Ihania kasveja kaikille ikkunoille

Paljon valoa, vähän valoa vai jotain siltä väliltä? Valitse juuri omille ikkunalaudoillesi sopivia kasveja, niin kasvien hoito on helpompaa ja ne voivat paremmin.

Aurinkoinen eteläikkuna

Lämmin ja aurinkoinen etelänpuoleinen ikkuna on monille kasveille kesäisin haastava paikka. Lämpö kuivattaa mullan nopeasti, ja aurinko polttaa kasvien lehdet. Jotkin lajikkeet kuitenkin pitävät kuumuudesta. Suosituimpia eteläikkunan kasveja ovat pullojukka, aloe vera, jukkapalmu ja anopinkieli. Kukkivia auringonpalvojia ovat muiden muassa ihmeköynnös, hibiskus, pelargonit ja itulehdet. Aurinkoinen ikkuna sopii erinomaisesti myös syötäville kasveille, kuten chilille, tomaatille, sitruunalle, timjamille ja rosmariinille. Kasvien hoito sujuu helpommin valitsemalla niille suuret ruukut ja kullekin kasville sopivaa multaa. Kastele niitä mieluiten aikaisin aamulla, jolloin ne voivat juoda veden ennen päivän lämpimintä aikaa.

Varjoisa pohjoisikkuna

Varjoisampi ikkuna antaa loputtomasti mahdollisuuksia unelmien kotipuutarhan luomiseen. Sen äärellä viihtyvät nimittäin useimmat ruukkukasvit, kuten viirivehka, palmuvehka, aralia, aitoviikuna, varjomuratti sekä erilaiset saniaiskasveihin kuuluvat sananjalat. Kukkivista kasveista pohjoisikkunalla menestyvät saintpauliat, hortensiat ja ludisiat. Voit luoda ihastuttavan viidakkomaisen tunnelman erikorkuisilla kasveilla ja amppeleilla. Asettele erilaisia ruukkuja vierekkäin ja järjestele niitä ryhmiin. Minikasveilla ja pienillä pistokkailla saat aikaan oman, ihastuttavan viherkasviasetelmasi.

Vaihtelevat itä- ja länsi-ikkuna

Ikkunat, joihin lankeaa päivän mittaan sekä valoa että varjoa, ovat täydellisiä paikkoja useille eri kasveille. Suositut kukkivat ruukkukasvit medinilla, andrenflamingokukka, timanttiananas ja perhoskämmekkä viihtyvät puolivarjossa. Hopea-aralia, muorinkukka, peikonlehti, kultaköynnös ja vuoripalmu ovat kaunislehtisiä kasveja, jotka pitävät kohtuullisesta valosta. Kesällä auringon paistaessa korkeammalta valo voi olla ikkunan sijainnista riippuen liian voimakasta. Tarkista aika ajoin, että kasvit näyttävät hyvinvoivilta. Jos jotkin lehdet palavat auringossa, leikkaa ne pois ja siirrä kasvi väliaikaisesti muualle palautumaan.

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc