Kun syksyllä päivä lyhenee ja hämärä laskeutuu yhä aikaisemmin, koristevaloilla saadaan tunnelmallisesti korostettua puutarhan puita ja pensaita. Voit koristella erilaisilla valosarjoilla niin kasvit, sisäänkäynnin, parvekkeen kuin terassinkin.

Puutarha koreaksi valoilla

Viidellä vaiheella valoa pimeyteen

Ulkotilojen koristelu valosarjoilla on meillä kasvava trendi. Koristevalot voivat vähentää syksyn synkkyyttä ja iltojen pimeyttä lokakuusta maaliskuuhun asti. Puutarhan iltojen valaiseminen kimmeltävillä valoilla onnistuu helposti ja nopeasti. Toimi näiden vaiheiden mukaan:

  1. Suunnittele valaistus. Päätä, mitkä puutarhan kohteet haluat valaista, esimerkiksi puut, pensaat tai kulkuväylät.
  2. Valitse valonlähteet. Valitse sopivat valaisimet, kuten valosarjat, kohdevalot tai muut valaisimet.
  3. Laskelmoi tehot, etäisyydet ja liitokset. Laske yhteen kaikkien valaisimien teho ja valitse sen mukaan muuntaja (20 W tai 60 W). Laske myös valonlähteiden välinen etäisyys puutarhassa, jotta osaat valita sopivan pituiset johdot ja oikean määrän Y-liitäntäkappaleita.
  4. Asenna järjestelmään ajastin. Asenna valoja varten ajastin tai tunnistin, joka havaitsee illan hämärtymisen ja aamun sarastuksen, sekä kytkee valot automaattisesti päälle ja pois.
  5. Viimeistele kokonaisuus. Liitä järjestelmän osat toisiinsa ja kaiva johdot maahan. Valmista tuli!

Ripusta valosarjoja ulos

Saatavilla on valtavasti erilaisia valosarjoja, joilla kuistia, puutarhan istutuksia ja parveketta voidaan koristella sekä joulunaikaan että muulloin. Voit somistaa puita, pensaita ja sisäänkäyntiä niin ripustettavilla valopalloilla, kookkaista hehkulampuista koostuvilla valoketjuilla kuin ledivaloilla.

Erilaisia valoja erilaisiin tyyleihin:

  • Jouluvalot. Joulunaikaan tarjolla on tavallistakin enemmän valosarjoja, ja niissä voi olla erilaisia hahmoja, kuten poroja, tähtiä ja kuusia. Jääpuikon muotoiset koristevalot kuistille ripustettuna tekevät kodista kutsuvan.
  • Yksinkertaiset ledivalot. Pelkistetty ledivalosarja sopii mihin tahansa läpi vuoden, ja sillä voidaan koristella niin terassi, parveke kuin puutarhakasvit. Vaikutelma on klassinen ja tyylikäs. Valittavissa on valkoinen tai lämmin valkoinen valo.
  • Värilliset valosarjat. Värilliset valosarjat tuovat eloa puihin, parvekkeelle ja terassille niin kesällä kuin talvellakin. Värivalot luovat tunnelmaa ja vievät ajatukset lämpimiin kesäiltoihin puutarhassa.

Aurinkopaneelilla varustetut valosarjat

Auringonvalosta käyttövoimansa saavat valosarjat ovat kestävä valaistusratkaisu puutarhaan. Valosarjan aurinkopaneeli kerää energiaa päivän aikana ja valaisee illalla pensaat, puutarhan kulkutiet ja lasitetut terassit.

Paristokäyttöiset ulkovalot

Paristokäyttöiset valosarjat ja lyhdyt eivät vaadi pistorasiaa. Valosarjat ovat silloin helppoja sijoittaa mihin tahansa puutarhaan. Paristokäyttöiset valosarjat kuluttavat vähän energiaa ja kestävät käytössä pitkään. Tavallisien paristojen sijaan voit käyttää ladattavia paristoja, joita voit ladata aina uudelleen.

Pistorasiaan kytkettävät valosarjat

Pistorasiaan kytkettävien valosarjojen sijainnin määrää pistorasian paikka, ellei käytetä jatkojohtoa, joka antaa enemmän liikkumavaraa. Pistorasiaan voidaan liittää myös ajastin, joka huolehtii valosarjan sytyttämisestä ja sammuttamisesta.

Ledivalot ulkokäyttöön

Näppärät ledivalot kuluttavat vain erittäin vähän virtaa, ja siksi ledivalosarjat voidaankin pitääpäällä koko ajan. Paristokäyttöisissä ledivalosarjoissa paristojen virta riittää pidempään kuin muissa valaistusratkaisuissa, joten ne sopivat erinomaisesti kukkapenkkien, puiden ja pensaiden koristukseksi.

Lue lisää

Viisi parasta kylmää kestävää kasvia >>
Erilaisia havukasveja sisäänkäynnille >>Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta