpyhuoneen ikkunaan.

Pimeät kylpyhuoneet

Myös ikkunattomaan kylpyhuoneeseen on mahdollista sijoittaa tällaisessa paikassa selviytyviä kasveja, kuten palmuvehka ja rönsylilja.

Leikkokukat

Kylpyammeen tai lavuaarin reunalle sijoitetut leikkokukkia tai viherkasvien oksia sisältävät pienet maljakot piristävät kummasti. Nämä vaihdetaan jonkin ajan kuluttua, eikä sinun tarvitse huolehtia valoisuudesta tai kastelusta.