Ohjeita painepesurin käyttöön

Terassin, aitojen, julkisivun ja puutarhakalusteiden puhdistukseen tarvitaan vain kunnon painepesuri. Meidän ohjeillamme onnistut!

Ohjeita painepesurin käyttöön

Tarvitaan vain kunnon painepesuri

Kevät tekee tuloaan: aurinko paistaa, mittari näyttää lämpöasteita ja puutarhakalusteet voidaan ottaa esille. Ennen terassikauden avausta on kuitenkin suuren kevätsiivouksen aika. Onhan erityisen ihanaa istahtaa nautiskelemaan auringon lämmöstä, kun ympärillä on siistiä ja puhdasta.

Vauhtiin pääsemiseksi tarvitaan vain kunnon painepesuri. Hyvän painepesurin avulla homma sujuu vaivattomasti ja tehokkaasti. Kaipaatko vinkkejä painepesurin käyttöön?

Julkisivu

Julkisivun pesu koetaan usein työläänä ja hitaana urakkana, mutta asiat voi tehdä helpomminkin. Kunnon painepesurin ja asianmukaisten lisävarusteiden avulla julkisivu puhdistuu käden käänteessä. Seinästä, ikkunoista ja ulko-ovista tulee kuin uudet, eikä koko päivä tärväänny niiden jynssäämiseen. Muista vain käyttää painetta maltillisesti, sillä liian voimakkaan paineen seurauksena vettä saattaa jäädä puurakenteisiin lahottajien kasvualustaksi.

Tee näin: Levitä pesuaine alhaalta ylöspäin ja anna sen vaikuttaa. Käynnistä painepesuri ja huuhtele pesuaine pois ylhäältä alaspäin. Muista säätää paine sopivaksi.

Terassi

Painepesuriin liitettävän terassipesurin avulla terassipintojen ja kivetysten puhdistus käy tehokkaasti, ja lopputulos on huomattavasti parempi kuin pelkän puutarhaletkun jäljiltä. Terassipesuri nopeuttaa ja tehostaa puhdistusta – voit pestä entistä isompia pintoja kerralla, eikä vettä roisku ympäriinsä. Homma sujuu peräti kaksi kertaa nopeammin kuin tavallisella painepesurilla. Kädensijoilla varustettu terassipesuri soveltuu hyvin myös esimerkiksi autotallin oven ja muiden pystypintojen pesuun.

Tee näin: Levitä pesuaine ja anna sen vaikuttaa. Pese pinnat terassipesurilla ja huuhtele lopuksi.

Aita

Maalatun puuaidan pesuun kannattaa valita puhdistusaine, joka poistaa lian ja homeen, mutta on hellävarainen maalipinnalle. Paras vaihtoehto on puunpuhdistusaine. Se sisältää hoitavia ainesosia, jotka ehkäisevät homeen kasvua.

Tee näin: Levitä puhdistusaine ja anna sen vaikuttaa. Huuhtele aine pois painepesurilla, johon on liitetty suutin. Muista käyttää maltillista painetta, jotta maalipinta ei vahingoittuisi.

Syöksytorvet ja räystäskourut

Talven aikana räystäskouruihin ja syöksytorviin on todennäköisesti kertynyt edellissyksyn lehtiä. Niitä ei kannata jättää tukkimaan veden valumista. Ongelma ratkeaa painepesurin ja rännien puhdistussarjan avulla.

Puutarhakalusteet

Talon ja terassin pesun jälkeen on vuorossa puutarhakalusteiden puhdistus grillikautta varten. Ilmansaasteiden ja sääolosuhteiden aiheuttamille ikävännäköisille tahroille annat helposti kyytiä samalla painepesurilla, jota olet käyttänyt muidenkin talon pintojen pesuun. Likaisimmat kohdat saat puhtaaksi pesuharjan ja miedon puhdistusaineen avulla. Varmista kuitenkin, ettei aine vahingoita kalusteita. Selvitä etukäteen, minkälainen puhdistusaine sopii kalusteiden materiaalille. Kokeile ainetta ensin huomaamattomaan kohtaan ennen kuin käytät sitä koko kalusteen puhdistukseen.

Tee näin: Levitä sopivaa puhdistusainetta pinnoille. Pese pinnat painepesurilla käyttäen suutinta ja sopivaa painetta. Huuhtele.

Lue lisää

Puutarhan kevätsiivous >>
Ulkokalusteet – viihtyisyyttä puutarhaan kevääksi ja kesäksi >>

Olet tässä:

Teemat:

Ogs-jakoventtiili, 2 ulostuloa

Tummanharmaa

3499
Lue lisää
Ostoskorisi:
Tuotteita
Kokonaissumma:
Kassalle
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Kysy Plantagenilta