Laita terassi kesäkuntoon

Kun kevään ja kesän valoisat illat houkuttelevat meidät ulos työ- ja koulupäivien jälkeen, on aika laittaa terassi kuntoon kesää varten. Täällä haluamme nauttia hyvästä ruoasta ja kesän tuoksuista, viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa sekä kasvattaa omia herkkuja.

Tilava terassi

Isompikokoisella terassilla voit jakaa tilan osiin, jotka tekevät siitä kodikkaamman ja monipuolisemman. Saatat ehkä haluta mukavan paikan, jossa istuskella kauniilla sohvilla tai ruokapöydän ääressä, tai ulkokeittiön, jonka yhteyteen voit myös istuttaa suosikkimausteitasi kokkailuja varten. Ehkä haluat erillisen tilan rentoutumiseen ja lapsille oman leikkipaikan, missä voit kasvattaa mansikoita ja metsämansikoita ruukuissa.

Pieni mutta täydellinen

Jos terassin koko on rajallinen, kuinka priorisoida perheen tarpeita ja toiveita? Siinä tapauksessa sohvaryhmän ja ruokailutilan yhdistelmä voi olla paras vaihtoehto. Pienessä tilassa voi istuttaa kasveja puoli- tai neljännesosaruukuissa, aidalle tai seinälle ripustettavissa istutustaskuissa ja pienempiin tiloihin sopivissa istutuslaatikoissa. 

Istuta kukkia suuriin ruukkuihin

Ruukkukasveilla luot upean ja kauniin terassin. Istuttamalla kasveja suuriin ruukkuihin teet kasvatuksesta helpompaa. Asettele erikokoisia ja -tyylisiä ruukkuja ryhmittäin luodaksesi ihania yhdistelmiä. Istuttamalla samaa kasvia tai kukkaa samassa värisävyssä luot linjakkaan ja rauhallisen vaikutelman, kun taas eri lajikkeita ja värejä yhdistelemällä saat tilaan eloisuutta.

Kesäkukat kuten pelargoni, päivänkakkara, lobelia ja samettikukka ovat klassisia valintoja, kun taas koristeruohosta, apilasta ja niittymäisemmistä kukista on tullut erittäin suosittuja viime vuosina. Myös ruukkuperennat ovat suosittuja, kuten esimerkiksi laventeli, lehtosalvia, kuunlilja ja isomaksaruoho. Täältä voit katsoa, mitkä kukat ovat ajankohtaisia tällä hetkellä.

Kasvata syötävää keittiön lähellä

Jotta mausteet ja vihannekset olisivat helposti saatavilla ruoanlaittoa varten, kannattaa niitä kasvattaa lähellä keittiötä. Jos kasvimaa on kauempana puutarhassa, tai jos sinulla ei ole puutarhaa, ovat suuret ruukut joustava tapa istuttamiseen. Myös mansikoita, metsämansikoita ja vihanneksia kannattaa kasvattaa terassilla, jotta sekä lapset että aikuiset voivat korjata satoa ja syödä suoraan istutuksista.

Kastelu terassilla

Jotta istutuksesi onnistuisivat mahdollisimman hyvin, on niille tärkeää antaa vettä, erityisesti jos istutat ruukuissa. Kastelutiheys ja veden määrä riippuvat niin kasvilajikkeesta, mullan määrästä ja ruukun paikasta - siitä, onko kyseessä aurinkoinen vai varjoisampi kohta sekä lämpötilasta. Yleisesti ottaen kasveista on helpompi pitää huolta, jos ne ovat suurissa ruukuissa, joissa on reikä pohjassa. Siten ne saavat enemmän sekä ravintoa että vettä.

Muista ravinteet – kasvien ruoka

Aivan kuten kaikki muukin elävä, kasvit tarvitsevat ravintoa ja vettä kasvaakseen ja voidakseen hyvin. Hyvä multa on tärkeää kasvien hyvinvoinnille. Anna sen lisäksi kasveille nestemäistä ravintoa kastellessasi niitä. Lue pakkauksen ohjeet annostellaksesi oikein.

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc