Maanpeittokasvit - Näin onnistut

Maanpeittokasvit - Näin onnistut

Matalakasvuisia leveitä pensaita, havukasveja ja perennoita kutsutaan maanpeittokasveiksi. Niistä on paljon hyötyä puutarhassa, koska niiden muodostama vehreä peitto estää rikkaruohoja kasvamasta.

Maanpeittokasvien kasvupaikka

Maanpeittokasvien valikoima on laaja, joten siitä löytyy kaikkiin kasvupaikkoihin sopivia vaihtoehtoja. Niiden avulla korkeiden puiden ja pensaiden alle saadaan vihreää aluskasvillisuutta. Kukkapenkeissä niiden avulla yhdistetään kasvit toisiinsa. Niiden avulla paljaat alueet muutetaan helppohoitoisiksi.

Maanpeittokasvien istuttaminen

Lopputuloksesta tulee näyttävä ja helppohoitoinen, jos tyydyt vain yhteen muutamaan lajiin. Maanpeittokasvit eivät yleensä muodosta kukkapenkin kohokohtaa vaan harmonisen taustan. Sekoita istutusmullan joukkoon ympäröivää maa-ainesta. Kastele runsaasti istuttamisen jälkeen.

Maanpeittokasvien hoitaminen

Poista rikkaruohot, kunnes kasvit ovat kasvaneet toisiinsa kiinni. Tällöin rikkaruohojen kasvu estyy. Perennat leikataan alas keväisin oksasaksilla tai trimmerillä alueen koosta riippuen. Lannoita keväällä Bernerin puutarhalannoitusaineella.

Vinkkejä maanpeittokasvien valintaan

Perennat: pikkutalvio, varjoyrtti, kurjenpolvet, maksaruohot, grönlanninhanhikki

Pensaat: tuhkapensas, The Faire -ruusu, euroopansorvaripensas, muratti

Havukasveja: laakakataja, pienoistuija, pienoismänty