Marraskuu – luonto vaipuu lepoon

Talvi on valtaamassa puutarhan ja elämä on siirtynyt sisälle. Ikkunan takaa on mukava seurata pikkulintuja, jotka käyvät syömässä siemeniä ja puista pudonneita hedelmiä. Saat vähän ylellisyyttä arkeen ostamalla kauniin kukkakimpun ja sytyttämällä kynttilöitä pimeisiin marraskuun iltoihin.

Viihtyisää vihreyttä kotiin

Leikkokukat ja viherkasvit piristävät kotia. Kasvit puhdistavat ilmaa ja helpottavat hengittämistä. Kasveja voi asetella muuallekin kuin ikkunalaudalle: kukkapöytien, jakkaroiden ja amppelien avulla saat koottua suuria kasviryhmiä, jotka luovat viidakkomaista tunnelmaa. Ruusuista, krysanteemeista tai liljoista sidottu kimppu ilahduttaa pöydällä. Kauniit maljakot lisäävät tyylikkyyden ja viihtyisyyden vaikutelmaa.

Sytytä kynttilä

Pyhäinpäivä on vanha kristillinen pyhimysten ja vainajien muistopäivä. Pyhäinpäiväviikonloppuna monet käyvät hautausmailla ja muistolehdoissa sytyttämässä kynttilöitä ja viemässä läheisten haudoille kransseja ja kukkia.

Illan hämärtyessä tuhannet kynttilät tuikkivat tunnelmallisesti hautausmailla eri puolilla maata. Plantagenin valikoimissa ja kauniita ja kestäviä hautakoristeita, kynttilöitä ja lyhtyjä haudoille ja muistelupaikoille vietäviksi.

Kutsuva sisäänkäynti

Kun päivä alkaa hämärtyä, on mukava sytyttää ulos kynttilöitä, lyhtyjä ja ulkotulia luomaan kodikasta tunnelmaa. Sisäänkäynnin luona havut, kanervat, koristekaalit ja hopeansävyiset kasvit toivottavat tulijat tervetulleiksi.

Adventin aika

Kuun lopussa lähestyy ensimmäinen adventti, ja joulunodotus alkaa. Vehreään ja tuoksuvaan joulutunnelmaan tarvitaan joulutähtiä, sammalta, hyasintteja, amarylliksiä, jouluruusuja, varpuja, murattia ja ovikransseja.

Suojaa puutarhan kasveille

  • Puutarhan kasvit on syytä suojata jyrsijöiltä ja jäniksiltä rungonsuojin ja verkoin.
  • Tehokkaimmin suojaaminen onnistuu kiertämällä kanaverkkoa koko pensaan tai hedelmäpuun päärungon ympäri.
  • Ruusut ja muut arat kasvit tarvitsevat suojaa juurilleen. Kasaa tyvelle multaa tai kuorikatetta ja peitä kuusenhavuilla.

Lue lisää

Pyhäinpäivä >>
Leikkokukat - näin onnistut >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc