Palmuvehka – joka paikan viherkasvi

Palmuvehka – joka paikan viherkasvi

Palmuvehka on tuttu näky niin kodeissa kuin koulujen ikkunalaudoilla, ja syynä on sen helppohoitoisuus. Palmuvehkalla on tummanvihreät, kiiltävät parilehdykkäiset lehdet, ja se on niin kestävä, että sitä on lähes mahdotonta saada hengiltä. Vaikka sen unohtaisi pimeään nurkkaan tai kastelu jäisi kuukaudeksi, palmuvehka sinnittelee hengissä, vaikka toki siitä kannattaa pitää parempaa huolta. Palmuvehka eli Zamioculcas zamiifolia on kaunis viherkasvi, joka on ansainnut paikkansa kukkaikkunalla!

Palmuvehkan hoitovinkit 

Palmuvehka on helppohoitoinen kasvi, jonka hoitaminen ei vaadi ihmeitä. Vaikka kasvi selviytyy monenlaisessa valaistuksessa ja lämpötilassa, on silläkin omat ihanneolonsa. Sen vuoksi palmuvehka kannattaa sijoittaa yli 15 asteen huoneenlämpöön. Muista kastella niukasti. Valon määrällä ei ole suurta merkitystä: palmukasvi viihtyy niin ikkunan ääressä kuin hämärässä huoneessakin. Lannoittamalla palmuvehkaa kesäkaudella silloin tällöin saat siitä hyvinvoivan ja hauskannäköisen seuralaisen.

Kuuluuko palmuvehka sisälle vai ulos?

Monet siirtävät palmuvehkan kesäksi kaikki ruukkukasvinsa ulos parvekkeelle, terassille tai puutarhaan. Myös palmuvehkan voi siirtää ulos, mutta muista pitää huolta, ettei se kastu läpimäräksi sateessa tai ole suorassa auringonpaahteessa. Paras paikka kasville on varjoisa nurkkaus katoksen alla, jossa sekä valo-olosuhteet että lämpötila pysyvät kasville sopivina.

Hyvä tietää:

Palmuvehka Zamioculcas zamiifolia on peräisin itäisestä Afrikasta, ja sopivissa olosuhteissa se saattaa jopa satunnaisesti kukkia. Kasvin juurimukulat auttavat sitä selviytymään hengissä, vaikka lehdet lakastuisivat kuivuuden takia.

Lue lisää

Viherkasvit >>